Unirea Dej continuă să fie invincibilă în amicale. Un nou-venit i-a adus succesul echipei lui Militaru, iar unul dintre plecați a înscris împotriva fostei sale echipe

Marius ANGHEL 27 Jan. 2024, 18:51 Liga 2

Unirea Dej continuă rezultatele pozitive în meciurile amicale disputate în această iarnă.

Sâmbătă, 27 ianuarie 2024, din nou la Baza Unirea din Cluj-Napoca, divizionara secundă a întâlnit FC Bihor Oradea, liderul Seriei a 8-a a Ligii 3, pe care a învins-o cu scorul de 2-1, după ce la pauză a avut 1-0.

Unirea Dej, victorie la limită în amicalul cu FC Bihor, prin ”dubla” lui Alexandru Dulca

La fel ca în precedentul joc test, în care s-a deplasat la Cluj-Napoca pentru a întâlni SCM Zalău, lider în Seria 10 a Ligii 3, trupa din Dej a mers din nou la Baza Unirea pentru a disputa un amical. De această dată a întâlnit liderul Seriei a 8-a a celui de-al treilea eșalon, FC Bihor Oradea.

Nou-venitul Alexandru Dulca a marcat pentru Unirea Dej în minutul 27, cu un voleu de la circa 12 metri, iar diferența de scor putea fi mai mare, dacă Denis Golda nu ar fi irosit o șansă uriașă de a înscrie. În partea secundă a jocului, Gabriel Fulga (52) a ratat de puțin ținta, de la 11 metri lateral stânga, însă echipa lui Militaru a mai avut o șansă de a înscrie după ce Ciprian Călugăr (68) a fost faultat în careu. Același Alexandru Dulca a executat și a marcat lângă bară din stânga portarului.

Au bagat mingea în plasă și orădenii, la scurt timp după al doilea gol al dejenilor. Sergiu Ciocan, plecat în această iarnă chiar de la Unirea Dej, a redus din diferență cu un șut de la 17 metri, golul său fiind ultimul al întâlnirii.

Unirea Dej: R. Pop – Pruteanu, Kereki (cpt.), D. Pop, Tud. Telcean, Al. Șuteu, Chira, Al. Militaru, Al. Dulca, Golda, Blaj. În a doua repriză au mai evoluat: Roș, Vic. Stancovici, Ad. Pop, Aur. Ciuciulete, Bîrnoi, Fulga și Călugăr. Au rămas neutilizați: Urian – Hofman, Vl. Stancovici și Zanc.

FC Bihor: R. Bob – T. Paublusztig, Gîsă, Ioviță, Al. Stoian – V. Calugher, G. Cherman – Gunie, Vînau, Chitaș – M. Hosu (Sg. Jurj 30′). În repriza secundă au evoluat: Pînzariu – C. Jurj, Bactăr, Farcaș, Gagyi (Al. Sorian 73′) – Bg .Vasile, I. Tănase – Ciocan, Moga, I. Ban – Sg. Jurj (Tincău 60′).

Dejenii, neînvinși în amicale. Pentru orădeni au jucat cele cinci noi achiziții

Pentru Unirea Dej, acesta a fost al treilea amical disputat în această perioadă de pregătire de iarnă, după 0-0 cu Corvinul, la Simeria, și 2-1 cu SCM Zalău, la Cluj-Napoca.

Echipa antrenată de Dragoș Militaru are următorul amical stabilit pentru sâmbătă, 3 februarie, cu CSM Deva, locația în care va avea loc nefiind încă stabilită. Apoi urmează testele cu Gloria Bistrița Năsăud (10 februarie) și CSC Șelimbăr (17 februarie). În perioada 31 ianuarie – 10 februarie, echipa va fi într-un cantonament pe plan local.

De partea cealaltă, FC Bihor joacă miercuri, 31 ianuarie, de la ora 12:00, la Simeria, cu Corvinul Hunedoara, iar în aceeași zi începe cantonamentul de la Băile Felix.

Pentru orădeni, jocul cu Unirea Dej a fost primul amical disputat în acest an, iar Florin Farcaș i-a utilizat pe toți cei cinci jucători achiziționați. Vlad Gîsă (ex CSC Dumbrăvița) și Eric Vînău (ex CSC Șelimbăr) au fost titulari, iar Ionuț Tănase (ex CSC Dumbrăvița), Luca Tincău (ex CS Mioveni), Sergiu Ciocan (ex Unirea Dej) şi Krisztian Gagyi (ex Boston United, din ligă inferioară din Anglia) au jucat în repriza secundă.

Concluziile lui Dragoș Militaru despre jocul test cu FC Bihor Oradea pot fi ascultate aici:

https://www.youtube.com/watch?v=0fdtAAHIAo4

 

Foto și video: Unirea Dej
Foto:
FC Bihor Oradea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-castigat-amicalul-cu-scm-zalau-19298068

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-birnoi-a-trecut-de-la-unirea-slobozia-la-unirea-dej-19298048

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-gisa-a-semnat-cu-fc-bihor-19297713

Marius ANGHEL 27 Jan. 2024, 18:51 Liga 2
Pe aceeași temă