Minaur Baia Mare și-a prezentat achizițiile, ”fotbaliști, că de jucători e plină țara”, după cum spune Miriuță. Printre noutăți se află și fiul antrenorului, cu 46 de minute jucate în Liga 2 la 21 de ani!

Marius ANGHEL 26 Jan. 2023, 18:10 Liga 2
Minaur Baia Mare și-a prezentat achizițiile, ”fotbaliști, că de jucători e plină țara”, după cum spune Miriuță. Printre noutăți se află și fiul antrenorului, cu 46 de minute jucate în Liga 2 la 21 de ani!

Minaur Baia Mare a organizat joi, 26 ianuarie 2023, o conferință de presă în care și-a prezentat oficial primele achiziții din această iarnă.

Șapte ”fotbaliști”, așa cum a ținut Vasile Miriuță să precizeze, au semnat până acum cu clubul maramureșean, Răzvan Horj este și el în continuare la antrenamente și se așteaptă rezolvarea litigiului său cu Petrolul, în timp ce antrenorul Mihai Iosif a spus că s-ar mai fi putut aduce unul-doi jucători.

Ultima noutate din lotul Minaurului este Sabin Iosif (21 de ani), chiar fiul antrenorului principal.

Vasile Miriuță: ”Am hotărât să aducem câțiva fotbaliști, că de jucători e plină țara”

Marți seară, clubul Minaur anunța această conferință de presă de joi, în care era anunțată și prezența primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Acesta nu a fost însă prezent, ci doar directorul tehnic Vasile Miriuță, antrenorul principal Mihai Iosif și, în spatele lor, cele șapte achiziții, dintre care șase au fost deja anunțate de club.

”Am ajuns să prezentăm și noi jucătorii noștri, pentru că, într-adevăr, ne-am fi dorit să-i prezentăm acum o săptămână, dar am așteptat să fie totul în regulă, adică transferurile lor, actele lor, rezilierile lor cu fostele cluburi, ca să-i putem prezenta în liniște, nu să ne trezim după aia cu vreo problemă.

Împreună cu Mister (n.r. – se referă la antrenorul Mihai Iosif) și cu stafful, cu conducerea clubului, am hotărât să aducem câțiva fotbaliști, că de jucători e plină țara, la Baia Mare, să ne întărim, pentru că știm cu toții unde suntem acum, la ora asta, și chiar eu, personal, cât și probabil și Mister, pentru că împreună am făcut și lucrăm la această echipă, suntem convinși că jucătorii care au venit acum ne vor ajuta 100 la sută, pentru că sunt jucători de valoare și ne vor ajuta să ne atingem obiectivul”, a spus, în deschidere, Vasile Miriuță.

Șapte achiziții pentru Minaur. Ultimul venit este fiul lui Mihai Iosif. Situația lui Răzvan Horj nu s-a rezolvat

Au fost prezentați și li s-a făcut o scurtă descriere jucătorilor de către Vasile Miriuță. Față de ceea ce a prezentat oficial clubul până acum, singura noutate a fost Sabin Nicolae Dumitru Iosif, un mijlocaș bucureștean de 21 de ani, care este chiar fiul antrenorului Mihai Iosif.

În cazul lui, Miriuță i-a spus doar numele și a transmis, revenind după ce i-a spus numele lui Berisha, că ultima dată a fost la Rapid. Nu a fost, însă, la prima echipă a giuleștenilor, a fost sub comanda tatălui său când era antrenor la Rapid, dar nu a fost utilizat în meciuri oficiale, iar în cariera lui s-a mai aflat la o singură echipă din Liga 2, la Poli Timișoara, pentru o jumătate de sezon, 2020-2021, când a prins 46 de minute în meciul din deplasare cu Viitorul Pandurii (scor 0-1).

Despre Sabin Iosif (foto, primul din stânga), cu siguranță nu se poate spune că este ”fotbalist”, așa cum preciza Miriuță în descriere.

Celelalte noutăți sunt, în ordinea prezentării lor, Valmir Berisha (atacant, SC Oțelul), Alexandru Dandea (fundaș, CS Comunal Șelimbăr), Raul Avram (portar, Petrolul), Petre Ivanovici (mijlocaș, FK Miercurea Ciuc), Alexandru Iacob (fundaș, CS Mioveni) și Senad Jarovic (atacant, Sloboda Tuzla / Bosnia-Herțegovița).

Nu s-a ascuns faptul că la antrenamente este și Răzvan Horj, prezent încă de la reunire, care încă nu și-a rezolvat litigiul cu Petrolul, astfel că, momentan, nu poate fi legitimat de Minaur. ”Pe Horj nu l-am prezentat pentru că mai sunt mici probleme încă cu rezilierea lui la comisii și am zis să nu-l prezentăm până nu este făcut. El se pregătește cu echipa, bineînțeles”, a spus Vasile Miriuță.

Mihai Iosif: ”În mare, sunt mulțumit, poate s-ar mai fi putut aduce unul-doi jucători”

Mihai Iosif s-a declarat mulțumit cu jucătorii aduși în această campanie de achiziții, însă și-ar mai dori unul sau doi. Nu a detaliat însă pe ce posturi ar mai avea nevoie. Antrenorul a garantat însă că el și jucătorii își vor da ”inima și sufletul” pentru Minaur, să mențină echipa în Liga 2. A pariat pe o sticlă de pălincă.

”În mare, sunt mulțumit, poate s-ar mai fi putut aduce unul-doi jucători. Îi cunosc pe toți, în primul rând ca și caractere, caractere frumoase, puternice, și sunt sigur că o să ne vor ajuta. Pentru a ne îndeplini obiectivul este nevoie de absolut toată lumea din oraș. Mă refer în primul rând la conducere, să ne asigure condițiile optime pentru a ne îndeplini obiectivul, se fac eforturi destul de mari pentru acest lucru și chiar își fac treaba cât pot de mult și cu siguranță vor reuși să aducă totul la zero, mă refer la salarii și la celelalte. Eu, stafful tehnic, jucătorii trebuie să ne dăm inima și sufletul pentru Minaur, iar suporterii trebuie să încurajeze, să fie alături de echipă atât pe stadion, cât și în afara stadionului. Trebuie un tot unitar și cu siguranță atunci când vom avea această unitate vom reuși.

Noi, toți, nu am venit aici nici să vedem munții Maramureșului, care, de altfel, sunt foarte frumoși, toată zona, toți oamenii sunt extraordinari, ci, în primul rând, vrem să facem performanță pe teren. Vrem să privim oamenii ”face-to-face” și să nu avem nimic de ascuns și indiferent de ce se va întâmpla să știm că am dat totul și să fim cu fruntea sus în orice moment”, a spus antrenorul Minaurului.

”Fac pariu pe o sticlă de pălincă, cum e aici, în zonă, că noi ne vom salva de la retrogradare”
Mihai Iosif, antrenor Minaur Baia Mare

Miriuță: ”Nu e ușor să aduci jucători experimentați care au jucat, nu au stat pe bară, la Baia Mare”

Raul Băilă (portar), Gabriel Oiță (fundaș), Alexandru Mărieș (mijlocaș), Pacheco Cassama Muacir (atacant), Kevin Bakare (atacant) și Ciprian Stanciu (atacant) sunt jucătorii pe care Miriuță i-a enumerat că au fost înștiințați încă de la finalul anului trecut că nu mai sunt doriți la echipă și să sunt liberi să își caute alte formații unde să evolueze.

Dintre acești, Mărieș a fost împrumutat la CSM Satu Mare, echipă din Liga 3 unde putea ajunge și fostul căpitan Stanciu, însă acesta a refuzat o despărțire amiabilă.

”Jucătorii care au venit la Baia Mare credeți că au venit să vadă ce frumos este Maramureșul? Toți sunt jucători experimentați, care au jucat și au venit pentru Mister, că au lucrat cu el, poate au venit și pentru mine, nu știu. Dar, credeți-mă, nu e ușor să aduci jucători experimentați care au jucat, nu au stat pe bară, la Baia Mare”, a mai spus Vasile Miriuță despre jucătorii pe care a reușit să-i aducă la echipă în această iarnă.

Minaur ocupă locul 17 în Liga 2 după primele 16 etape, poziția fiind una retrogradabilă. Are 15 puncte acumulate, la fel ca Progresul Spartac, clasata pe locul 18, tot o nou-promovată, și va avea un program dificil în ultimele trei etape rămase de disputat în sezonul regular, cu Concordia Chiajna (acasă), Steaua (deplasare) și Gloria Buzău (acasă).

Conferința de presă organizată de Minaur Baia Mare:

Foto și video: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-maries-imprumutat-de-minaur-baia-mare-19258559

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-pluseaza-la-achizitii-cu-dandea-si-jarovic-gneba-a-revenit-si-el-la-baia-mare-primul-amical-a-cazut-19258278

Marius ANGHEL 26 Jan. 2023, 18:10 Liga 2
Pe aceeași temă