A început curățenia de iarnă la CSM Alexandria! Ovidiu Horșia, prinde cei de care clubul s-a despărțit. Salarii blocate și la trupa din Teleorman: ”E un moment de cumpănă”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2023, 15:40 Liga 2
A început curățenia de iarnă la CSM Alexandria! Ovidiu Horșia, prinde cei de care clubul s-a despărțit. Salarii blocate și la trupa din Teleorman: ”E un moment de cumpănă”

Au mai rămas două meciuri de disputat de echipă în acest an 2023 în campionatul Ligii 2, iar unele dintre cluburi au început deja curățenia de iarnă în lot! Printre acestea se numără și CSM Alexandria, care și-a închis de curând colaborarea cu doi jucători.

Unul dintre ei, Ovidiu Horșia, era anunțat de club cu mare fast la momentul achiziționării, în regim de ”breaking news!”, însă ruptura dintre părți s-a produs mai repede de pauza de iarnă.

Ovidiu Horșia n-a convins la CSM Alexandria și s-a despărțit de echipă înainte de finalul jocurilor din 2023

Mijlocașul Ovidiu Horșia (23 de ani) și fundașul Constantin Mitulețu (20 de ani) și-au încheiat colaborarea cu CSM Alexandria, echipă la care au ajuns în acest sezon și unde nu au confirmat așteptările conducerii și staffurilor tehnice.

Primul, jucător cu meciuri în prima ligă pentru mai multe echipe, la Poli Iași, FCSB, Gaz Metan și ”U” Cluj, 74 la număr și 6 goluri marcate, dar și în Liga 2, pentru Academica Clinceni și Unirea Constanța, 31 de jocuri și 5 goluri, era prezentat de trupa teleormăneană în regim de ”breaking news!” la data de 3 iulie (foto text). ”Vin la Alexandria cu gânduri foarte ambițioase. Sunt convins că o echipă serioasă, precum este CSM, îmi va oferi o șansă extraordinară în carieră. Nu ne gândim la evitarea retrogradării, ci la un loc cât mai sus în clasament. Sunt bucuros că am ales Alexandria și cred că vom face treabă bună împreună”, declara fotbalistul originar din Târgu Mureș.

Au fost așteptări mari de la el, însă Horșia nu a reușit să ridice nivelul echipei nou-promovate. A prins în Liga 2 șapte meciuri, cinci începute ca titular și în toate a terminat prin a fi înlocuit, a înscris un gol, în remiza din Ghencea cu Steaua (scor 1-1 – foto principal, bucurându-se după acel gol), iar acum a părăsit clubul înainte ca prima parte a sezonului să se încheie.

”A jucat două meciuri, apoi s-a accidentat, după care a venit o problemă de apendicită, s-a operat, iar acum antrenorul a spus că nu poate să-l joace, pentru că depinde de rezultate. Ne-am înțeles și am reziliat contractul amiabil”, a explicat, pentru Liga2.ro, președintele Bogdan Ciobanu.

Constantin Mitulețu a plecat și el, cu portarul Ciprian Groza s-a reziliat contractul, iar Ianoș Brînză nu mai e nici el dorit

Un alt jucător de care clubul din județul Teleorman s-a despărțit de curând este fundașul Constantin Mitulețu, împrumutat de la Farul Constanța, club unde a ieșit campionat în Liga Elitelor U19 în 2020.

Acesta nu a prins niciun meci în Liga 2, neconvingându-l nici pe Ștefan Odoroabă, fostul antrenor, nici pe Alin Pînzaru, actualul ”principal”. A prins câteva minute într-un meci din Cupa României, contra Concordiei Chiajna.

Totodată, Bogdan Ciobanu a mai spus că a ajuns la un acord de reziliere a contractului și cu portarul Ciprian Groza (18 ani), utilizat la echipa de seniori tot într-un meci din Cupa României, însă acesta va rămâne alături de lot până la finalul antrenamentelor din acest an. Și cu Ianoș Brînză (25 ani), portar adus în vară de la Poli Iași și utilizat în două partide din Cupa României, nu și în campionat, s-au purtat discuții de reziliere, însă cu acesta încă nu s-a ajuns la un acord.

”Am reziliat și cu Mitulețu, m-am înțeles și cu Groza. Am semnat actele de reziliere, se termină campionatul și pleacă. Discuție de reziliere am avut și cu Brînză. În iarnă o să fie o curățenie mai mare, trebuie să facem o schimbare. Și o să mai vină niște rezilieri, ulterior, după ce se încheie meciurile din acest an”, a mai spus conducătorul clubului din Alexandria.

Salarii blocate la CSM Alexandria. ”Avem două meciuri vitale, vreau să adunăm puncte astea ca să pot să mai sper de la anul”

Bogdan Ciobanu este nemulțumit de parcursul echipei din acest sezon, cu doar 8 puncte acumulate în 13 meciuri. Își asumă transferurile făcute în acest sezon, alături de colegii săi, însă a decis să blocheze salariile, în încercarea de a motiva jucătorii pe ultima sută de metri în 2023, pentru ca în partidele rămase din sezonul regular, în primăvara anului următor, să mai existe șanse de evitare a retrogradării.

Conducătorul clubului teleormănean își dorește șase puncte din șase în ultimele două partide din acest an, iar apoi va vedea ce decizii vor mai fi luate în cadrul lotului.

”Avem la echipă jucători coborâți din prima ligă sau care au promovat cu echipă de la Liga 2 la Liga 1 care văd că nu s-au adaptat la Alexandria, în mare parte. Nu ne-au ajutat și nici noi nu mai avem de ce să-i ținem în condițiile astea. La momentul ăsta, e un moment de cumpănă, am avut o discuție cu ei, cu lot și antrenori, și le-am spus clar: «Măi, băieți, hai să ne trezim un pic.» Nu avem nicio problemă financiară până la momentul ăsta. Am ajuns să stau în stand-by, nu am făcut-o niciodată, dar acum vreau să mă țin de cuvânt. «Luați punctele să vă pot da mai mult.» Până atunci, am făcut și eu cea făcut Bobar la Reșița: am blocat salariile. Avem două meciuri vitale, vreau să adunăm puncte astea ca să pot să mai sper de la anul, fiindcă,altfel, o să fie foarte greu”, a mai spus, pentru Liga2.ro, președintele Bogdan Ciobanu.

”Problema cea mai gravă pe care o mai discutăm noi, ca președinți, între noi, este că, la un moment dat, ajungem să licităm cu jucătorii, să ne dăm cap în cap, să ne luăm jucătorii pe niște bani mulți, îl luăm, nu se întâmplă absolut nimic. Apoi ne facem reproșuri între noi. Iar jucătorii vor numai drepturi să le dăm. Deci numai drepturi. Obligații, mai puține. Ei, dacă nu-și îndeplinesc obligațiile și vrei să-i penalizezi, au fugit cu hârtiuța în mână. Dacă nu le-ai dat o lună salariul, fug cu hârtiuța în mână și depun memoriu că nu le-ai dat bănuții”, și-a spus, supărarea, președintele CSM Alexandria.

Bogdan Ciobanu, președintele CSM Alexandria, alături de Alin Pînzaru, al doilea antrenor al echipei în acest sezon de Liga 2.

Meciuri cu CSM Reșița și Viitorul Pandurii în Liga 2, în final de 2023, și cu Steaua, în Cupa României

După 13 etape, CSM Alexandria ocupă penultimul loc în Liga 2, 19, cu 8 puncte acumulate.

În ultimele două jocuri din 2023, din campionat, echipa care își dispută pe teren propriu la Turnu Măgurele va întâlni CSM Reșița (locul 13, 16 puncte), în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 12, 17 puncte), acasă, în data de 2 decembrie, de la ora 11:00.

CSM Alexandria, calificată și în acest sezon în grupele Cupei României, mai are de disputat și un joc în această competiție. Va întâlni Steaua, colegă din campionat, pe teren propriu, în data de 6 decembrie, de la ora 19:00. Ambele echipe mai au speranțe de calificare, cea teleormăneană chiar mai mari, fiindcă are 3 puncte în clasamentul Grupei B, spre deosebire de punctul pe care îl are trupa bucureșteană.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CSM Alexandria

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-facut-strategia-de-transferuri-pentru-iarna-19293657

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-analiza-celor-patru-jucatori-imprumutati-de-uta-la-csc-dumbravita-19293652

https://liga2.prosport.ro/seria-1/portughezul-pedro-albino-cuvinte-mari-pentru-nivelul-fotbalului-din-liga-2-dar-si-o-constatare-unde-crede-ca-ar-mai-trebui-imbunatatit-19293644

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-a-explicat-de-ce-a-renuntat-la-facundo-rizzi-19293640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-spera-la-salvarea-de-la-retrogradare-si-ramanerea-in-liga-2-19293516

Marius ANGHEL 22 Nov. 2023, 15:40 Liga 2
Pe aceeași temă