Ripensia nu-și mai desființează echipa de seniori după retrogradarea din Liga 2 și va juca în competiția în care începea în 2012, la reînființarea clubului

Anda DELIU 24 Aug. 2023, 14:30 Liga 2
Ripensia nu-și mai desființează echipa de seniori după retrogradarea din Liga 2 și va juca în competiția în care începea în 2012, la reînființarea clubului

Alba-neagră roș-galbenă cu desființarea Ripensiei Timișoara, echipă retrogradată în această primăvară târzie din Liga 2 în Liga 3.

Ca de obicei, și, probabil nu mai surprinde pe nimeni, patronul Dumitru Mihu a dovedit inconsecvență în anunțurile publice și faptele concrete. La data de 11 iulie, Ripensia anunța că renunță la activitatea la seniori de tot, pentru ca apoi să-și înscrie echipa în Liga a 6-a Timiș!

Nici participarea Ripensiei în cel mai de jos eșalon din Timiș nu era certă

Iată ce anunța Ripensia la 11 iulie. ”Clubul Ripensia Timișoara va renunța, din sezonul 2023-2024, la echipa de seniori. Grupele de copii și juniori își vor continua activitatea, iar ambițiile noastre privind prezența în Liga Elitelor vor fi și mai mari. Eforturile noastre financiare și logistice urmează să se concentreze strict în zona Academiei, cotată și în acest an ca fiind una dintre cele mai bune din țară”, transmitea clubul, dat afară vara aceasta de pe arena Electrica.

Ripensia s-a înscris apoi în Liga 6, dar existau și variante de răzgândire, însă acum este cert că se va continua. Despre lipsa de consecvență și coerență nu mai detaliem, căci ultimele luni și sezon de la Ripensia au vorbit de la sine.

Conducerea Ripensiei a avut ”revelația” care demonstrează că nu are cunoștințe minimale despre fotbal

De fapt, ”sursa” răzgândirii este o adevărat ”revelație” avută de clubul condus de Dumitru Mihu, mai precis, de patron în sine. Mihu, care în ultimii ani a dat lecții declarative despre cum ar trebui să fie fotbalul, a ”aflat” că nu mai poate face contracte la final de juniorat cu nimeni, dacă nu are echipă la nivel de seniori.

De altfel, din informațiile Liga2.ro, s-a și contrazis cu cei care i-au atras atenția de prima dată asupra acestui aspect destul de banal pentru cineva care e în fotbal de sezoane bune, de altfel, și logic, căci nu poți ”antama” un tânăr care nu mai e junior la un club cu activitate exclusivă de juniori.

Serie de zece echipe în Liga 6 Timiș

Ripensia a fost repartizată în Seria 4 din cele cinci pe care le va avea în această toamnă Liga 6 Timiș.

Sunt în total zece echipe, campionatul începe în jurul datei de 11 septembrie, căci se joacă, de obicei, lunea, iar finalul e la mijloc de noiembrie.

Pe lângă Ripensia, în seria regăsim echipe precum formația celor de la LPS Banatul, CFR Timișoara, club ajuns de ani buni doar la acest nivel, unde evoluează copiii, Tim Star Timișoara, Electrica 1929 Timișoara (juca în Liga 5, dar s-a înscris doar în 6), FC Porto Bega, CS Giroc-Chișoda. De asemenea, în serie mai joace trei sateliți: Unirea Cerneteaz, Millenium Giarmata și Pindul Dudeștii Noi.

În prima rundă, Ripensia va juca la Dudeștii Noi, sat care are pe stemă un războinici peceneg (migratorii au trecut prin localitate) și o broască țestoasă, animal ce a trăit în mlastinile din zonă.

  • Ripensia, înființată în 2012 și înscrisă în Liga 6 Timiș, ca urmașă a clubului cu același nume care lua viață în 1928 și se desființa în 1948, după ce fusese de patru ori campioană a României și câștigătoare de două ori a Cupa României, în perioada interbelică, revine acum în Liga 6, de unde în urmă cu 11 ani promova din primul an. Reușea apoi o nouă promovare imediată în Liga 4, unde a stat doi ani până să promoveze în Liga 3 și ulterior, tot consecutiv, în Liga 2.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-stadion-la-timisoara-un-vis-in-acest-moment-19279789

https://liga2.prosport.ro/liga-4/electrica-mareste-numarul-echipelor-de-fotbal-din-timisoara-19278788

https://liga2.prosport.ro/liga-3/autoritatile-ar-fi-de-vina-pentru-situatia-de-la-ripensia-19277143

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ripensia-dispare-rusinos-clubul-s-a-desfiintat-19277097

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-porti-ferecate-la-stadionul-electrica-ripensia-a-fost-data-afara-iar-poli-timisoara-ar-putea-ajunge-acolo-unde-si-a-gasit-sfarsitul-acs-poli-19275104

Anda DELIU 24 Aug. 2023, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă