”Spartanii” au câștigat, în premieră, titlul județean la Vâlcea. ”Acest proiect a atins vârful pe care ni-l doream de când am înființat echipa de seniori”

Adrian MUJEA 08 Jun. 2024, 23:59 Liga 4

Sparta Râmnicu Vâlcea a câștigat, sâmbătă, în premieră, titlul județean, după victoria obținută în ultima etapă din Liga 4, 3-1 pe stadionul ISport cu Oltul Ionești.

Echipa pregătită de Mihai Lungan avea trei puncte avans înaintea ultimei etape față de urmăritoarea FC Păușești Otăsău, iar prin victoria obținută în acest weekend și-a asigurat câștigarea campionatului.

Sparta și Păușești Otăsău au fost principalele adversare în acest sezon de Liga 4 pentru câștigarea competiției.

Un singur eșec în acest sezon al Ligii 4 Vâlcea, consemnat chiar la ”masa verde” de Sparta Râmnicu Vâlcea

În meciul direct din tur, de la Păușești Otăsău, gazdele s-au impus la ”masa verde” cu 3-0, după ce un jucător de la Sparta a lovit arbitrul acelei partide. Meciul a fost întrerupt la scorul de 1-0, după ce Păușești Otăsău primise penalty. De altfel, acesta a fost singurul eșec din campionat pentru formația lui Mihai Lungan.

Sparta a făcut pasul decisiv spre titlul județean la jocul direct din retur, câștigat pe ISport cu 4-1, după ce la pauză era condusă.

Președintele AJF Vâlcea, Adrian Comănescu, a premiat noua campioană a județului, care a sărbătorit cu fumigene și șampanie.

”Spartanul” Andrei Streinu este golgheterul Ligii 4 Vâlcea, cu 32 de goluri.

Stafful campioanei județene din Vâlcea este alcătuit din Mihai Lungan (principal), Romeo Chelcea (secund și președinte) și Laurențiu Brănescu (antrenor cu portarii).

ACS Iris Titulescu, adversarul Spartei în lupta pentru promovarea în Liga 3

În barajul de promovare în Liga 3, vâlcenii de la Sparta vor înfrunta campioana din Olt, ACS Iris Titulescu, decisă de la mijlocul lunii trecute.

Turul este programat în data de 16 iunie 2024, de la ora 18:00, la Nicolae Titulescu, iar returul are loc o săptămână mai târziu, la 23 iunie 2024, ora 17:30, pe arena ISport din Râmnicu Vâlcea.

  • Județul Vâlcea a avut în acest sezon de Liga 3 patru reprezentante, pe SCM Râmnicu Vâlcea, Viitorul Dăești, Flacăra Horezu și Cozia Călimănești. Cu mari probleme financiare, Cozia a retrogradat, fiind ultima clasată în Seria 6, în timp ce SCM mai are șanse să urce la Liga 2, urmând să joace pentru ultimul loc promovabil, după ce a ratat șansa promovării directe în dubla manșă cu AFC Câmpulung Muscel.

În această perioadă, Liga2.ro a mai scris despre campioanele județene din Vaslui (Sporting Club Comstar Vaslui), Alba (CIL Blaj), Botoșani (Pro Sport Vârfu Câmpului), Olt (Iris Titulescu), Gorj (Vulturii Fărcășești), Dâmbovița (ACS Urban Titu), Sălaj (CS Barcău Nușfalău), Buzău (Voința Lanurile), Caraș-Severin (Magica Balta Caransebeș), Arad (Viitorul Arad), Harghita (CS Gheorgheni – VSK Gheorgheni), Teleorman (CSL Nanov), Dolj (Metropolitan Ișalnița), Cluj (Vulturul Mintiu Gherlii), Bacău (Sportul Onești), Brăila (Viitorul Cireșu), Constanța (CS Medgidia), Galați (Voința Cudalbi), Mehedinți (Viitorul Severin), Hunedoara (Minerul Lupeni), Brașov (ACSM Codlea), Timiș (CS Timișul Șag) și Suceava (Şoimii Gura Humorului).

Romeo Chelcea: ”Acest proiect a atins vârful pe care ni-l doream de când am înființat echipa de seniori”

Președintele de la Sparta Râmnicu Vâlcea, Romeo Chelcea, spune că titlul județean este apogeul celor patru ani de activitate ai echipei de seniori.

”Ne bucurăm că acest proiect a atins vârful pe care ni-l doream de când am înființat echipa de seniori, în urmă cu patru ani. Clubul a luat ființă acum șase ani, dar în prima parte activitatea s-a desfășurat la copii și juniori. La seniori, după doi ani în care am fost acolo, aproape de trofeu, a venit vremea să-l și câștigăm. Am terminat de două ori la rând pe locul 2, anul trecut, la doar un punct de campioana SCM. Considerăm că am fost mai bine pregătiți fizic și mai ales mental față de anul trecut, am învățat din greșelile trecutului, poate și pe determinare, acum am reușit să ajungem aici. Nu am renunțat la luptă, deși la un moment dat părea că suntem ieșiți din calcule, iar FC Păușești Otăsău avea prima șansă. Munca și mentalitatea lui Marius Voican, încrederea și experiența prietenului meu Mihai Lungan au contat mult, plus tot sprijinul pe care ni l-au arătat partenerii noștri. În această ecuație, cea mai importantă a fost echipa, jucătorii au făcut ca visul nostru să devină realitate. Ne bucurăm două zile, apoi pregătim următoarea etapă, barajul de promovare. Despre adversara de la baraj, Iris Titulescu știm doar că au câștigat campionatul cu mult înainte de final”, a concluzionat Chelcea.

  • Lotul de jucători al Sparta Râmnicu Vâlcea: Dozescu George, Tudose Darius, Grigorie Gabriel, Neamu Teo, Chiripuș Alexandru, Uță Alexandru, Dobre Cătălin, Chebar Răzvan, Preda Darius, Bucei Alin, Mihăilă Bogdan, Streinu Andrei, Popa Ștefan, Popa Eduard, Petrescu Andi, Pașoi Ștefan, Mutu Mario, Zanfir Adrian, Cazan Laurențiu, Pușcatu Eduard, Roșianu Vlad.

Performanțe Sparta Râmnicu Vâlcea:

– sezon 2020-2021: câștigătoare Cupa și Supercupa României județeană
– sezon 2021-2022: locul 2 în campionat, câștigătoare Cupa și Supercupa României județeană
– sezon 2022-2023: locul 2 în campionat și finalistă Cupa României faza județeană
– sezon 2023-2024 – campioană județeană

Foto: Sparta Râmnicu Vâlcea

Adrian MUJEA 08 Jun. 2024, 23:59 Liga 4
Pe aceeași temă