Răzvan Matiș continuă lupta pentru play-off și după despărțirea de Gloria Buzău. A semnat cu o echipă și mai bine poziționată în Liga 2. ”Ar fi un dezastru să nu-l prindem”

Marius ANGHEL 21 Jan. 2023, 00:13 Liga 2

După trei anunțuri de despărțire, Unirea Dej are și o primă veste bună pentru fanii săi. Clasata pe locul 5 în Liga 2 după 16 etape a perfectat prima achiziție din această campanie de transferuri de iarnă.

Răzvan Matiș, mijlocaș plecat în această pauză de campionat de la Gloria Buzău, s-a întors mai aproape de casă și va încerca de la Dej, de la o echipă care nu are nimic de pierdut și nu are presiune, să se remarce și să ridice capul mai mult în fotbalul românesc, după ce așteptările pe care fostele sale cluburi le-au avut de la el nu au fost mult răsplătite.

Răzvan Matiș va încerca la Unirea Dej să-și demonstreze calitățile și să confirme așteptările pe care Hagi le-a avut odată în el

Originar din Cluj-Napoca, Răzvan Matiș va împlini 22 de ani în data de 25 ianuarie, însă, în ciuda vârstei destul de fragede, a bifat deja destul de multe echipe în cariera sa, acum fiind la al șaptelea!

Dezvoltat la Academia lui Gheorghe Hagi, campion U19 în 2019 cu Viitorul Constanța, Matiș nu a reușit să facă pasul la prima echipă a clubului ”Regelui”, ci a fost împrumutat la FC Argeș și mai apoi la Petrolul, echipe cu nume în fotbalul românesc.

Doar la piteșteni a reușit în primul an să fie un jucător de bază. În ediția 2019-2020 a Ligii 2 a evoluat în 21 de jocuri (16 ca titular, 1474 minute în total) și a înscris 5 goluri. Atunci a reușit și promovarea, însă în prima ligă a evoluat la alb-violeți în 2 jocuri (92 minute), fiind împrumutat la scurt timp din nou în liga secundă, la Ploiești, unde a prins doar 90 de minute pe teren în 4 jocuri. În pauza de iarnă a sezonului 2020-2021 s-a întors la clubul de care aparținea, Viitorul (acum Farul Constanța), pentru care evolua 145 de minute în 3 jocuri de primă ligă. Nu l-a convins pe Hagi, dar Chindia Târgoviște i-a întins o mână și Matiș s-a văzut din nou în lotul unei echipe din prima ligă. Nici aici talentatul mijlocaș nu avea însă să se impună, fiindcă în cele 13 meciuri în care a fost utilizat a evoluat doar 406 minute, fără să înscrie. În partea a doua a sezonului 2021-2023 s-a întors în Liga 2, la Concordia Chiajna, unde a prins 12 meciuri și a totalizat 945 de minute pe teren.

După alte șase luni a schimbat din nou echipa. În vară anului 2022 a ajuns la Gloria Buzău, unde din totalul de 16 jocuri a fost utilizat în 11, de șapte ori ca titular, însă în toate a fost înlocuit. A prins 537 de minute pe teren și a reușit să înscrie 2 goluri, în 2-3 cu FK Miercurea Ciuc și 1-3 cu Unirea Constanța.

Adrian Mihalcea nu l-a mai dorit în lot și după încă șase luni s-a văzut din nou în situația de a-și căuta o nouă echipă, astfel că a ajuns la Unirea Dej, o formație clasată în acest moment mai sus decât Gloria Buzău sau Concordia Chiajna, însă care nu are aceleași condiții de pregătire și presiune ca cele două.

Matiș, până la finalul sezonului la Unirea Dej

Pentru Unirea Dej, Răzvan Matiș este primul jucător cu care semnează în această campanie de transferuri de iarnă.

Până acum a bifat numai despărțiri, de mijlocașii Răzvan Greu, ajuns la Gloria Buzău (L2), Eduard Meszaroș, împrumutat la Someșul Ocna Dej (L3), și fundașul Tudor Vomir, plecat la Unirea Ungheni (L3).

Interesant este că Gloria Buzău a renunțat la Matiș, însă l-a luat pe Greu, tot un mijlocaș, însă mult mai în vârstă și care la Dej, în prima parte a sezonului actual, a prins doar 292 în 14 meciuri!

”Fotbalistul de profil ofensiv este crescut și format la Academia Gheorghe Hagi, fiind campion cu echipele de juniori U19 și U17 ale clubului de la malul mării.
Matiș a evoluat în Liga 1 pentru FC Argeș, Viitorul Constanța și Chindia Târgoviște, iar în Liga 2 a îmbrăcat tricoul echipelor FC Argeș, Petrolul Ploiești, Concordia Chiajna și, în acest sezon, Gloria Buzău.
Contractul clujeanului în vârstă de 21 de ani este valabil până la finalul acestui sezon.
Bine ai venit și mult succes, Răzvan!”, a transmis Unirea Dej pe site-ul oficial.

Răzvan Matiș: ”Ar fi un dezastru să nu prindem acest play-off. Eu de asta am venit”

Ajuns de câteva zile la Unirea Dej, Răzvan Matiș spune că a găsit ”cel mai frumos grup din Liga a 2-a”. Acesta a vorbit și despre cine l-a convins să accepte oferta echipei ardelene.

”M-a convins în primul rând domnul președinte (n.r. – Gabriel Magdaș), Mister (n.r. – antrenorul Dragoș Militaru), care a vorbit foarte frumos și știam foarte multe lucruri bune despre această echipă, despre acest grup, din câte am auzit și după cum am observat în ultimele zile. Sunt primele mele zile aici și e cel mai frumos grup din Liga a 2-a. Mă bucur că am ajuns în sfârșit aici. Băieții m-au primit foarte bine și le mulțumesc pe această cale, îi știam pe majoritatea, mai ales că suntem de aici din județ toți, din Cluj. Cu câțiva am avut contact și la Viitorul, la Constanța. În mare, mă cunosc cu majoritatea”, a spus mijlocașul clujean în interviul acordat noii sale echipe.

Matiș vrea să joace cât mai mult la noua sa echipă și consideră că ratarea accederii în play-off ar fi un dezastru pentru Unirea, având în vedere că tot sezonul s-a aflat în partea superioară a clasamentului Ligii 2.

”Vreau să joc cât mai mult și să-mi ajut echipa, în primul rând. Obiectivul colectiv e accederea în play-off, mai sunt trei meciuri, trei finale, apoi, dacă intrăm în play-off, sunt sigur că nu o să ne dăm la o parte și o să încercăm să facem o figură cât mai frumoasă.

Sunt trei meciuri extrem de importante (n.r. – la Ripensia, acasă cu Metaloglobus și la Slatina), pentru că după se stabilește play-off, play-out. Pentru noi, și pentru grup, mă gândesc că ar fi un dezastru să nu prindem acest play-off, mai ales că în acest campionat a stat acolo sus, în clasament. Eu de asta am venit în primul rând, să intrăm în play-off”, a mai declarat Matiș.

Unirea Dej ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2 după 16 etape și are 27 de puncte acumulate, cu unul mai mult decât Gloria Buzău, fosta echipă a lui Matiș, care se află pe ultima poziție care duce în play-off.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=BPr0ettGuhg&embeds_euri=https%3A%2F%2Funireadej.ro%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-s-a-despartit-de-inca-un-jucator-al-treilea-in-aceasta-iarna-acesta-si-a-gasit-deja-o-noua-echipa-unde-sa-primeasca-mai-multe-sanse-19258274

Marius ANGHEL 21 Jan. 2023, 00:13 Liga 2
Pe aceeași temă