Mare amatoare de jucători tineri, Ripensia începe campania de achiziții din 2023 cu un ”pensionar”

Anda DELIU 13 Jan. 2023, 16:19 Liga 2
Mare amatoare de jucători tineri, Ripensia începe campania de achiziții din 2023 cu un ”pensionar”

După opt despărțiri înregistrate iarna aceasta, Ripensia a anunțat, cu trei zile înainte de reunire, primul său transfer pentru partea a doua a sezonului de Liga 2.

Uimitor, având în vedere politica ultimilor ani a bănățenilor, căci este vorba de un jucător trecut bine de 30 de ani: Caius Lungu!

În vestiar, cât și în discuțiile cu jucătorii care au reziliat, oficialii Ripensiei au transmis că în partea a doua a campionatului echipa se va baza în special pe jucători tineri. Iată, însă, că primul transfer din 2023 nu este deloc un fotbalist despre care se mai poate spune că este tânăr sau de viitor. ”Pentru restul sezonului, clubul o să se bazeze mai mult pe juniorii academiei”, spunea Samuel Zimța, unul dintre jucătorii plecați.

Caius Lungu nu a mai jucat de trei ani în Liga 2, ci mai jos!

Timișoreanul a ajuns la 33 de ani și va împlini în câteva luni, în data de 2 iunie, 34, o vârstă la care, desigur, se mai poate juca, dar, care, după standardele patronului Ripensiei nu era una pe care și-o dorea pentru jucătorii echipei sale.

De altfel, la club s-a renunțat și cu alte ocazii la fotbaliști mai tineri. Or, iată că acum se aduce un jucător care în ultimele două sezoane și jumătate a jucat doar în Liga 3, la CSM Reșița și Pobeda Star Bisnov, ultima, echipă fără vreun obiectiv serios.

Lungu va fi decanul de vârstă din lotul Ripensiei

Fundașul dreapta a mai jucat la Fortuna Covaci, Voința Sibiu, CSM Râmnicu Vâlcea, dar și în Italia, la Colorno, înainte de a veni la Ripensia, în perioada 2019-2020.

Teoretic, dacă nu mai avem alte transferuri de gen, Lungu va fi veteranul lotului Ripensiei. Cel mai în vârstă jucător pe care Ripensia l-a avut în prima parte a sezonului a fost Cristian Gavra, atacant de 29 de ani.

La echipa de pe Electrica, Lungu a mai evoluat în sezonul 2019-2020, în 21 de meciuri, 20 ca titular, 1805 minute, și a înscris un gol.

”Mă bucur că revin aici. M-am simțit foarte bine la Ripensia și m-am întors să ajut echipa să-și consolideze poziția în eșalonul secund. Ripensia are foarte mulți tineri în componență și sper să-i ajut cu experiența mea”, a declarat Lungu, prezentat oficial la Ripensia de preparatorul sportiv cu rol de antrenor principal Iulian Muntean.

Ripensia se va reuni luni, 16 ianuarie, și rămâne de văzut cu ce obiectiv de viitor. După primele 16 etape se află pe locul 15, cu 16 puncte, la fel ca Metaloglobus, care iernează pe 16.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-csc-dumbravita-profita-de-slabiciunile-echipelor-timisorene-poli-si-ripensia-si-aconteaza-jucatori-de-la-acestea-19257736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-va-disputa-sase-amicale-iarna-aceasta-in-principal-cu-adversari-de-ligi-inferioare-19257561

https://liga2.prosport.ro/seria-1/samuel-zimta-a-explicat-despartirea-de-ripensia-si-motivele-rezilierilor-in-masa-am-inteles-ca-vor-sa-se-bazeze-mai-mult-pe-juniori-19257403

Anda DELIU 13 Jan. 2023, 16:19 Liga 2
Pe aceeași temă