OFICIAL | Chindia îi transmite mulțumiri lui Vasile Miriuță, după despărțirea de el. Ce se întâmplă cu restul staffului tehnic

Marius ANGHEL 15 Nov. 2023, 18:49 Liga 2
OFICIAL | Chindia îi transmite mulțumiri lui Vasile Miriuță, după despărțirea de el. Ce se întâmplă cu restul staffului tehnic

Chindia Târgoviște a anunțat, miercuri, 15 noiembrie 2023, despărțirea de Vasile Miriuță, antrenor care a condus echipa în ultimele aproximativ trei luni, perioadă în care s-au desfășurat 14 meciuri oficiale, 11 în campionatul Ligii 2 și trei în Cupa României.

Odată cu Miriuță pleacă și ceilalți componenți ai staffului său, antrenorul secund Ionuț Stelescu, preparatorul fizic Cristi Sandu și antenorul de portari Dorin Silaghi, acesta din urmă fiind singurul rămas din stafful lui Dragoș Militaru, antrenorul din primele două etape ale sezonului.

Vasile Miriuță este istorie la Chindia. La fel și colaboratorii săi!

Miriuță lasă Chindia pe locul 10 în Liga 2 după 13 etape, cu 17 puncte acumulate, la fel ca CSM Slatina și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pe care le depășește la golaveraj, 17-10 față de 13-13 și 12-12. Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, este ocupată de Concordia Chiajna, cu 20 de puncte, chiar ultima echipă pe care o va întâlni în acest an, înainte de pauza de iarnă.

În total, antrenorul băimărean a condus echipa târgovișteană în 14 meciuri oficiale și a înregistrat 4 victorii, 3 egaluri și 4 înfrângeri în Liga 2, respectiv 1 victorie și 2 înfrângeri în Cupa României.

”Mulțumim, Vasile Miriuță!
Astăzi, 15.11.2023, Chindia Târgoviște a încheiat, pe cale amiabilă, colaborarea cu antrenorul Vasile Miriuță și staff-ul său: Ionuț Stelescu, Cristi Sandu și Dorin Silaghi.
Clubul nostru le mulțumește pentru munca depusă și le dorește mult succes!”, a comunicat Chindia, la aproximativ două ore distanță după ce Liga2.ro a informat despre demiterea lui Miriuță.

Nicolae Croitoru, Irinel Voicu și Dumitru Hotoboc, noii componenți ai staff-ului tehnic al Chindiei?

Chindia nu transmite însă nimic oficial despre rezilierile contractelor italienilor Renzo Rossi, coordonator al activității sportive la club, și Federico Carboni, analist video, aduși în vară de fostul președinte Andrei Cordoș.

Dar nici despre cine va asigura cel puțin interimatul la echipă, până la numirea unui nou antrenor principal.

Având în vedere situația echipei în clasament și faptul că până la finalul anului mai sunt două jocuri oficiale în Liga 2 este puțin probabil ca vreun antrenor să accepte să preia Chindia în acest moment.

Tocmai de aceea, din informațiile Liga2.ro, clubul va merge pe o variantă de casă cel puțin pentru ultimele jocuri rămase de disputat în acest an, cu CS Tunari (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă) în campionat și cu FC Hermannstadt (SuperLigă), pe teren propriu, în ultimul meci din faza grupelor Cupei României, fază din care echipa este deja eliminată după cele două înfrângeri suferite cu Corvinul și Petrolul.

Nicolae Croitoru (foto), vicepreședinte al clubului, omul care se ocupă de Centrul de copii și juniori al Chindiei, este favorit să fie noul antrenor principal. El a mai condus trupa din Târgoviște în perioda 2014-2018, iar ultima dată a antrenat-o în Liga 2 pe Poli Timișoara.

Irinel Voicu, în prezent cursant pentru obținerea Licenței UEFA PRO, este favorit pentru postul de antrenor secund, iar Dumitru Hotoboc, pentru postul de antrenor de portari.

Voicu fusese prezentat în vară ca team-manager al Chindie, iar la momentul îndepărtării antrenorului Militaru a fost îndepărtat și el de Andrei Cordoș din cercul primei echipe.

  • Liga2.ro a încercat să obțină o reacție din partea vicepreședintelui Nicolae Croitoru, însă până la publicarea articolului acesta nu a răspuns la telefon.

Amical cu Progresul Spartac până la jocul oficial cu CS Tunari

Chindia are următorul meci în Liga 2 programat pentru sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 12:00, în deplasare la CS Tunari, echipă clasată pe locul 17, cu 11 puncte. Jocul contează pentru etapa a 14-a a Ligii 2, penultima stabilită în 2023.

Până atunci, trupa târgovișteană va juca un meci amical sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 11:00, pe stadionul ”Eugen Popescu”, cu Progresul Spartac, ultima clasată din Liga 2, formație pe care trupa lui Miriuță a învins-o cu 3-0 în campionat, la 7 octombrie, în etapa a 9-a.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-nu-mai-este-antrenorul-chindiei-19293179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fotbalist-roman-suspendat-si-amendat-de-frf-pentru-mesaje-rasiste-19293118

https://liga2.prosport.ro/liga-4/robert-vilceanu-a-ajuns-la-rapid-buzescu-19293140

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-vorbit-din-nou-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-19292930

Marius ANGHEL 15 Nov. 2023, 18:49 Liga 2
Pe aceeași temă