Amical spectaculos între Unirea Dej și CSM Satu Mare, cu șapte goluri. Formația din Liga 2 a fost condusă, dar a revenit puternic pe final

Răzvan STÎNGĂ 21 Jan. 2023, 15:36 Liga 2
Amical spectaculos între Unirea Dej și CSM Satu Mare, cu șapte goluri. Formația din Liga 2 a fost condusă, dar a revenit puternic pe final

Unirea Dej a disputat și ea, sâmbătă, 21 ianuarie, primul meci amical al pauzei de iarnă. A întâlnit CSM Satu Mare, ocupanta locului 2 în Seria 10 a Ligii 3, iar testul a fost unul spectaculos, cu șapte goluri, 4-3 pentru gruparea lui Dragoș Militaru.

Amical spectaculos între Unirea Dej și CSM Satu Mare. Formația din Liga 2, condusă la două goluri

Surprinzător, prima repriză a amicalului disputat la Iclod (județul Cluj) s-a terminat cu avantaj pentru trupa din Liga 3, antrenată de Tibor Csik. A fost 2-1 pentru CSM Satu Mare, dar Unirea Dej a deschis scorul, în minutul 17, prin Andrei Pop. Ulterior, CSM Satu Mare a întors până la ultimul fluier al celor 45 de minute.

A egalat prin Barna Antal, în minutul 29, și a trecut în avantaj în minutul 44, prin Alexandru Mărieș. În plus, în repriza a doua CSM Satu Mare a marcat prima și s-a desprins la două goluri pe tabelă, sperând la o victorie foarte importantă, de moral pentru partea secundă a Ligii 3.

Trei goluri în cinci minute în Unirea Dej – CSM Satu Mare

Cătălin Vaida a făcut diferența de două goluri în minutul 63, însă Unirea Dej a revenit foarte repede și a restabilit egalitatea cu două goluri în trei minute. A redus din diferență în minutul 65, prin Cristian Chira, iar 3-3 s-a făcut în minutul 68, când a punctat și Alexandru Pop.

Victoria a venit pentru Unirea Dej în minutul 88, în urma reușitei lui Angelo Cocian, cel mai bun jucător al clujenilor în prima parte a sezonului de Liga 2.

Cum cataloghează Unirea Dej amicalul cu CSM Satu Mare pe pagina de Facebook:

În primul amical disputat în 2023, echipa noastră s-a impus, scor 4-3, în fața formației CSM Olimpia Satu Mare (Liga 3). Partida de verificare a avut loc astăzi, de la ora 12, pe Iclod Arena.

Andrei POP a deschis scorul, în minutul 17, cu o execuție din interiorul careului mare. Oaspeții au egalat în minutul 29 prin Barna, scăpat pe partea dreaptă pe contraatac. Cu un minut înainte de pauză, Mărieș a profitat de o gafă făcută de Chindriș și a stabilit scorul pauzei, 1-2.

În minutul 63, Vaida a marcat pentru 3-1 cu un șut din 10 metri. Cristian CHIRA (‘65) și Alex POP (‘68) au făcut 3-3, în numai 5 minute. Apoi, echipa noastră a lovit de patru ori bara/ transversala, înainte ca Angelo COCIAN să stabilească scorul final în minutul 88”.

Unirea Dej a mizat și pe Răzvan Matiș

Dragoș Militaru l-a trimis pe teren și pe singurul jucător adus în această iarnă, Răzvan Matiș, care a fost introdus în repriza a doua.

  • Unirea Dej în prima repriză: Railean (Chindriș 30’) – Gîț, D. Pop, Buta, Roș, Militaru, Cătinean (cpt.), An. Pop, Blaj, Fulga, Frăsineanu.
    Unirea Dej în repriza a doua: Chindriș (Checicheș 60’) – Maftei, Kereki (cpt.), Burdeț, Buta (Călugăr 59’), Chira (Șuteu 88’ – junior), Ad. Pop, Matiș, Cocian, Al. Pop, Bogdan.
  • CSM Satu Mare în prima repriză: Anca – Gorba, Prodan, Mureșan, Negrea, Antal, Bura, Micaș, Mărieș, Suveg, Rodri
    Rezerve: Oșan, Popovici, Vădan, Tamaș, Barth, Ziman, Baior, Nistor, Lucuț, Vaida

Unirea Dej, încă un amical și pleacă în Antalya

Unirea Dej va disputa a doua partidă amicală din pauza de iarnă cu Gloria Bistrița, peste o săptămână, pe 28 ianuarie. Ulterior, va pleca în cantonamentul din Turcia, Antalya, care va avea loc în perioada 30 ianuarie – 10 februarie, unde vor avea loc trei confruntări de tip test.

La revenirea în România, trupa din Cluj le va mai întâlni pe CSM Sighetu Marmației (16 februarie) și FK Miercurea Ciuc (18 februarie).

Foto: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-matis-continua-lupta-pentru-play-off-si-dupa-despartirea-de-gloria-buzau-a-semnat-cu-o-echipa-si-mai-bine-pozitionata-in-liga-2-ar-fi-un-dezastru-sa-nu-l-prindem-19258347

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-s-a-despartit-de-inca-un-jucator-al-treilea-in-aceasta-iarna-acesta-si-a-gasit-deja-o-noua-echipa-unde-sa-primeasca-mai-multe-sanse-19258274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-doua-despartire-din-pauza-de-iarna-19258224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-explica-motivele-pentru-care-unirea-dej-a-ales-pentru-prima-data-in-istoria-sa-sa-mearga-intr-un-cantonament-in-afara-romaniei-sunt-numai-plusuri-si-stiu-si-ca-financiar-se-19257710

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 21 Jan. 2023, 15:36 Liga 2
Pe aceeași temă