Au plecat cu adevărat ripensiștii la salarii mai mari? Trei foști jucători ai clubului timișorean lasă să se înțeleagă altceva

Anda DELIU 22 Feb. 2023, 17:14 Liga 2
Au plecat cu adevărat ripensiștii la salarii mai mari? Trei foști jucători ai clubului timișorean lasă să se înțeleagă altceva

Iarna aceasta, Ripensia s-a despărțit de zece jucători și nici acum, la zile bune de la încheierea perioadei de transferuri, nu au toți echipe. Asta în ciuda faptului că patronul-președinte Dumitru Mihu declara că cei ce pleacă o fac pentru că aveau oferte mai bune.

Fridrich, poate cel mai câștigat

Au plecat iarna aceasta Ștefan Dobre, Andrei Macrițchii, Harald Fridrich, Tudor Călin, Ianis Mihart, Alexandru Mogoș, Alexandru Piftor, Mihai Ene, Samuel Zimța și Cristian Gavra.

Mihu spunea la reunire că toți aveau oferte financiare mai bune. ”Am avut dezamăgiri. Lucrurile în Liga 2 și în fotbal, în general, s-au schimbat foarte mult. În ultimii ani, banii publici sunt tot mai mulți. Din păcate, există un atac frontal al banului publici asupra investitorilor privați în fotbalul românesc. Banii publici sunt tot mai mulți, ofertele sunt tot mai mari. Avem deja ambiții de la cluburi de Liga 3 cu bugete enorme și nu mai poți să-i ții, nu mai poți să-i motivezi. Eu nu mai îmi pot permite să pierd în fiecare an 2 milioane de euro, așa cum pierde fiecare primărie într-un oraș cu 10.000 de locuitori. Nu pot să am un asemenea proiect. Și atunci trebuie să mă retrag într-o zonă unde cât de cât să mă simt confortabil. Dacă jucătorii primesc oferte aproape duble sau triple e normal ca ei să vrea să meargă acolo și se mobilizează și nu mai dau randamentul pe care îl așteptăm toți. Intenția mea este să mai aduc unul sau doi tineri cu mare experiență care să creeze un echilibru în vestiar”, declara Mihu la reunirea Ripensia.

Paradoxal, dintre jucători, cel mai bine a ajuns, din informațiile Liga2.ro, Harald Fridrich. În Liga 3, la Bistrița, dar plătit extraordinar de bine pentru acest eșalon. De asemenea, și Andrei Macrițchii probabil e mai câștigat, deoarece a revenit în Moldova, la Zimbru Chișinău, în prima ligă. De asemenea, portarul Ștefan Dobre a semnat cu FC Brașov. Un pas înainte e și pentru Ianis Mihart, ajuns al Metaloglobus București, cu șanse mai mari de a juca.

Jucători care declarau altceva

Alți fotbaliști însă au declarat că au plecat tocmai pentru ceea ce s-a spus în vestiar. Samuel Zimța e unul dintre ei. El s-a antrenat cu Viiitorul Pandurii, dar nu s-a mai înțeles cu echipa gorjeană.

”Am reziliat contractul de comun acord. Din păcate, condițiile nu erau tocmai optime și, din câte am înțeles, pentru restul sezonului, clubul o să se bazeze mai mult pe juniorii academiei. Tocmai din acest motiv a existat acest val de plecări. Pentru mine, a fost o experiență frumoasă, am jucat în fiecare meci și consider că m-a ajutat sa evoluez. Am câteva oferte, chiar și din Liga 3, dar îmi doresc să continui cel puțin la nivelul eșalonului secund. Au fost și ceva discuții în străinătate, dar nimic concret. Deocamdată, aștept să văd ce soluții mai apar și sper să fac alegerea corectă”, a declarat Zimța la începutul acestui an.

Tudor Călin a ajuns la Poli Timișoara, unde a semnat și Cristian Gavra și a oferit și el o declarație interpretabilă. Călin a stat 2 luni fără echipă, deci e evident că nu a lăsat Ripensia pentru o ofertă mai bună. ”Nu sunt străin nici de oraș, nici de colegi, nici de staff. Asta m-a făcut în mare parte să aleg Poli Timișoara. Dar, de fapt, cel mai important e că în acest club sunt oameni de fotbal, care au jucat fotbal, fotbal pe bune și chiar știu ce înseamnă acest fenomen. E un proiect foarte bine pus la punct și sănătos zic eu”, a declarat Călin.

Tot în Timiș a rămas și Alexandru Piftor, la CSC Dumbrăvița.

A ajuns la Poli Iași Alexandru Mogoș, care a oferit declarații similare cu ale lui Zimța. ”După ce am reziliat cu Ripensia Timișoara, am vorbit cu impresarul meu și i-am apus să-mi caute o echipă de top din Liga a 2-a, care se bate la promovare, cu un obiectiv bine stabilit. Așa s-a întâmplat să ajung la Iași. Au fost niște chestii prin conducere, ne-a anunțat președintele că are alte gânduri cu echipa și atunci au plecat mai mulți jucători, între care și eu”, a declarat Mogoș.

În afară de Zimța, fără echipă în mod oficial în acest moment este și Mihai Ene. Cei doi sunt liberi de contact, însă pot semna cu oricine. Dar faptul că nu au club arată că nici ei nu au primit o ofertă mai bună ca să plece de la Ripensia, așa cum susținea Mihu.

Foto: Ripensia Timișoara

Anda DELIU 22 Feb. 2023, 17:14 Liga 2
Pe aceeași temă