CSM Alexandria și Steaua, duel spectaculos în Cupa României, în ultimul lor meci din 2023. Reacțiile celor două tabere după jocul de la Turnu Măgurele

Andrei PASCU 07 Dec. 2023, 16:01 Cupa României

CSM Alexandria și Steaua au terminat și ele meciurile din acest an, urmând să intre în vacanța de iarnă. Cele două s-au întâlnit în partidă directă, în etapa a 3-a a fazei grupelor din Cupa României, miercuri, la Turnu Măgurele.

Câștig de cauză a avut Steaua, formația pregătită de Daniel Oprița reușind să se impună, la capătul unui meci cu multe goluri, scor 3-2. Toate reușitele au venit în partea secundă.

CSM Alexandria și Steaua, meci spectaculos în etapa a 3-a de Cupa României

Steaua a trăit cu emoții finalul de meci, pentru că a condus cu 3-0 și a primit două goluri după minutul 85. CSM Alexandria a riscat pe final, a forțat și putea scoate un rezultat surprinzător, de moral, pe final de an, fiind pe penultimul loc, 19, în Liga 2. De partea cealaltă, Steaua va lupta din nou pentru calificarea în play-off.

”Militarii au deschis scorul la două minute de la reluare, prin David Maftei, iar ulterior a făcut dubla bulgarul Tsvetelin Chunchukov, în minutele 59 și 86.

Deși meciul ducea către o victorie clară pentru Steaua, CSM Alexandria a forțat și a punctat de două ori, prin Petre Simon, în minutele 88 și 90+2. La interviuri, la final, ”secundul” Stelei, Fănel Nofitovici, și ”interimaul” Alexandriei, Sorin Albeanu, au concluzionat că partida a fost una cu ritm, bună, promițătoare pentru anul 2024.

Fănel Nofitovici, ”secundul” echipei Steaua, reacție după partida cu CSM Alexandria

Nofitovici, care a oferit interviul de la finalul confruntării în locul lui Daniel Oprița, a declarat că voia mai multă atenție în ultimele minute, dar că Steaua a practicat un meci bun, solid, cu acțiuni care l-au mulțumit pe el, dar l-au mulțumit și pe Daniel Oprița.

Un meci foarte bun al nostru, dar probabil am fi avut nevoie la celelalte meciuri de mai multă atenție și noroc. Poate azi era o mândrie pentru noi și ne-am fi calificat. Știam rezultatele, dar trebuia să rămânem concentrați.

La 3-0 ne-am relaxat, am fi vrut să gestionăm altfel acest final de meci”, a spus Nofitovici, citat de Digi Sport.

  • Steaua, în partida cu CSM Alexandria: I. Pop – Beța (cpt.), Vîrtej, Ad. Ilie – Dav. Maftei, Enceanu (A. Raicu 70′), Rober Sierra, Dav. Matei (Bărbulescu 79′), St. Drăghici (Dobrescu 46′) – Buziuc (Topuzov 87′), Boiciuc (Chunchukov 46′)
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Walace, C. Avram, Gab. Dumitru

Sorin Albeanu privește încrezător situația de la CSM Alexandria după partida cu Steaua

Sorin Albeanu speră ca echipa din Alexandria să aibă prestații mai bune în 2024, în ultimele runde din sezonul regular și, apoi, în play-out, chiar dacă acum e una din principalele ”candidate” la retrogradarea în Liga 3, alături de Progresul Spatac.

Un meci bun zic eu, am întâlnit o echipă foarte bună, am încercat să fim buturuga mică, dar din păcate n-am reușit. Am plecat cu câteva speranțe, dar suntem fericiți că am reușit să ajungem în grupele Cupei României și să sperăm că vom fi surpriza frumoasă și în campionat, a declarat Albeanu.

  • CSM Alexandria, în partida cu Steaua: Balauru (cpt.) – Ed. Sîrbu, Cană (G. Crețu 79′), Băican, Nedelea – Al. Mogoș (P. Simon 56′), Mih. Stancu, Jerdea (I. Voicu 56′) – Împungerouă (Lupoaica 79′), Dodoi (Stavrositu 87′), Gîdea
    Rezerve neutilizate: Achiriloaiei – C. Neagu, Iakabfi, A. Neaga

Clasamentul final al Grupei B de Cupa României:

  1. Universitatea Cluj – 7 puncte
  2. CFR Cluj – 5 puncte
  3. Rapid – 5 puncte
  4. Steaua – 4 puncte
  5. CSM Alexandria – 3 puncte
  6. FC Botoșani – 0 puncte
  • Rezultatele înregistrate de CSM Alexandria în primele două etape ale grupei din Cupa României: 1-3 cu CFR Cluj, 2-1 cu FC Botoșani.
  • Rezultatele înregistrate de Steaua în primele două etape ale grupei din Cupa României: 1-3 cu Universitatea Cluj, 0-0 cu Rapid.

Steaua, aproape de locurile de play-off în Liga 2

Steaua este pe locul 7 în clasamentul Ligii 2, cu 22 puncte acumulate în 15 partide, la egalitate cu Concordia Chiajna și CSM Ceahlăul, locurile 8 și 9. ”Militarii” sunt la un punct de poziția a 6-a, pe care încheie anul Viitorul Pandurii.

În etapa a 16-a din Liga 2, prima din 2024, care va avea loc în a doua parte a lunii februarie, Steaua va întâlni, pe teren advers, CSM Reșița.

CSM Alexandria, penultimul loc în Liga 2

CSM Alexandria ocupă locul 19 din 20, cu 8 puncte acumulate în 15 etape, iar în prima rundă din 2024, a 16-a din Liga 2, va juca acasă, contra CS Mioveni, ocupanta locului 4, cu 26 de puncte.

Formația din Alexandria a înregistrat doar două victorii în acest sezon de campionat, 1-0 cu Concordia Chiajna și 3-1 cu Progresul Spartac. În pauza competițională se va pregăti de numirea unui alt antrenor, al treilea care va conduce echipa de la startul Ligii 2, după Ștefan Odoroabă și recent demisul Alin Pînzaru.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-cinci-meciuri-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19295691

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-a-pierdut-in-cupa-romaniei-cu-scm-zalau-19295682

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-este-din-nou-in-pericol-sa-fie-depunctata-19295676

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/patru-meciuri-se-disputa-miercuri-in-ultima-etapa-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19295539

Andrei PASCU 07 Dec. 2023, 16:01 Cupa României
Pe aceeași temă