Dragoș Militaru, concluzii despre prima parte a pregătirii efectuate de Unirea Dej, în țară, și așteptările de la stagiul din Turcia. Impresiile antrenorului despre Răzvan Matiș

Marius ANGHEL 30 Jan. 2023, 12:30 Liga 2
Dragoș Militaru, concluzii despre prima parte a pregătirii efectuate de Unirea Dej, în țară, și așteptările de la stagiul din Turcia. Impresiile antrenorului despre Răzvan Matiș

Unirea Dej este una dintre echipele din Liga 2 care astăzi, 30 ianuarie, a plecat și își începe cantonamentul extern, în Turcia. Formația din județul Cluj nu a mai fost într-un stagiu de pregătire în afara țării de circa 30 de ani, în anii ’90 a mai fost în Ungaria, iar antrenorul ei, Dragoș Militaru, a vorbit despre ce așteptări are.

Dragoș Militaru, mulțumit că are tot lotul valid. Rezultatele din amicale, irelevante!

În perioada 30 ianuarie – 10 februarie, clasata pe locul 5 în Liga 2 după 16 etape se va afla în Antalya, Turcia, unde va susține și trei jocuri amicale cu adversari din Danemarca, Rusia și Kazakstan.

Înainte să vorbească despre ceea ce va urma în acest stagiu, Dragoș Militaru a tras câteva concluzii despre prima parte a pregătirii de iarnă, efectuată pe plan local aproape trei săptămâni, după reunirea din 10 ianuarie.

”Concluziile sunt pozitive, din punctul nostru de vedere, al staffului. În primul rând, că nu avem jucători accidentați, deci toată lumea poate să facă deplasarea în cantonament, sănătos. Au fost două meciuri irelevante ca și scor, mă interesa mai mult efortul jucătorilor, câteva lucruri pe care le-am antrenat să le punem în practică la meci. Fiecare jucător a avut câte o repriză în fiecare meci și suntem mulțumiți de cum a decurs prima parte a pregătirii”, a spus antrenorul Unirii Dej.

În această perioadă, trupa ardeleană a disputat două amicale cu adversari din Liga 3, ambele câștigate după ce a înscris de câte patru ori. De CSM Satu Mare a trecut cu scorul de 4-3, iar în weekendul trecut a învins-o pe Gloria Bistrița Năsăud cu 4-1.

”E bine că avem ocazii, situații foarte multe, am dat niște goluri, dar, până la urmă, sincer, pentru mine chiar e irelevant, mă bucură mai mult când văd un progres individual, în primul rând, al jucătorilor, pentru că apoi și colectiv noi începem să arătăm mai bine. Sper ca și în această perioadă de cantonament, și cât mai avem până când începe partea a doua a sezonului, să reglăm din toate lucrurile pe care noi am considerat că le avem ca minusuri și să continuăm pe aceeași pantă din punct de vedere al lucrurilor foarte bune pe care le-am făcut. Aici referitor și la numărul de goluri pe care le avem. E totul consecința jocului nostru bun, că avem situații multe, înscriem, asta e foarte bine, dar trebuie să continuăm așa și după ce o să începem partea a doua a sezonului”, a comentat Dragoș Militaru, cel mai tânăr antrenor din Liga 2, în vârstă de 32 de ani.

Numai lucruri pozitive evidențiate în privința stagiului din Antalya

Despre stagiul de pregătire din Antalya, antrenorul Dejului a adus în vedere numai lucruri povitive. E mulțumit și de adversarii pe care echipa sa îi va întâlnii, unii pe care îi consideră superiori în fața Unirii: Nykobing FC (liga secundă din Danemarca, pe 4 februarie), FK Orenburg (prima ligă din Rusia, 7 februarie) și FK Zhetysu Taldykorgan (o nou-promovată în prima ligă din Kazakstan, 9 februarie).

”Privim încrezători acest cantonament, cu gânduri optimiste. O să disputăm și trei meciuri amicale cu adversari peste nivelul nostru. Eu așa consider. Analizând meciurile pe care o să le avem, strict din punct de vedere al adversarilor, (…) cred că o să fie numai lucruri pozitive pentru noi. Apoi, bineînțeles, un lucru pozitiv este că ne putem antrena în sfârșit pe iarbă, timp de două săptămâni, și sper ca după ce ne întoarcem să continuăm această pregătire pe iarbă. Iar un alt lucru pozitiv a fi că băieții au chef, au poftă de antrenament, au o dorință de a se autodepăși și sper să muncim foarte bine în această perioadă, în acest cantonament, încât să reglăm cât mai multe lucruri posibile”, a spus Militaru.

Multe antrenamente în Turcia. Militaru speră ca jucătorii să revină acasă sănătoși

În Turcia, Marius Cătinean și compania vor disputa în mare parte câte două antrenamente pe zi, jocurile test urmând a fi disputate în a doua parte a zilei în care sunt programate. Jucătorii vor primi liber în două după-amiezi.

”În principiu o să fie câte două antrenamente pe zi, chiar și în zilele cu joc noi ne-am dorit să jucăm după-amiază, pentru că ca dimineața să putem să profităm de teren, de vreme, să ne putem antrena și în dimineața jocului. Bineînțeles, o să fie și antrenamente și la sala de forță, nu foarte multe, pentru că am pus accentul un pic mai mult în această perioadă când am stat acasă. O să fie și două după-amiezi, poate, libere, pentru că fiind zece zile pline sunt aproape 20 de momente când ne-am putea antrena, dimineața și după-amiază, plus jocurile. O să fie bine și o să ne descurcăm. Și cel mai important e ca toată lumea, când ne întoarcem, pe lângă, probabil, dureri minore, care sunt inevitabile în această perioadă, să nu avem lucruri mai complicate și să ne întoarcem cu toții sănătoși”, a declarat antrenorul formației din Dej.

Militaru, despre achiziția Răzvan Matiș: ”Cred că poate mult mai mult și atunci are nevoie de un loc stabil”

Momentan, în această perioadă de iarnă, Unirea Dej s-a despărțit de trei jucători, Răzvan Greu (Gloria Buzău), Eduard Meszaroș (Someșul Ocna Dej) și Tudor Vomir (Unirea Ungheni), și are o singură achiziție prezentată, pe Răzvan Matiș (ex Gloria Buzău).

Despre acesta din urmă, Dragoș Militaru spune că se adaptează repede și speră ca încredere care îi este acordată să se vadă în timpul meciurilor.

”Mi-am dorit să vină aici, l-am urmărit înainte să ajungă la noi, cred că e un profil de jucător care se încadrează în ceea ce jucăm noi, în ceea ce urmărim noi. Era clar că o să se adapteze un pic mai repede, pentru că e apropia ca vârstă de majoritatea lotului. Media de vârstă a lotului este de 22 de ani, până în 23 de ani, și el e tot acolo, la 22 de ani. Se și cunoștea o parte dintre ei, cu băieții de la Academia Farul, cu Alex Pop, cu Maftei, cu Buta, cu Alin Burdeț, care a trecut pe acolo, cu băieții din Cluj pe care îi avem. El trebuie să se pregătească foarte bine, trebuie să muncească pentru locul din echipă, pentru că are o concurență destul de mare acolo, la mijloc, și sper să ne ajute. Și noi pe el, și el pe noi. Cred că poate mult mai mult și atunci are nevoie de un loc stabil, pentru că în ultimii ani, chiar dacă a jucat la echipe cu obiective îndrăznețe din Liga a 2-a, gen Chiajna, Petrolul, Buzău, chiar are o promovare cu FC Argeș, și are nevoie de un loc în care să simtă că lumea are încredere în el și că poate da mult mai mult. Ceea ce credem noi că el poate ta. Acum depinde și de el, și de noi, cât putem să îl susținem”, a spus Dragoș Militaru despre singura achiziție a Unirii Dej din această iarnă, cel puțin până în acest moment.

Interviul acordat de Dragoș Militaru înainte de plecarea Unirii Dej în cantonamentul din Turcia:

https://www.youtube.com/watch?v=fXJSxPdP79A

Video și capturi foto: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-victorie-cu-gloria-bistrita-19258961

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adversari-din-danemarca-rusia-si-kazakstan-pentru-unirea-dej-in-stagiul-din-turcia-19258949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-csm-satu-mare-amical-spectaculos-19258382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-explica-motivele-pentru-care-unirea-dej-a-ales-pentru-prima-data-in-istoria-sa-sa-mearga-intr-un-cantonament-in-afara-romaniei-sunt-numai-plusuri-si-stiu-si-ca-financiar-se-19257710

Marius ANGHEL 30 Jan. 2023, 12:30 Liga 2
Pe aceeași temă