FK Miercurea Ciuc a dat start cantonamentului din Turcia, iar din lot fac parte și doi noi jucători. Ciucanii au ajuns la cinci veniri

Răzvan STÎNGĂ 30 Jan. 2023, 15:40 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a început și ea cantonamentul din Turcia, de la Belek, unde va face o parte din pregătirea premergătoare reluării campionatului de Liga 2.

27 de jucători au fost luați în stagiul de pregătire de noul antrenor al echipei harghitene, neamțul Werner Burger.

FK Miercurea Ciuc a ajuns în cantonamentul din Turcia, Belek

Primul antrenament organizat de FK Miercurea Ciuc a avut loc încă de sâmbătă, 28 ianuarie, în chiar prima zi în care a ajuns în Turcia, acolo unde va sta până pe 11 februarie. Formația din Liga 2 va disputa nu mai puțin de patru meciuri amicale, echipele fiind din trei țări.

În următoarea ordine, FK Miercurea Ciuc va întâlni FC Andijan (formație din prima ligă din Uzbekistan), LKS Lodz (liga secundă din Polonia), FC Urartu (prima ligă din Armenia) și FC AGMK Olmaliq (prima ligă din Uzbekistan), în intervalul 31 ianuarie – 8 februarie.

Echipa noastră a ajuns în Turcia. Sub îndrumarea antrenorului principal Werner Burger și a managerului Laszlo Csaba, băieții se pregătesc până pe 11 februarie în cantonamentul de la Belek, unde au susținut primul antrenament sâmbătă după-amiază.

Echipa noastră din divizia a doua își va continua antrenamentul la Belek (Antalya), Turcia, între 28 ianuarie și 11 februarie. În afară de terenurile interne înzăpezite, călătoria a fost fără evenimente, iar condițiile perfecte i-au întâmpinat pe băieți și stafful tehnic. Echipa a participat la primul antrenament sâmbătă de la ora 17.00. În următoarele două săptămâni, în program sunt incluse și patru meciuri de verificare.

Meciurile de pregătire programate:

31 ianuarie FK – FC Andijan (Uzbekistan)
03 februarie FK – LKS Lodz (Polonia)
06 februarie FK – FC Urartu (Armenia)
8 februarie FK – FC AGMK Olmaliq (Uzbekistan)”, a notat FK Miercurea Ciuc pe site-ul oficial, în traducere din limba maghiară.

FK Miercurea Ciuc a mai achiziționat doi jucători, Andrei Gheralia și Ignas Kruzikas

FK Miercurea Ciuc a plecat în cantonament, așadar, cu 27 de jucători, printre ei și doi care nu au fost prezentați momentan la nivel oficial. Au făcut deplasarea în Turcia și mijlocașul Andrei Gheralia (19 ani) și atacantul lituanian Ignas Kruzikas (24 de ani).

Andrei Gheralia, în vârstă de 19 ani, a sosit din Italia, de la AC Torino U19, încă din luna octombrie a anului trecut, dar momentan FK Miercurea Ciuc nu a precizat nimic în privința sa.

Andrei Gheralia s-a născut la Constanța, dar are un juniorat interesant, făcut în afara României. A început în Olanda, la AFC Amsterdam (2016-2017) și Vitesse (2017-2020), motiv pentru care a și luat cetățenia olandeză. Însă, ulterior, în februarie 2021, a făcut trecerea în Italia, unde a bifat experiențele de la AC Torino U19 și Follonia Gavorrano. Mijlocaș, Gheralia a revenit în România, pentru care a apucat să joace și la naționalele ”under”, sub 15 și sub 17 ani.

Referitor la Ignas Kruzikas, el a jucat până acum doar în țara natală, în Lituania, ultima dată pentru Hegelmann. În acest sezon nu a prins vreun minut, însă se mândrește cu două trofee în palmares, Cupa Lituaniei, cu FK Panevezys, în 2020, și Supercupa Lituaniei, tot cu FK Panevezys, în 2021.

Sezonul trecut, atacantul a prins 38 de meciuri și a marcat de trei ori.

FK Miercurea Ciuc a făcut trei achiziții la nivel oficial

Până acum, ciucanii i-au prezentat oficial pe Roberto Romeo (32 de ani), ultima dată la ”U” Cluj, pe fundașul maghiar Gabor Eperjesi (29 de ani), ultima dată la Diosgyor, în liga secundă din Ungaria, și pe mijlocașul Ervin Bakoș (18 ani), împrumutat de la Poli Timișoara.

Lotul deplasat de FK Miercurea Ciuc în Turcia:

portari: Szilard Gyenge, Bogdan Moga, Mark Karacsony;

jucători de câmp: Gabor Eperjesi, Mark Kovacs, David Kelemen, Daniel Vita, Claudiu Apro, Balazs Csiszer, Paul Pîrvulescu, Szondi Botond, Levente Bara, Attila Csuros, Szilard Veres, Mickael Panos, Roberto Romeo, Peter Gal-Andrezly, Omar El-Sawy, Marvin Schieb, Dino Stancic, Jelena Richard, Csala Robert, Andrei Gheralia, Ignas Kruzikas, Ervin Bakos, Lorand Kovacs, Soufiane Jebari;

Foto: Suto Noranak / FK Miercurea Ciuc

Răzvan STÎNGĂ 30 Jan. 2023, 15:40 Liga 2
Pe aceeași temă