Dragoș Militaru explică motivele pentru care Unirea Dej a ales, pentru prima dată în istoria sa, să meargă într-un cantonament în afara României: ”Sunt numai plusuri și știu și că financiar se apropie de un cantonament în țară”

Marius ANGHEL 12 Jan. 2023, 16:21 Liga 2
Dragoș Militaru explică motivele pentru care Unirea Dej a ales, pentru prima dată în istoria sa, să meargă într-un cantonament în afara României: ”Sunt numai plusuri și știu și că financiar se apropie de un cantonament în țară”

Unirea Dej este una dintre echipele fruntașe în Liga 2 în acest sezon, se situează pe loc de calificare în play-off, în ciuda faptului că are un lot cu tineri jucători și fără prea multă experiență la acest nivel fotbalistic, are un antrenor la fel de tânăr și nu beneficiază de un buget mare.

Tocmai de aceea, având în vedere ultimul argument enumerat, anunțul clubului că va merge într-un cantonament în Turcia în această iarnă a surprins. În perioada 30 ianuarie – 10 februarie, formația antrenată de Dragoș Militaru se va pregăti în Antalya pentru a încerca apoi, în ultimele trei runde ale sezonului regular, să rămână între primele șase clasate, iar după aceea să lupte pentru promovarea în SuperLigă.

Dragoș Militaru, despre alegerea de a merge cu Unirea Dej în cantonament în Antalya

Unirea Dej va merge pentru prima dată în istoria sa de 100 de ani într-un cantonament în afara României. Vestea a fost primită cu bucurie de jucători, iar antrenorul Dragoș Militaru a explicat de ce a preferat ca echipa să se pregătească în Antalya, unde va disputa și trei meciuri amicale, adversarii nefiind încă stabiliți.

”Toată lumea era foarte fericită la aflarea veștii. Cred că e un lucru benefic pentru noi, pentru că, chiar dacă în acest an clima a ajutat peste tot în țară, nu cred că va rămâne așa până la jumătatea lunii februarie. Poate o săptămână, zece zile o să ne mai ajute și trebuia să mergem undeva pe teren sintetic. Nu sunt adeptul pregătirii pe sintetic, o pregătire întreagă, știu din anii trecuți, văzând că iarna au fost destule probleme și nu ne-am putut urma planul de pregătire așa cum ni l-am dorit noi, pentru că riscam să se accidenteze și mai mulți jucători.

E un lucru bun faptul că mergem în Antalya, pentru că o să fie, cumva, de la sfârșitul lunii ianuarie până spre începutul părții a doua a sezonului numai pregătire pe iarbă, trei săptămâni – o lună. Față de anul trecut, înainte de prima etapă din partea a doua a sezonului, noi am făcut un singur meci pe iarbă, cu o săptămână înainte să înceapă campionatul, și e destul de greu pentru ei. A fost destul de greu pentru jucători, cu adaptarea din nou la terenul de iarbă după șase săptămâni numai pe sintetic.

Deci cred că sunt numai plusuri și știu și că financiar se apropie de un cantonament în țară. Deci, cred că sunt numai lucruri bune. Eu așa le văd”, a spus Militaru.

Cel puțin de când a promovat în Liga 2, în 2021, Unirea Dej nu a mers nici măcar într-un cantonament în țară, preferând să se pregătească pe plan local.

Cum vede Militaru perioada de pregătire

Antrenorul în vârstă de 32 de ani, originar din Târgu Jiu, a răspuns și la întrebarea dacă această perioadă de pregătire i se pare una grea pentru jucători.

”O să fie grea dacă nu s-au pregătit, nu au urmat programul din vacanță. Atunci, probabil, o să fie greu. În rest, nu cred că o să fie foarte greu. Ei sunt obișnuiți, suntem obișnuiți unii cu alții, de trei ani de zile deja. Nu poate să fie ceva foarte ușor, nici un antrenament nu este ușor, indiferent că ești în partea de pregătire sau în perioada competițională, dar depinde cum vrei să vezi situația. Dacă o vezi într-un mod pozitiv și vii la antrenament să te depășești și să progresezi nu o să mai conteze că e greu sau că avem două antrenamente, că plouă, ninge. Cred că o să fie bine. Nu s-au plâns de antrenamente”, a declarat Militaru, care așteaptă una sau două achiziții la Unirea Dej în această campanie de transferuri.

Angelo Cocian, singurul care a finalizat testul Gacon

Dacă reunirea a avut loc marți, 10 ianuarie, iar la primul antrenament din 2023 au participat 23 de jucători, miercuri după-amiază echipa a fost programată să facă vizita medicală, iar astăzi, joi, Dragoș Militaru și stafful său au stabilit să organizeze un prim test fizic, Gacon.

La acest test Gacon, considerat de sportivi drept unul dintre cele mai dure, cel mai rezistent fotbalist a fost Angelo Cocian, cu 25 repetări, adică l-a finalizat. A fost urmat de David Maftei, Ionuț Frăsineanu, Eduard Meszaroș și Gabriel Buta, toți cu câte 24 de repetări, respectiv de Florin Blaj, Gabriel Fulga, Cristian Chira și Alexandru Gîț, toți cu câte 23.

Marius ANGHEL 12 Jan. 2023, 16:21 Liga 2
Pe aceeași temă