Timișul Șag este campioana județului Timiș. Echipa antrenată de Srgian Luchin a câștigat bătălia pentru titlu cu CSM Lugoj

Anda DELIU 08 Jun. 2024, 17:27 Liga 4
Timișul Șag este campioana județului Timiș. Echipa antrenată de Srgian Luchin a câștigat bătălia pentru titlu cu CSM Lugoj

Campioana Ligii 4 din Timiș s-a stabilit în acest sezon în ultima etapă, sâmbătă, 8 iunie 2024, deși suspansul a mai fost destul de redus de săptămâni bune încoace.

Timișul Șag este campioana din 2024 și va juca în barajul de promovare în Liga 3 contra Magica Balta Caransebeș, câștigătoare Ligii a 4-a din Caraș-Severin.

Srgian Luchin, antrenor principal fără licență la Timișul Șag. Primarul, un fost arbitru

Șagul a terminat cu un total de 109 puncte un campionat-mamut, cu 20 de echipe, în care a avut 36 de victorii, un egal și o înfrângere.

Echipa se află într-o comună aflată în sudul Timișoarei, nu departe de clubul promovat în vara anului trecut în Liga 3, CS Peciu Nou, doar că ceva mai aproape de municipiu.

Antrenorul principal al echipei este, de facto, Srgian Luchin, fostul internațional. El face însă acum cursurile de calificare care să-i permită să stea pe banca unei echipe și de eșalon județean.

Astfel, în aceste condiții, există un antrenor în ”acte”, Deian Ianoșev, trecut pe raportul de joc, fiul conducătorului clubului, Adrian Ianoșev.

Primarul localității, cel care a dat multă importanță fotbalului, este Flavius Roșu, fost arbitru de centru ajuns până în Liga 2. El avea șanse la lotul de Liga 1, dar a ales din 2016 să păstorească soarta comunei natale.

Salarii foarte mari pentru acest nivel

În lupta care se știa că va fi cu o echipă de oraș, Șagul a plusat cu salarii foarte mari pentru acest nivel, și de 4000 de lei.

Vedeta echipei a fost Alexandru Munteanu, medieșan cu state vechi în prima ligă, care a ales să se stabilească la Timișoara.

În vară, clubul l-a ofertat chiar și pe Iasmin Latovlevici, dar jucătorul, fost coleg cu Luchin la națională și Poli și FCSB, nu a mai ajuns pe malurile Timișului.

În schimb, au făcut-o Petre Ivanovici, iar din iarnă, după ce a cochetat cu Lugojul, și Adrian Zaluschi, dat afară de Cosmin Stan de la Dumbrăvița, cu ocazia epurărilor din iarnă.

Lotul bun calitativ pentru acest nivel a și făcut diferența. Mai spunem că pe arena din Șag a jucat în 2022 și naționala U18.

Lugojul, mare perdantă a Ligii a 4-a Timiș

Șagul s-a bătut în primul rând cu CSM Lugoj în acest sezon de Liga 4 pentru titlul de campioană județeană.

Echipa de municipiu, unde s-au făcut intervenții în ultimii ani la stadion și arată chiar bine, a visat să revină în Liga 3, după ce a retrogradat acum câțiva ani. Nu a fost însă să fie acum, deoarece a pierdut jocul cu Șag din retur și a rămas la două puncte în urma campioanei.

Baraj pentru promovarea din Liga 4 în Liga 3 contra Magica Balta Caransebeș

În barajul de promovare în Liga 3, Timișul Șag se va duela cu campioana din Caraș-Severin, Magica Balta Caransebeș.

Barajul se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, în data de 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30. Turul are loc la campioana Carașului, iar returul se joacă pe terenul campioanei din Timiș.

În această perioadă, Liga2.ro a mai scris despre campioanele județene din Vaslui (Sporting Club Comstar Vaslui), Alba (CIL Blaj), Botoșani (Pro Sport Vârfu Câmpului), Olt (Iris Titulescu), Gorj (Vulturii Fărcășești), Dâmbovița (ACS Urban Titu), Sălaj (CS Barcău Nușfalău), Buzău (Voința Lanurile), Caraș-Severin (Magica Balta Caransebeș), Arad (Viitorul Arad), Harghita (CS Gheorgheni – VSK Gheorgheni), Teleorman (CSL Nanov), Dolj (Metropolitan Ișalnița), Cluj (Vulturul Mintiu Gherlii), Bacău (Sportul Onești), Brăila (Viitorul Cireșu), Constanța (CS Medgidia), Galați (Voința Cudalbi), Mehedinți (Viitorul Severin), Hunedoara (Minerul Lupeni) și Brașov (ACSM Codlea).

  • Asociaţiile judeţene de fotbal și AMFB sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 9 iunie 2024, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS).

Foto și video: CS Timișul Șag

Anda DELIU 08 Jun. 2024, 17:27 Liga 4
Pe aceeași temă