Gura Humorului, un nou titlu județean după o pauză de 15 ani! Șoimii a ieșit campioană în Suceava și va lupta pentru promovarea în Liga 3

Marius ANGHEL 08 Jun. 2024, 19:05 Liga 4
Gura Humorului, un nou titlu județean după o pauză de 15 ani! Șoimii a ieșit campioană în Suceava și va lupta pentru promovarea în Liga 3

FC Şoimii Gura Humorului este noua campioană a județului Suceava, în ultima etapă a Ligii a 4-a, desfășurată vineri, obținând o victorie la scor de maidan pentru a păstra avansul de un punct pe care îl avea în fața celor de la Juniorul Salcea.

Trupa din Gura Humorului va întâlni campioana din Vaslui în barajul pentru promovarea în Liga 3.

Şoimii Gura Humorului este noua campioană a județului Suceava

Într-o ultimă etapă atipică, în care s-au disputat doar două meciuri dintr-un total de șapte, după cum a scris Gazeta de Suceava, echipa pregătită de Mihai Obreja a cucerit titlul județean, după ce a câștigat pe teren propriu, în fața celor de la Forestierul Frumosu (locul 6 la momentul jocului), cu scorul de 8-1, prin golurile lui Tunsu, Severin, Maganu și Moloce, fiecare marcând câte o dublă.

Trofeul Ligii a 4-a Suceava, primul câștigat la nivel județean de o echipă din Gura Humorului după o pauză de 15 ani, a fost înmânat campionilor de către secretarul AJF Suceava Gabriel Şuleru.

FC Șoimii Gura Humorului a devenit campioana Ligii IV-a din județul Suceava cu următorul lot de jucători: Gabriel Iulian Marcu, Nicolae Adrian Axinte, Vlăduț Alexandru Duceac – Vasile Maganu, Vasile Marian Păduraru, Alexandru Pădureț, Gabriel Laurențiu Nechita, George Neagoe, Claudiu Mihai Ungureanu, Nicușor Lucian Kuruc, Ionuț Cuciurean, Lucian Dumitru Luchian, Nicolae Gliga, Emanuel-Ilie Moloce, Răzvan Florin Bîgu, Mihai Obreja, Bogdan Constantin Stroia, Adrian Gafița, Șerban Dumitru Tunsu, Ciprian Severin și Ionuț Valentin Timiș.

  • În cele 28 de runde ale sezonului, Șoimii Gura Humorului a acumulat 74 de puncte, din 24 de victorii, două egaluri și două înfrângeri. Golaverajul nu a fost cel mai bun, cu 110-25, acesta aparținându-i echipei care a terminat pe locul 2, Juniorul Salcea, cu 110-16, însă aceasta a strâns 73 de puncte, din 24 de victorii, un egal și trei înfrângeri. Podiumul a fost completat de Bradul Putna, cu 69 de puncte.

Baraj pentru promovarea din Liga 4 în Liga 3 contra Sporting Club Comstar Vaslui

În barajul de promovare în Liga 3Şoimii Gura Humorului se va duela cu campioana din Vaslui, Sporting Club Comstar Vaslui, matematic câștigătoare a Ligii a 4-a încă de la finalul lunii aprilie!

Barajul se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, în data de 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30. Turul are loc la Gura Humorului, iar returul se joacă la Vaslui.

În această perioadă, Liga2.ro a mai scris despre campioanele județene din Vaslui (Sporting Club Comstar Vaslui), Alba (CIL Blaj), Botoșani (Pro Sport Vârfu Câmpului), Olt (Iris Titulescu), Gorj (Vulturii Fărcășești), Dâmbovița (ACS Urban Titu), Sălaj (CS Barcău Nușfalău), Buzău (Voința Lanurile), Caraș-Severin (Magica Balta Caransebeș), Arad (Viitorul Arad), Harghita (CS Gheorgheni – VSK Gheorgheni), Teleorman (CSL Nanov), Dolj (Metropolitan Ișalnița), Cluj (Vulturul Mintiu Gherlii), Bacău (Sportul Onești), Brăila (Viitorul Cireșu), Constanța (CS Medgidia), Galați (Voința Cudalbi), Mehedinți (Viitorul Severin), Hunedoara (Minerul Lupeni), Brașov (ACSM Codlea) și Timiș (CS Timișul Șag).

  • Asociaţiile judeţene de fotbal și AMFB sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 9 iunie 2024, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS).

Foto:

Marius ANGHEL 08 Jun. 2024, 19:05 Liga 4
Pe aceeași temă