Viitorul Pandurii, in extremis pe loc de play-off. Călin Cojocaru, după succesul cu CSM Alexandria: ”Suntem o echipă, și pe teren, și în afara terenului”

Mircea OGLINDOIU 04 Dec. 2023, 00:29 Liga 2
Viitorul Pandurii, in extremis pe loc de play-off. Călin Cojocaru, după succesul cu CSM Alexandria: ”Suntem o echipă, și pe teren, și în afara terenului”

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost echipa care a profitat cel mai mult de rezultatele din ultima etapă de Liga 2 programată în 2023.

În runda a 15-a, gorjenii au trecut, la limită, de CSM Alexandria și au făcut un salt de patru locuri în clasament, de pe 10, tocmai pe 6, ultima poziție care asigură calificarea în play-off, depășind Steaua, Concordia, Ceahlăul sau Chindia, care n-au reușit să câștige niciuna ultimul lor joc programate în acest an.

Viitorul Pandurii a câștigat cu Alexandria și a urcat pe locul 6 în Liga 2, unde va ierna

A făcut-o, în schimb, Viitorul Pandurii, care a dispus cu 1-0, sâmbătă, la Turnu Măgurele, de CSM Alexandria, prin golul marcat de Albert Voinea în minutul 59. Locul in extremis de play-off prins după ultima etapă din 2023 l-a determinat pe antrenorul Călin Cojocaru să aibă doar cuvinte de laudă la adresa jucătorilor și staffului administrativ.

”În perioada de pregătire, împreună cu stafful tehnic și stafful administrativ, am muncit să creăm un lot de jucători puternici cu atitudine și, în același timp, să aibă și calitate. Ne-am pregătit bine și, cum am spus la începutul campionatului, vrem să ne luptam pentru fiecare minge, pentru fiecare punct. Mă bucur că am reușit acest lucru și îi felicit pe jucători pentru modul cum s-au pregătit și pentru dăruirea de care au dat dovadă la fiecare antrenament și meci. Consider că suntem o echipă, și pe teren, și în afara terenului. Ei merită toate felicitările, dar trebuie să rămânem modești, să muncim mai mult în anul ce urmează, fiindcă ne așteaptă un meci dificil în prima etapă din 2024. Le mulțumesc băieților pentru ceea ce au realizat, le mulțumesc celor din stafful tehnic și administrativ, domnului președinte Călin Vladimirescu, care a fost mereu lângă noi și, bineînțeles, domnului Nicu Sarcină, omul care sprijină și susține acest club. De asemenea, le mulțumesc oamenilor care ne susțin și au venit la stadion. Îmi pare rău că în ultima perioadă nu am putut juca la Târgu Jiu, acest lucru nu a depins de club, dar sperăm să revenim acasă la anul”, a afirmat antrenorul Călin Cojocaru, conform Gorjeanul.

Viitorul Pandurii, în victoria cu CSM Alexandria: Lupescu – Ed. Croitoru, Mrsulja (cpt.), Dav. Savu, Core – Tiihonen (Gîrbiță 77′), Acolatse – Dr. Popa (Andreaș 86′), Nikpalj (Moisie 86′), Alb. Voinea (Brînzan 73′) – Njifakue. Rezerve neutilizate: Rog. Geantă – Pîrcălabu, R. Cojocaru, Nic. Geană, Vulpe.

Fotografia pusă de Viitorul Pandurii pe contul său de Instagram după ce meciurile din 2023 s-au încheiat, iar ea se situează pe locul 6 în Liga 2, calificabil în play-off.

Program infernal în 2024, în ultimele patru etape din sezonul regular al Ligii 2

Viitorul Pandurii a intrat în iarnă de pe locul 6, cu 23 de puncte, dar va avea un program infernal în cele patru etape rămase de disputat din sezonul regular.

Începând cu 24 februarie, gorjenii vor întâlni CSC Şelimbăr (acasă, locul 1, 32 de puncte), Steaua (deplasare, locul 7, 22 puncte), CSM Slatina (acasă, locul 13, 20 puncte) și Gloria Buzău (deplasare, locul 5, 25 de puncte) și au nevoie de un parcurs aproape perfect pentru a se menține cel puțin pe locul 6, ultimul care asigură accederea în play-off.

Practic, diferența dintre locul 6 și 13 este de doar trei puncte, iar orice pas greșit va aduce permutări în clasament.

  • Gorjenii au suferit doar două înfrângeri în 15 etape și au opt remize, cele mai multe dintre toate echipele prezente în Liga 2 în ediția 2023-2024.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @gorjenii_

Foto și video: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tensiuni-in-vestiarul-chindiei-dupa-jocul-cu-concordia-19295384

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-remizat-acasa-cu-concordia-la-ultimul-meci-de-liga-2-din-2023-19295378

https://liga2.prosport.ro/seria-1/odoroaba-acuza-arbitrul-dupa-metaloglobus-cs-tunari-3-3-19295372

https://liga2.prosport.ro/seria-1/visinar-accidentare-groaznica-in-meciul-unirea-slobozia-ceahlaul-19295253

Mircea OGLINDOIU 04 Dec. 2023, 00:29 Liga 2
Pe aceeași temă