EXCLUSIV | Dan Alexa și Ovidiu Burcă au fost ofertați de CSM Alexandria, însă clubul teleormănean a ajuns la un acord cu un alt antrenor pentru restul meciurilor din Liga 2

Marius ANGHEL 20 Dec. 2023, 23:00 Liga 2
EXCLUSIV | Dan Alexa și Ovidiu Burcă au fost ofertați de CSM Alexandria, însă clubul teleormănean a ajuns la un acord cu un alt antrenor pentru restul meciurilor din Liga 2

CSM Alexandria a încheiat meciurile oficiale din 2023 cu un antrenor, al treilea în acest sezon de Liga 2, și le va începe pe cele din 2024 cu un altul, al patrulea.

Sorin Albeanu va rămâne antrenor interimar pe banca teleormănenilor doar pentru un joc, cel disputat în Cupa României cu Steaua, locul său urmând să fie luat de Eugen Trică, din informațiile Liga2.ro.

Fostul mijlocaș ofensiv nu a fost prima opțiune pentru echipa clasată pe locul 19 în Liga 2, penultimul, Dan Alexa și Ovidiu Burcă fiind contactați înainte.

Eugen Trică, acord verbal cu CSM Alexandria. Va fi al patrulea antrenor al teleormănenilor în acest sezon

CSM Alexandria a promovat în vară în Liga 2 cu Ștefan Odoroabă antrenor, iar acesta a condus echipa în primele șapte etape și două jocuri în Cupa României, fiind înlocuit cu Alin Pînzaru. Noul antrenor al teleormănenilor a stat pe bancă în opt partide din campionat și altele două în Cupă, iar odată cu desfășurarea ultimul joc din Liga 2 programat în 2023 s-a produs despărțirea și de el. A mai fost, totuși, un meci în 2023, în Cupa României, contra Stelei, pierdut cu scorul de 2-3, în care antrenor a fost Sorin Albeanu. El nu va rămâne, însă, în această poziție și pentru partidele din 2024. Conducerea clubului a dorit să instaleze un antrenor cu nume și este ca și înțeleasă cu unul.

Din informațiile Liga2.ro, președintele Bogdan Ciobanu a ajuns la un acord verbal cu Eugen Trică (47 de ani) pentru un contract valabil pe un an și jumătate, indiferent dacă se va retrograda. Trică încă este legat contractual de echipa pe care a preluat-o din septembrie 2023, Gloria Băneasa, din Liga 3, iar din acest motiv se întârzie semnarea acordului cu CSM Alexandria și revenirea sa la nivel de Liga 2. Olteanul a și început să caute jucători cu care să lucreze la viitoarea sa echipă.

  • În Liga 2, Trică le-a mai antrenat ca ”principal” pe Juventus București, UTA, Metalul Reșița, Sportul Snagov, FCU Craiova FC, Turris Oltul Turnu Măgurele, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Metaloglobus București și Concordia Chiajna. Pe ultima a condus-o în perioada septembrie 2022 – mai 2023.
  • În cariera sa a mai antrenat CFR Cluj (Liga 1) și Gloria Băneasa (Liga 3). A reușit o promovare în Liga 2 (2020) și alta în Liga 1 (2021) cu aceeași echipă, FCU Craiova FC.
  • La Turnu Măgurele, acolo unde își dispută jocurile de acasă CSM Alexandria, a mai antrenat în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021, în Liga 2, pe Turris Oltul.

Dan Alexa și Ovidiu Burcă au refuzat să preia CSM Alexandria

Până să ajungă la un acord cu Eugen Trică, conducerea CSM Alexandria a discutat și cu alți doi antrenori, din informațiile Liga2.ro.

Prima opțiune a fost Dan Alexa (44 de ani), liber de contract din noiembrie 2023, când s-a despărțit de prim-divizionara FC Botoșani. Acesta ar fi acceptat în primă fază, însă apoi, analizând situația echipei în momentul de față în clasament, s-a răzgândit.

Ovidiu Burcă (43 de ani) a fost și el contactat după ce tocmai s-a despărțit de Dinamo, echipă pe care a promovat-o miraculos în prima ligă în vară. Slătineanul care în cariera sa mai are o promovare bifată, din Liga 3 în Liga 2, cu CSM Slatina, în 2022, a motivat că abia și-a încheiat acordul cu ”câinii”, este preocupat cu cursurile pentru licența PRO și a refuzat.

În 2015, Ovidiu Burcă și Dan Alexa colaborau la Rapid, primul fiind președinte, iar al doilea – antrenor. Acum, cei doi au refuzat, pe rând, să preia CSM Alexandria ca antrenor.

CSM Alexandria, pe penultimul loc în Liga 2 după 15 etape

CSM Alexandria are programată, în acest moment, reunirea pentru data de 15 ianuarie 2024, însă nu este exclus ca aceasta să fie devansată la cerința noului antrenor. Totodată, teleormănenii au stabilite cinci meciuri amicale pentru perioada de pregătire de iarnă.

8 puncte acumulate în 15 etape are CSM Alexandria în Liga 2, unde ocupă locul 19, penultimul, cu patru runde înainte de finalul sezonului regular. Sub ea este doar Progresul Spartac, cu 1 punct și ca și retrogradată. Primul loc care asigură salvarea este 16 și este ocupat de Metaloglobus București, cu 18 puncte. Tot 18 puncte are și Campionii FC Argeș (locul 15).

Foto: Alex Nicodim și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zoltan-szondi-presedintele-echipei-fk-miercurea-ciuc-sustine-propunerea-lui-razvan-burleanu-19296313

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-jucatori-din-liga-2-nominalizati-de-frf-pentru-golul-anului-2023-la-nationalele-romaniei-19296285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-si-a-stablit-cinci-amicale-19295919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-schimba-antrenorul-a-reziliat-contractul-cu-alin-pinzaru-19295474

Marius ANGHEL 20 Dec. 2023, 23:00 Liga 2
Pe aceeași temă