Sorin Paraschiv și Valentin Badea pun umărul la relansarea CSM Alexandria! ”Viitorul fotbalului la CSM Alexandria este unul cel puțin promițător”

Marius ANGHEL 09 Jul. 2024, 12:53 Liga 3
Sorin Paraschiv și Valentin Badea pun umărul la relansarea CSM Alexandria! ”Viitorul fotbalului la CSM Alexandria este unul cel puțin promițător”

CSM Alexandria mută și la nivel administrativ după retrogradarea din Liga 2.

Clubul teleormănean l-a numit ca team manager pe Sorin Paraschiv, iar Valentin Badea, și el fost fotbalist la Steaua, ”se implice pe parte de imagine și consultanță managerială”.

Anterior, trupa din Alexandria l-a readus ca antrenor pe Ștefan Odoroabă, cel care promovase echipa în Liga 2 în vara trecută, însă apoi l-a menținut apoi în funcție doar șapte etape.

Sorin Paraschiv și Valentin Badea, în conducerea administrativă a CSM Alexandria

Sorin Paraschiv (43 de ani) și Valentin Badea (41 de ani), ambii originari din Alexandria, foști colegi la Steaua, parte din echipa UEFAntastică, vor colabora la CSM Alexandria, după ce în trecut au făcut-o ca președinte, respectiv manager general la Voința Saelele, în Liga 3, devenită apoi Turris Oltul Turnu Măgurele, trupă care a promovat în Liga 2 și a fost la câteva secunde de o promovare în Liga 1. Cei doi au și o școală de fotbal, Young Steaua Alexandria.

Paraschiv va fi team-manager la formația retrogradată în această vară din Liga 2 în Liga 3, iar Badea, ales de curând consilier local al municipiului Alexandria, se va implica ”pe parte de imagine și consultanță managerială”, a anunțat, luni, 8 iulie, CSM Alexandria.

”Sorin Paraschiv și Vali Badea la CSM Alexandria
Secția de fotbal a CSM Alexandria s-a întărit considerabil cu doi foști fotbaliști, alexăndrineni, care doresc să pună umărul la relansarea fotbalului din Alexandria și din județul Teleorman. Pentru următorul sezon, Team manager este Sorin Paraschiv, fost internațional născut la Alexandria. În vârstă de 43 de ani, Sorin Paraschiv a jucat la CSS Alexandria, unde a început fotbalul, după care la Steaua, Unirea Urziceni, Farul Constanța și Concordia Chiajna. În străinătate, Paraschiv, mijlocaș la închidere, a evoluat în Italia, la Rimini, respectiv în Ucraina, la Volyn Lutsk. Paraschiv a jucat de patru ori în echipa națională a României, fiind de trei ori campion național cu roș-albaștrii, cu care a și ajuns în semifinalele Cupei UEFA.
Un alt fost mare jucător, Valentin Badea, după ce a fost ales consilier local la Primăria Municipiului Alexandria, a decis să îl ajute pe colegul și prietenul său Sorin Paraschiv, urmând să se implice pe parte de imagine și consultanță managerială, la secția de fotbal a CSM Alexandria. Născut tot la Alexandria, fostul atacant care va împlini în toamnă 42 de ani, a început fotbalul la Rulmentul Alexandria, după care a explodat în fotbalul mare la Jiul Petroșani, Vaslui, Steaua, Universitatea Craiova, Poli Iași, Brașov, Concordia Chiajna, Farul Constanța și UTA Arad. A jucat și în străinătate, în Grecia și în Golful Persic.
Una dintre realizările sale majore în carieră a fost că a marcat un gol, în grupele Ligii Campionilor, pentru Steaua, într-un meci cu Real Madrid.
Cu cei doi foști mari jucători alături, viitorul fotbalului la CSM Alexandria este unul cel puțin promițător. Eforturile lor se vor conjuga cu ale președintelui CSM Alexandria, Bogdan Ciobanu și, pe parte administrativă ale lui Constantin Miruță, fost căpitan în Divizia B la Rulmentul Alexandria.
Antrenor principal, pentru următorul sezon, la CSM Alexandria este Ștefan Odoroabă.
Împreună suntem CSM Alexandria!”, este anunțul celor de la CSM Alexandria.

Paraschiv are experiențe manageriale acumulate și la Academica Clinceni (2018-2021), ca director sportiv, Chindia Târgoviște (2022-2023), tot ca director sportiv, și Foresta Suceava (2023), ca președinte. Atât Clinceniul, cât și Foresta s-au desființat și nici Chindia nu o după prea bine!

CSM Alexandria are certificare pentru a continua în Liga 2, însă doar o minune o readuce în acest campionat în sezonul 2024-2025

CSM Alexandria s-a întors în această vară în Liga 3 după numai un sezon petrecut în Liga 2. În ultima ediție de campionat, echipa i-a avut pe bancă pe Ștefan Odoroabă (etapele 1-7), Alin Pînzaru (etapele 8-15), Eugen Trică (etapele 16-19, 1 play-out), iar apoi, pentru ultimele cinci runde din grupa pentru evitarea retrogradării, pe Sorin Albeanu, sub formă de antrenor interimar. Albeanu asigurase interimatul și la ultimul meci oficial din 2023, cel din Cupa României cu Steaua.

Alexandria a fost ultima în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 13 puncte acumulate în tot sezonul, în 25 de meciuri.

Echipa din Teleorman a obținut certificarea pentru sezonul 2024-2025 de Liga 2, însă pentru a continua în acest eșalon are nevoie ca trei echipe cu drept de joc să se retragă din competiție.

Foto: CSM Alexandria

Marius ANGHEL 09 Jul. 2024, 12:53 Liga 3
Pe aceeași temă