Ursu la putere în Liga 4 Brașov! ACSM Codlea este campioana din 2024 a Brașovului

Adi MARICA 08 Jun. 2024, 16:50 Liga 4

După trei ani, ACSM Codlea este din nou campioana Ligii a 4-a Brașov.

Echipa antrenată de Ciprian Ursu a câștigat, sâmbătă, 8 iunie 2024, cu scorul de 4-0 (marcatori George Munteanu, Sebastian Marin – două, Cristian Stan) meciul disputat pe teren propriu cu ASF Hărman și a încheiat campionatul Ligii a 4-a Brașov pe primul loc, cu 75 de puncte, cu două puncte peste Inter Cristian, clasata pe locul 2.

Inter Cristian a câștigat cu scorul de 1-0 (marcator Marius Manole) meciul disputat pe teren propriu cu CSM Făgăraș.

La finalul jocului de la Codlea, Octavian Goga, șeful AJF Brașov, a oferit jucătorilor și antrenorilor trofeul și medaliile de campioni.

ACSM Codlea e campioana Brașovului în 2024

La finalul anului 2023, ACSM Codlea încheia turul campionatului pe locul 2, la două puncte în spatele liderului CSM Săcele și cu un punct avans față de Colțea Brașov și Inter Cristian.

În pauza de iarnă, Codlea și-a pierdut golgheterul, pe Mihai Badea, cedat la Ciucaș Tărlungeni, în Liga 3, dar și pe Georgian Pencea și Eduard Corlan, cedați la ASF Hărman, respectiv Aripile Brașov.

Cu o echipă cu mulți jucători tineri, construită în jurul antrenorului, dar și al lui Robert Vasiloi, fotbalist care a jucat și la nivelul Ligii a 2-a, la Unirea Tărlungeni, ACSM Codlea a avut un retur de senzație. Doar un pas greșit, 2-2 în deplasare cu Aripile Brașov, în rest victorii pe linie, cele mai importante fiind cele cu rivalele CSM Săcele și Inter Cristian.

Ciprian Ursu, antrenorul momentului în fotbalul brașovean

Ciprian Ursu este antrenor-jucător la ACSM Codlea de 4 ani, iar de atunci are două campionate câștigate, iar de două ori echipa s-a clasat pe locul 2.

În CV-ul de antrenor al lui Ursu sunt și două Cupe ale României (faza județeană cu Precizia Săcele și ACSM Codlea), dar și două Supercupe județene, ambele cu ACSM Codlea.

Peste câteva zile, Ursu va împlini 40 de ani.

În 2021, ACSM Codlea a pierdut barajul pentru Liga 3 disputat cu Concordia Chiajna 2, echipă desființată între timp.

Duel cu CIL Blaj la barajul de promovare în Liga 3

ACSM Codlea se va duela în barajul de promovare în Liga 3 din această vară cu CIL Blaj, campioana județului Alba încă de la finalul lunii aprilie!

Daniel Tătar este antrenorul echipei CIL Blaj, nimeni altul decât fostul fundaș al celor de la Voința Sibiu, FC Brașov, Academica Clinceni, FC Hermannstadt sau CSC Șelimbăr.

Tătar are 37 de ani, este născut chiar în Blaj și încă este jucător activ.

CIL Blaj a câștigat Liga 4 Alba după un parcurs incredibil: 28 de victorii și două remize, cu golaveraj de 138 goluri marcate și 26 primite.

Barajul se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, în data de 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30. Turul are loc la Codlea, iar returul se joacă pe terenul campioanei din Alba.

Lotul echipei campioane a Brașovului în 2024:

portari: Mihai Laszlo, Tudor Drăghici (j)
fundași: George Linguraru, Cristian Stan, Răzvan Tița, George Munteanu, Istvan Baga, Andrei Moasa, George Fogoros, Radu Ionescu (j), David Roman (j), Andrei Foca (j)
mijlocași: Robert Vasiloi, Alexandru Machidon, Ciprian Ursu, Alexandru Oprea (j), Mario Țurcan (j), Mihai Frăsineanu (j), Claudiu Botezatu (j), Andrei Udrea (j)
atacanți: Bogdan Botea, Alexandru Zala, Tudor Spatariu (j), Marin Sebastian (j), Raul Bastiurea (j).

Barajul pentru promovarea din Liga 4 în Liga 3 se joacă în iunie

În această perioadă, Liga2.ro a mai scris despre campioanele județene din Vaslui (Sporting Club Comstar Vaslui), Alba (CIL Blaj), Botoșani (Pro Sport Vârfu Câmpului), Olt (Iris Titulescu), Gorj (Vulturii Fărcășești), Dâmbovița (ACS Urban Titu), Sălaj (CS Barcău Nușfalău), Buzău (Voința Lanurile), Caraș-Severin (Magica Balta Caransebeș), Arad (Viitorul Arad), Harghita (CS Gheorgheni – VSK Gheorgheni), Teleorman (CSL Nanov), Dolj (Metropolitan Ișalnița), Cluj (Vulturul Mintiu Gherlii), Bacău (Sportul Onești), Brăila (Viitorul Cireșu), Constanța (CS Medgidia), Galați (Voința Cudalbi), Mehedinți (Viitorul Severin) și Hunedoara (Minerul Lupeni).

Asociaţiile judeţene de fotbal și AMFB sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 9 iunie 2024, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS).

Adi MARICA 08 Jun. 2024, 16:50 Liga 4
Pe aceeași temă