Start de pregătire la Gloria Buzău cu 25 de jucători, dintre care șapte nume noi, doi veniți de la ultima clasată. Pe lista absenților se află și primii doi căpitani

Marius ANGHEL 16 Jan. 2023, 21:37 Liga 2
Start de pregătire la Gloria Buzău cu 25 de jucători, dintre care șapte nume noi, doi veniți de la ultima clasată. Pe lista absenților se află și primii doi căpitani

Gloria Buzău este una dintre echipele din Liga 2 mai leneșe în acest start de an 2023.

Dacă CSM Slatina a fost cea mai rapidă și și-a reluat antrenamentele încă din 4 ianuarie, odată cu multe formații din SuperLigă, iar majoritatea formațiilor din Liga 2 au început pregătirea din data de 9 ianuarie, au fost și unele care și-au stabilit reunirea în data de 16 ianuarie. Printre acestea se numără și Gloria Buzău, și este unica dintre cele situate acum pe locurile care duc în play-off.

Șapte nume noi la reunirea Gloriei Buzău, dintre care doar patru sunt străini de club. Doi vin de la Unirea Constanța

25 de jucători a avut Adrian Mihalcea la primul antrenament al Gloriei Buzău în 2023, susținut pe stadionul de Atletism din Buzău. Printre aceștia au fost și șapte nume noi, doi dintre ei fiind juniori din cadrul clubului chemați la prima echipă, Marian Ivan și Brâncoveanu.

Denis Rusu (portar, 32 de ani, U Craiova), Dragoș Horeboiu (portar, 20 de ani, revenit după împrumutul la ACS Câmpulung Muscel Elite), Alexandru Șuteu (fundaș, 18 ani, Unirea Constanța), Andrei Pandele (mijlocaș, 19 ani, Unirea Constanța) și Răzvan Greu (mijlocaș, 27 ani, Unirea Dej) sunt noutățile de la reunirea echipei din Crâng.

Rusu are 0 meciuri în prima ligă la U Craiova, Horeboiu se întoarce din Liga 3, Greu a prins doar 292 de minute în 14 jocuri la Unirea Dej, în timp ce Șuteu și Pandele au fost singurii oameni de bază de echipa lor în prima parte a sezonului, însă vin, totuși, de la ultima clasată Unirea Constanța. Șuteu a evoluat în 15 partide (1350 minute), iar Pandele a prins tot atâtea jocuri, dar a acumulat 1246 de minute și a înscris 3 goluri. Amândoi aparțin, de fapt, de FCSB.

Nouă jucători absenți de la reunire, printre care căpitanii Honciu și Ciobanu

La capitolul despărțiri, echipa din Crâng nu anunță nimic. La începutul anului, contactat de Liga2.ro, Adrian Mihalcea spunea că nu are să spună nicio noutate nici în privința venirilor și nici în cea a despărțirilor. Nici la reunire antrenorul nu a vrut să dea nume la cele două capitole!

Analizând lotul cu care s-a încheiat anul 2022 și cel prezent acum la reunire, putem constata o mulțime de absențe. Nu mai puțin de nouă jucători, după cum urmează: Albert Popa, Sergiu Pîrvulescu, Dorin Burlacu, Cristian Ciobanu, Georgian Honciu, Alin Manea, Răzvan Matiș, Alexandru Munteanu și Mihai Neicuțescu.

Mulți dintre aceștia au fost jucători de bază în prima parte a sezonului (16 etape), ca Honciu (15 meciuri), Ciobanu (15 meciuri și 3 goluri), Matiș (11 meciuri și 2 goluri), Munteanu (11 meciuri), iar Neicuțescu (9 meciuri) și Pîrvulescu (8 meciuri) au fost și ei utilizați des. Burlacu și Manea au prins amândoi câte 3 jocuri, în timp ce portarul Popa nu a fost utilizat deloc în campionat.

Gloria Buzău, reunire cu 25 de jucători

Clubul buzoian este total dezorganizat în această iarnă. Nici măcar în ziua reunirii nu și-a anunțat programul de pregătire pentru partea secundă a sezonului. A transmis doar că până la finalul lunii se va antrena pe plan local, iar primul amical are loc sâmbătă, de la ora 12:00, la CSM Râmnicu Sărat.

”Adrian Mihalcea a sunat adunarea la Gloria. 25 de jucători la primul antrenament din acest an
Gata cu vacanţa pentru Gloria Buzău. Echipa noastră s-a reunit astăzi, Adrian Mihalcea şi staff-ul tehnic, având la dispoziţie un lot de 25 de jucători, care au făcut primul antrenament pe stadionul de Atletism:
Stoian, Boison, Rusu (CSU. Craiova), Horeboiu (revenit de la ACS Muscelul Câmpulung) – (portari) – Oteliţă, Wiktorski, Vîrtej, Uţiu, Sălceanu, Marku, Şuteu (Unirea Constanţa / FCSB) (fundaşi) – Lopez, Cârstocea, Trebotic, V. Munteanu, Gaitan, Blejdea, Lazăr, Eduardo, Pandele (Unirea Constanţa – FCSB), Greu (Unirea Dej), Brâncoveanu (junior – AS FC Buzău), Ivan (junior – AS FC Buzău) – (mijlocaşi), V. Alexandru, Boiciuc (atacanţi).
Până la finalul acestei luni, Gloria se va pregăti pe plan local, sâmbătă urmând să dispute şi primul meci de pregătire, de la ora 12.00, în deplasare, la CSM Râmnicu Sărat”, sună comunicatul echipei din Buzău.

Gloria Buzău ocupă locul 6 în Liga 2 după primele 16 etape, ultimul care duce în play-off, cu 26 de puncte acumulate.

Foto: FC Buzău

Marius ANGHEL 16 Jan. 2023, 21:37 Liga 2
Pe aceeași temă