FC Brașov a plecat în Antalya cu Robert Boboc, dar și cu un jucător de la Progresul Spartac. Lotul pe care îl are la dispoziție Dan Alexa și motivul pentru care Chică-Roșă a rămas în țară

Adi MARICA 30 Jan. 2023, 14:40 Liga 2
FC Brașov a plecat în Antalya cu Robert Boboc, dar și cu un jucător de la Progresul Spartac. Lotul pe care îl are la dispoziție Dan Alexa și motivul pentru care Chică-Roșă a rămas în țară

FC Brașov își continuă pregătirea din pauza competițională cu un stagiu în Turcia, acolo unde va disputa și patru partide amicale.

Începând de astăzi, 30 ianuarie, și până în data de 10 februarie, trupa clasată pe locul 10 în Liga 2 după primele 16 etape se va antrena în Antalya, unde antrenorul Dan Alexa va pune accent pe partea tehnică a pregătirii de iarnă.

FC Brașov, în Antalya cu Robert Boboc și Luca Florică, dar fără Chică-Roșă

Delegația brașoveană, condusă de Șerban Moraru (directorul sportiv), Ilie Luca (organizator de competiții) și Marius Babeiu (director de marketing), va fi cazată la hotelul Innvista din Belek. În acest stagiu de pregătire, FC Brașov a deplasat 27 de jucători, dintre care trei portari.

În cantonamentul din Antalya, FC Brașov va avea și doi jucători noi. Este vorba de Robert Boboc (27 de ani) și Luca Florică (20 de ani).

Cel puțin alegerea lui Florică este una surprinzătoare. Jucătorul de bandă stângă de 20 de ani a trecut pe la FC Hermannstad (Liga 2) și Rapid (Liga 2 și Liga 1), apoi a fost împrumutat în returul sezonului trecut la Academica Clinceni (L1). Din vara trecută, Florică a trecut la Progresul Spartac, nou-promovată în Liga 2 pentru care a evoluat în 13 jocuri din campionat, 12 ca titular, în toate a fost înlocuit, a acumulat 884 de minute pe teren și a înscris 2 goluri (1-4 cu Unirea Slobozia și 2-2 cu Minaur Baia Mare).

Luca Florică este fiul lui Claudiu Florică, om de afaceri care, în trecut, a vrut să cumpere Dinamo. Peste tot a ajuns să joace datorită puterii financiare a tatălui său, cu toate că evoluțiile sale nu au fost unele care să îl evidențieze în vreun fel!

În ceea ce-l privește pe Robert Boboc, acesta s-a despărțit recent de CS Comunal Șelimbăr, echipă la care a ajuns în vara anului 2021 și pentru care a evoluat în 33 de partide și a înscris 1 gol. În actualul sezon, mijlocașul originar din Pitești a evoluat în 12 meciuri din Liga 2 (726 minute), iar în cariera sa a mai evoluat la CS Mioveni, ”U” Cluj, FC Hermannstadt, Astra, Dunărea Călărași și CSM Reșița. În prima ligă a prins câte un joc pentru ”U” Cluj (10 minute în 2014, chiar acasă la FC Brașov) și Astra (17 minute în 2018).

În schimb, atacantul Adi Chică-Roșă nu a făcut deplasarea în Antalya, din cauza unei accidentări.

Lotul de jucători al echipei FC Brașov pentru stagiul din Antalya:

portari: Daniel Mutu, Ştefan Dobre, Andrei Ureche;
fundaşi: Tomislav Sorsa, Sergiu Pîrvulescu, Marius Burlacu, Ivan Fustar, Andrei Marc, Tudor Oltean, Bradley Diallo, Robert Boboc, Daniel Dumbravă;
mijlocaşi: Andrei Lascu, Kirill Kirylenko, Rareș Lazar, Andrei Vasu, Diogo Izata, Alexandru Saim Tudor, Vasile Constantin, Zoran Mitrov, Cristian Pășcăluţă, Luca Florică;
atacanţi: Dan Spătaru, Milcho Angelov, Eduard Lambrinoc, Ştefan Blănaru, Tudor Cociş.

Patru amicale în Turcia pentru FC Brașov

În Turcia, echipa lui Dan Alexa are perfectate patru jocuri de pregătire, pe 2 februarie cu Șahtior Karagandy (Kazahstan), pe 5 februarie cu BK Fremad Amager (Danemarca), pe 7 februarie cu Tuzla City (Bosnia-Herțegovina) și pe 9 februarie cu Dinamo Kiev U21 (Ucraina).

În țară, în prima parte a pregătirii, FC Brașov s-a impus cu 2-1 în amicalul cu Sepsi OSK 2 (Liga 3), iar testul cu Olimpic Zărnești, programat în weekendul trecut, a fost anulat din cauza condițiilor meteo.

Foto: FC Brașov

Adi MARICA 30 Jan. 2023, 14:40 Liga 2
Pe aceeași temă