SC Oțelul Galați a plecat în Turcia cu 26 de jucători. Ultimii nou-veniți sunt de la Gloria Buzău și ”U” Cluj și e așteptat și un atacant. Markovic și Kip sunt printre cei lăsați acasă

Marius ANGHEL 30 Jan. 2023, 13:54 Liga 2
SC Oțelul Galați a plecat în Turcia cu 26 de jucători. Ultimii nou-veniți sunt de la Gloria Buzău și ”U” Cluj și e așteptat și un atacant. Markovic și Kip sunt printre cei lăsați acasă

SC Oțelul Galați a plecat de astăzi, 30 ianuarie 2023, într-un stagiu de pregătire de iarnă în Turcia, în Antalya, unde va sta până în data de 10 februarie, perioadă în care va disputa și patru meciuri amicale.

Antrenorul Dorinel Munteanu, promovat acum de club ca manager tehnic, are la dispoziție un lot de 26 de jucători, căruia ar putea să i se alăture un atacant, după cum informează SC Oțelul.

Printre cei 26 sunt și două noutăți: mijlocașii Cristian Ciobanu și Rareș Scocîlcă, primul plecat de la Gloria Buzău și al doilea venit de la juniorii Universității Cluj.

Acasă au rămas patru jucători de care stafful tehnic, cel mai probabil, nu are nevoie, cel mai important nume fiind al sârbului Vanja Markovic.

Cristian Ciobanu și Rareș Scocîlcă, ultimii nou-veniți la SC Oțelul Galați

A treia clasată din Liga 2 după 16 etape scurse din acest sezon a plecat în al doilea stagiu de pregătire pe care îl efectuează în această iarnă. După ce în perioada 12-25 ianuarie echipa a fost la munte, la Vatra Dornei, între 30 ianuarie și 10 februarie se va afla la mare, în Antalya.

Clubul gălățean a deplasat în prima fază un lot de 26 de jucători, ultimii nou-veniți anunțați de club fiind mijlocașul dreapta Rareș Scocîlcă (18 ani), împrumutat de la Universitatea Cluj, unde până acum a jucat doar la juniori, și mijlocașul polivalent Cristian Ciobanu (28 de ani – foto text 1), pus pe liber în această iarnă de Gloria Buzău.

Dacă despre Scocîlcă nu se pot spune multe, fiindcă jucătorul de 18 ani originar din Focșani a evoluat doar la juniorii Universității Cluj, unde în 2022 a jucat finala Ligii Elitelor U19, în schimb, despre Ciobanu se poate aminti că a fost unul dintre fotbaliștii de bază ai Buzăului în ultimele sezoane, când a purtat și banderola de căpitan.

În Liga 2 a evoluat în 57 de jocuri pentru trupa din Crâng, în ultimele două sezoane și jumătate, și a înscris 12 goluri. În actuala ediție de campionat, fotbalistul originar din Curtea de Argeș a evoluat în 15 din cele 16 partide, de 8 ori a fost titular, și a înscris 3 goluri. În cariera sa a mai evoluat pentru Dinamo 2, FC Olt Slatina, Concordia Chiajna, ”U” Cluj, Juventus București și Turris Oltul Turnu Măgurele. Pentru Concordia (19 meciuri și 2 goluri) și Juventus (16 meciuri) a evoluat doar în prima ligă.

”Jucătorii și staff-ul SC Oțelul Galați vor decola astăzi spre Antalya, Turcia, unde vor efectua în perioada 30 ianuarie – 10 februarie un stagiu centralizat în care vor disputa și 4 partide de pregătire, împotriva unor adversari din Rusia, Macedonia, Uzbekistan și Germania.

Managerul tehnic Dorinel Munteanu a convocat un lot de 26 de jucători, dar este posibil ca în stagiul de pregătire să mai ajungă sub comanda tehnicianului oțelar încă un atacant. De asemenea, în cantonamentul din Antalya au apărut și două noutăți în lot, mijlocașul dreapta Rareș Scocîlcă (18 ani), venit împrumut de la Universitatea Cluj-Napoca, și Cristian Ciobanu, mijlocaș lateral ce poate evolua și în spatele vârfului și chiar și pe postul de atacant, ultima dată la Gloria Buzău”, a transmis SC Oțelul.

SC Oțelul a plecat în Turcia cu 26 de jucători. Vanja Markovic și Kip, printre cei lăsați acasă

În lotul deplasat în Turcia, Dorinel Munteanu are la dispoziție doar doi portari, pe Dur-Bozoancă și Rareș Pop. Pe al treilea goalkeeper, Darius Paharnicu (17 ani), l-a lăsat acasă. La fel s-a întâmplat și cu Alejandro Râpan (17 ani), Ricardo Kip și Vanja Markovic, ultimii doi cel mai probabil că nu mai sunt doriți la echipă.

Mijlocașul olandez Ricardo Kip (30 de ani) a evoluat în acest sezon de Liga 2 într-un singur meci pentru SC Oțelul, 11 minute în eșecul cu Unirea Dej (0-2), în timp ce mijlocașul sârb Vanja Markovic (28 de ani) a prins doar 246 de minute în 11 jocuri, de două ori fiind titular și terminând prin a fi înlocuit. A înscris un gol, în 3-0 cu Metaloglobus.

Nici Denis Cireș (21 ani / 5 meciuri în acest sezon / doar 36 minute) nu se mai află în lot, el fiind împrumutat în Liga 3 la Unirea Braniștea, acolo unde au fost cedați în această iarnă și Gabriel Ursu, Marc Cireș și Valentin Oniciu.

”Mijlocașul central Denis Cireș va fi împrumutat până la finalul sezonului la Unirea Braniștea, în timp ce Darius Paharnicu, Alejandro Râpan, Ricardo Kip și Vanja Markovic vor continua antrenamentele la Galați”, a informat echipa gălățeană.

În această iarnă, SC Oțelul s-a despărțit de fundașul croat Antonio Azinovic (30 de ani), atacantul suedez Valmir Berisha (26 de ani) și atacantul ucrainean Yevgen Bokhashvili (29 de ani).

La capitolul noutăți, până acum erau Octavian Ursu (28 ani), Antonio Cruceru (26 ani), Diego Zivulic (30 de ani) și Andreas Chirițoiu (19 ani).

În lot a reapărut și Alin Nica, care nu a fost anunțat ca fiind prezent în cantonamentul de la Vatra Dornei.

Vanja Markovic și Maykel Reyes Villarreal, când erau prezentați la SC Oțelul, în vara trecută. Al doilea a plecat rapid de la Galați, primul e pe cale să i facă în această iarnă.

Lotul de jucători cu care SC Oțelul Galați a plecat în cantonamentul din Turcia:

portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Rareș Pop;
fundași: Fracois Yabre, Costin Ghiocel, Andrei Rus, Ionuț Ilieș, Ștefan Farcaș, Gabriel Nedelea, Cristian Sîrghi, Dan Panait, Diego Zivulic;
mijlocași: Ionuț Neagu, Juri Cisotti, Octavian Ursu, Antonio Cruceru, Răzvan Gorovei, Mihai Adăscăliței, Vasile Jardan, Mario Mitoi, Laurențiu Maxim, Alin Nica, Denis Bordun, Rareș Scocîlcă, Cristian Ciobanu;
atacanți: George Cîrjan, Andreas Chirițoiu.

Patru amicale în Antalya pentru echipa gălățeană

În acest al doilea stagiu de pregătire din această iarnă, SC Oțelul Galați va disputa și meciuri amicale. Pe pământ turcesc, echipa antrenată de Dorinel Munteanu va întâlni adversari din Rusia, Macedonia de Nord, Uzbekistan și Germania.

”Iată programul pe care îl va avea lotul Oțelului în perioada meciurilor de pregătire:

– Miercuri, 01 februarie | SC Oțelul Galați – Enisei Krasnoiarsk (1.Division Rusia L2, locul 4)

– Sâmbătă, 04 februarie | SC Oțelul Galați – KF Besa Dobërdoll (Macedonia Second League L2, locul 7)

– Luni, 06 februarie | SC Oțelul Galați – FK Olympic Tashkent (Super League Uzbekistan L1, locul 6)

– Joi, 09 februarie | SC Oțelul Galați – SVV Ulm (Regionalliga Südwest Germania L4, locul 1)

Primul joc oficial al roș-alb-albaștrilor în 2023 se va disputa în jurul datei de 25 februarie, pe terenul formației CSM Slatina, în etapa 17 a Ligii 2. Apoi, oțelarii vor primi pe teren propriu vizita celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc (4 martie) și se vor deplasa pe terenul formației CSC Dumbrăvița (11 martie), în ultima rundă a sezonului regular”, a mai informat SC Oțelul.

Campionatul Ligii 2 se va relua în ultimul weekend al lunii februarie, iar SC Oțelul va evolua în deplasare la CSM Slatina.

Foto: SC Oțelul Galați și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 30 Jan. 2023, 13:54 Liga 2
Pe aceeași temă