CS Barcău Nușfalău este matematic campioană în Sălaj: ”Am scris istorie!” La echipă joacă și un american, care are o medie importantă de goluri marcate

Marius ANGHEL 20 May. 2024, 14:04 Liga 4
CS Barcău Nușfalău este matematic campioană în Sălaj: ”Am scris istorie!” La echipă joacă și un american, care are o medie importantă de goluri marcate

Un alt județ al României își cunoaște din weekendul ce tocmai a trecut campioana județeană, respectiv participanta în barajul de promovare în Liga 3.

Rezultatele înregistrate sâmbătă și duminică în Liga a 4-a din Sălaj au decis ca CS Barcău Nușfalău să nu mai poată pierde locul 1 și să reprezinte județul în dubla manșă contra campioanei din Cluj.

CS Barcău Nușfalău este campioana Sălajului în 2024

În etapa a 24-a a Ligii a 4-a Sălaj, liderul CS Barcău Nușfalău a trecut cu scorul de 4-2, pe teren propriu, de Inter Cizer (locul 9 din 14), astfel că s-a distanțat la nouă puncte (67 față de 58) față de a doua clasată Luceafărul Balan, pierzătoate cu scorul de 3-4 în deplasarea de la ACS Ardealul Crișeni (locul 4), și a devenit matematic campioana județului în sezonul 2023-2024.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, trupa din Nușfalău are 67 de puncte acumulate în 24 de meciuri, din 22 de victorii, un egal și o înfrângere, având cel mai bun atac, cu 121 de goluri marcate, dar nu și cea mai bună defensivă, cu 34 de goluri primite, după Luceafărul Bălan, care a primit 25 de goluri.

”CS Barcău Nușfalău, noua campioană a Sălajului!
În urma partidei cu Inter Cizer disputată în această după amiază, în care am obținut cea de-a XVI-a victorie consecutivă, echipa noastră de seniori a devenit matematic Campioană Județeană!
Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestei performanțe extraordinare pentru comuna Nușfalău!
Mulțumim jucătorilor, antrenorilor, conducătorilor, susținătorilor, spectatorilor, dar mai ales sponsorilor și partenerilor care au susținut activitatea clubului în acest an!
Barcău Nușfalău, am scris istorie!”, a transmis CS Barcău Nușfalău pe pagina sa de Facebook.

La echipa din Nușfalău joacă și un american!

Un lucru interesant despre echipa din Nușfalău este că are în lotul de jucători un tânăr american, în urma unui protocol de colaborare cu centrul de dezvoltare Satu Mare al celor de la Soccer Viza. Inițial, adusese trei, însă Denilson Capilla a fost împrumutat la Inter Cizer, iar Douglas Barrera nu s-a acomodat în România și după doar trei luni s-a întors în țara natală.

În schimb, Jamison Ingram, adus la club pentru a evolua ca fundaș lateral, a cerut din acest an să fie urcat în atac și s-a descurcat de minune pe noul post.

Marțea trecută, CS Barcău Nușfalău informa că Ingram a ajuns în 10 meciuri disputate în tricoul echipei să demină al treilea marcator din lot, cu o medie de 1 gol reușit la 38 de minute jucate.

”Adus la clubul nostru pentru a evolua pe postul de fundaș lateral, acesta fiind postul său de bază, în etapa a treia a acestui retur, în deplasarea de la Odorhei, a avut feelingul de a „se cere” să evolueze în atac, și bine a făcut! În doar 33 de minute, americanul de 24 de ani a înscris de 4 ori, iar de atunci nu mai contenește a se opri din marcat! Ultima ispravă a acestuia, partida de sâmbătă de la Buciumi în care de 5 ori!
În cele 535 de minute evoluate în cele 10 partide disputate până acum în returul campionatului, Jamison Ingram a marcat nu mai puțin de 14 goluri, având o medie remarcabilă de 1 gol la 38 de minute evoluate! Prin aceste reușite, americanul este al treilea marcator al echipei în acest sezon, după Raul Zmole – 22g și Mario Ciurbe – 16g.
Desigur, nu l-am descoperit și îl avem noi în curte pe noul London Donovan (n.r. – cel mai bun fotbalist america), însă cu siguranță Ingram mai are multe de spus în campionatul Ligii a IV-a, iar bazându-ne pe calitățile sale umane și fizice extraordinare, cu siguranță viitorul acestuia arată bine în fotbalul românesc, sau cel european.
Well done, Jamie! Keep going in this way!”, a transmis clubul.

 

CS Barcău Nușfalău întâlnește, cel mai probabil, ACS Vulturul Mintiu Gherlii în barajul de promovare în Liga 3

Barajul de promovare în Liga 3, ediția 2024/25, se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, în data de 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30.

Campioana din Sălaj, CS Barcău Nușfalău, va întâlni în acest baraj reprezentanta județului Cluj, pe ACS Vulturul Mintiu Gherlii sau ACS Victoria Viișoara, aflate în acest moment, cu două etape înainte de final, despărțire de patru puncte.

CS Barcău Nușfalău fi gazdă în manșa retur, iar campioana din Cluj va organiza turul.

În această perioadă, Liga2.ro a mai scris despre campioanele județene din Vaslui (Sporting Club Comstar Vaslui), Alba (CIL Blaj), Botoșani (Pro Sport Vârfu Câmpului) și Olt (Iris Titulescu), Gorj (Vulturii Fărcășești) și Dâmbovița (ACS Urban Titu).

  • Asociaţiile judeţene de fotbal și AMFB sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 9 iunie 2024, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS).

Foto: CS Barcău Nușfalău

Marius ANGHEL 20 May. 2024, 14:04 Liga 4
Pe aceeași temă