Merhaba!, transmite Unirea Dej din Antalya! Echipa clujeană are cea mai mică delegație deplasată dintre formațiile din Liga 2 plecate în cantonament în Turcia

Marius ANGHEL 30 Jan. 2023, 20:23 Liga 2

Unirea Dej a ajuns în Turcia și a transmis suporterilor săi, prin intermediul rețelelor sociale, ”Merhaba!”, adică ”Bună!” La scurt timp după ce s-a instalat la hotelul din Antalya, echipa clasată pe locul 5 în Liga 2 după 16 etape și-a scos jucătorii la un antrenament de dezmorțire.

La fel ca celelalte patru echipe din eșalonul secund plecate astăzi, 30 ianuarie, cu același avion de la aeroportul din București, Concordia Chiajna, SC Oțelul Galați, FC Brașov și Minaur Baia Mare, trupa antrenată de Dragoș Militaru va sta pe pământ turcesc până în data de 10 februarie, atunci când e programată revenirea în țară.

23 de jucători are Unirea Dej în cantonamentul din Antalya

În Antalya, Unirea Dej a deplasat un lot format din doar 23 de jucători, cel mai mic numeric dintre cele cinci echipe urcate în avion. Oțelul are 26 de jucători (dar mai așteaptă încă unul), la fel și Concordia, 27 are FC Brașov, în timp ce Minaur are 28, conform celor spuse săptămâna trecută de antrenorul Mihai Iosif. Băimărenii sunt singurii care nu și-au comunicat până acum, oficial, lotul. De sâmbătă, în Turcia se află și FK Miercurea Ciuc, care are 27 de jucători la dispoziție.

Din stafful tehnic al Unirii Dej fac parte cinci persoane: Dragoș Militaru (antrenor principal), Eusebio Șuvagău, Moundir Moussaddak (antrenori secunzi), Dorin Silaghi (antrenor cu portarii) și Răzvan Bonțidean (kinetoterapeut).

Cu două excepții, în lot sunt aceeași jucători care au fost prezenți și la reunirea din data de 10 ianuarie, echipa clujeană demonstrând că este una dintre cele mai conservatoare nu numai din Liga 2, ci din tot fotbalul românesc. Se preferă continuitatea, iar rezultatele vorbesc.

Față de reunire, sub comanda lui Militaru nu se mai află fundașul Eduard Meszaroș, împrumutat la Someșul Ocna Dej, în locul acestuia fiind adus mijlocașul Răzvan Matiș. În afară de Meszaroș, echipa clujeană s-a mai despărțit însă în această iarnă de doi jucători. Răzvan Greu a plecat și a ajuns la Gloria Buzău, iar Tudor Vomir s-a dus la Unirea Ungheni.

Jucătorii din lotul Unirii Dej deplasat în Turcia:

portari: Dorian Railean, Claudiu Chindriș, Bogdan Checicheș;
fundași: Mihai Kereki, Alexandru Gîț, Alin Burdeț, Daniel Pop, Denis Roș, David Maftei, Gabriel Buta;
mijlocași: Marius Cătinean, Cristian Chira, Angelo Cocian, Adrian Pop, Alex Militaru; Răzvan Matiș;
atacanți: Alex Pop, Andrei Pop, Ionuț Frăsineanu, Florin Blaj, Vlad Bogdan, Gabriel Fulga, Ciprian Călugăr.

”Sunt numai plusuri și știu și că financiar se apropie de un cantonament în țară. Deci, cred că sunt numai lucruri bune. Eu așa le văd”
Dragoș Militaru, antrenorul Unirii Dej, una dintre explicațiile pentru alegerea de a face cantonamentul în Turcia

Adversari din Danemarca, Rusia și Kazakstan pentru Unirea Dej în stagiul din Turcia

În Antalya, Unirea Dej vadisputa trei jocuri amicale, cu unul mai puțin față de adversarele din Liga 2 ajunge și ele în Turcia. Vor întâlni Nykobing FC (liga secundă din Danemarca, pe 4 februarie), FK Orenburg (prima ligă din Rusia, 7 februarie) și FK Zhetysu Taldykorgan (o nou-promovată în prima ligă din Kazakstan, 9 februarie).

În țară, în prima parte a pregătirii de iarnă, trupa ardeleană a disputat două amicale cu adversari din Liga 3, ambele câștigate după ce a înscris de câte patru ori. De CSM Satu Mare a trecut cu scorul de 4-3, iar în weekendul trecut a învins-o pe Gloria Bistrița Năsăud cu 4-1.

Conform programului stabilit inițial, după revenirea în țară, Unirea Dej va mai avea de disputat două amicale, cu CSM Sighetu Marmației (16 februarie) și FK Miercurea Ciuc (18 februarie).

Campionatul Ligii 2 se reia în ultimul weekend al lunii februarie.

https://youtube.com/shorts/hFZbhivKstM?feature=share

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-concluzii-despre-prima-parte-a-pregatirii-efectuate-de-unirea-dej-in-tara-si-asteptarile-de-la-stagiul-din-turcia-impresiile-antrenorului-despre-razvan-matis-19259110

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-ajuns-din-cantonamentul-din-turcia-19259127

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-decolat-spre-antalya-cu-26-de-jucatori-ultima-achizitii-fiind-de-la-petrolul-busu-nu-mai-continua-cu-ilfovenii-la-care-n-au-ramas-nici-nita-si-gaspar-19259125

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-plecat-in-antalya-cu-robert-boboc-dar-si-cu-un-jucator-de-la-progresul-spartac-lotul-pe-care-il-are-la-dispozitie-dan-alexa-si-motivul-pentru-care-chica-rosa-a-ramas-in-tara-19259120

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-galati-a-plecat-in-turcia-cu-26-de-jucatori-ultimii-nou-veniti-sunt-de-la-gloria-buzau-si-u-cluj-si-e-asteptat-si-un-atacant-markovic-si-kip-sunt-printre-cei-lasati-acasa-19259115

Marius ANGHEL 30 Jan. 2023, 20:23 Liga 2
Pe aceeași temă