Concordia Chiajna a decolat spre Antalya cu 26 de jucători, ultima achiziții fiind de la Petrolul. Bușu nu mai continuă cu ilfovenii la care n-au rămas nici Niță și Gașpar

Marius ANGHEL 30 Jan. 2023, 15:29 Liga 2

Concordia Chiajna este una dintre cele cinci echipe din Liga 2 care au urcat astăzi, 30 ianuarie 2023, în cursa charter de la București către Turcia pentru a efectua cantonamentul de iarnă în Antalya.

În lotul pe care antrenorul Eugen Trică și stafful său îl vor avea la dispoziție se numără 26 de jucători, ultimul nou-venit fiind Mihai Velisar, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate.

Mihai Velisar, ultima noutate de la Concordia. Adrian Niță și Ramon Gașpar n-au fost păstrați, spre deosebire de Gabriel Goicea

Printre cei 26 de jucători se află noutățile prezentate deja de club Gabriel Tamaș (Petrolul Ploiești), Iustin Popescu (CS Mioveni), Silviu Pană (Poli Timisoara) și Raoul Cristea (Metaloglobus), însă și Gabriel Goicea și Mihai Velisar.

Goicea, fundaș pus pe liber în această iarnă de CS Tunari (Liga 3), a fost menținut în lot după ce l-a convins de calitățile sale pe Trică în amicalele disputate în acest an de Concordia, în timp ce Velisar a fost împrumutat de la Petrolul, de unde fundașul a dorit să plece fiindcă nu avea prea multe șanse să joace.

Din lot nu mai fac parte Adrian Niță (Unirea Constanta) și Ramon Gașpar (Campionii FC Argeș), jucători nou-veniți la Concordia încă de la reunire și care, din informațiile Liga2.ro, n-au convins stafful tehnic.

Sorin Bușu nu mai continuă cu echipa din Chiajna

În această iarnă, Concordia s-a despărțit de Azdren Llullaku (ajuns în liga a 4-a din Italia), Evgheni Oancea, Raul Palmeș (plecat la CS Comunal Șelimbăr), Robert Mustacă (întors la Unirea Slobozia) și Thomas Chesneau.

Mai nou, cu echipa ilfoveană nu va mai continua nici Sorin Bușu (foto). Fundașul de 33 de ani originar din Craiova a ieșit ușor accidentat din ultimul amical, iar odată cu aducerea lui Goicea și Velisar, ambii jucători pe același post și mult mai tineri, a sărit din planurile lui Eugen Trică.

Din informațiile Liga2.ro, Bușu era așteptat astăzi la negocieri pentru rezilierea contractului cu Concordia. În prima parte a sezonului, Bușu a evoluat pentru ilfoveni în 11 meciuri din Liga 2, în toate începând ca titular și în trei dintre ele fiind înlocuit.

Trei din patru adversari în amicalele din Turcia, stabiliți

Altfel, Concordia Chiajna se va afla în stagiul de pregătire din Turcia în perioada 30 ianuarie – 10 februarie, timp în care va disputa și patru jocuri amicale.

Trei adversari îi cunoaște deja, urmând ca pentru data de 4 februarie să își mai caute unul.

Trică își va testa jucătorii în Antalya contra adversarilor KF Besa Doberdoll (locul 7 în liga secundă din Macedonia de Nord), în data de 1 februarie, Wieczysta Cracovia (locul 3 în Grupa 4 din liga a patra din Polonia), pe 7 februarie, și FC Gossau (locul 8 în Grupa 3 din liga a patra din Elveția), pe 9 februarie.

În prima parte a pregătirii de iarnă, în țară, Concordia a disputat două amicale, cu CS Dinamo (Liga 3), de care a trecut cu 4-0, la Buftea, și cu Progresul Spartac, în fața căreia a pierdut în Ghencea cu scorul de 0-1. Sâmbătă ar fi trebui să joace cu CS Tunari, însă partida a picat din cauza condițiilor meteo.

Ulterior, după revenirea din Antalya, trupa lui Trică va mai avea un test cu Steaua, pe 18 februarie.

Lotul de jucători deplasat de Concordia Chiajna în cantonamentul din Turcia:

portari: Martin Chudy, Yanis Stanciu, Iustin Popescu;
fundași: Radu Simion, Luka Maric, Alexandru Stănică, Leonard Alexandrescu, Gabriel Tamaș, Gabriel Goicea, Mihai Velisar;
mijlocași: Giovani Ghimfuș, Paul Pațurcă, Mihai Constantinescu, Andreas Burcea, Sammy Skytte, Adrian Cierpka, Claudiu Negoi, Vlad Mihalcea, George Călințaru,  Dorin Codrea, Silviu Pană, Raoul Cristea;
atacanți: Albert Voinea, Adrian Voicu, Raul Rusescu, Ndiaye Mediop.

  • În avionul cu care Concordia Chiajna a zburat în Turcia s-au mai aflat și SC Oțelul Galați, FC Brașov, Unirea Dej și Minaur Baia Mare, alte echipe din Liga 2.

Foto: Concordia Chiajna și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 30 Jan. 2023, 15:29 Liga 2
Pe aceeași temă