Samuel Zimța a explicat despărțirea de Ripensia și motivele rezilierilor în masă: ”Am înțeles că vor să se bazeze mai mult pe juniori”

Mircea OGLINDOIU 09 Jan. 2023, 12:54 Liga 2

Ripensia Timișoara s-a despărțit în pauza de iarnă de opt dintre componenții de bază ai lotului, iar rezilierile ar putea continua în perioada următoare.

Printre jucătorii care și-au încheiat raporturile contractuale cu echipa din Banat se numără și mijlocașul severinean de 22 ani Samuel Zimța. Acesta a semnat cu Ripensia în data de 31 august 2022, după începerea campionatului, și a debutat la noua sa echipă peste doar trei zile, în etapa a 5-a, fiind integralist în victoria cu Metaloglobus, scor 2-1.

Samuel Zimța a jucat pentru Ripensia în toate meciurile din acest sezon în care putea evolua

Practic, mijlocașul de 22 de ani a evoluat în toate cele 12 runde din Liga 2 în care putea juca, bifând 888 minute, interval în care a izbutit și o ”dublă”, în victoria cu Unirea Constanța, scor 4-0 în etapa a 11-a.

Alexandru Piftor, Andrei Macrițchii, Ștefan Dobre, Tudor Călin, Mihai Ene, Harald Fridrich și Alexandru Mogoș sunt ceilalți jucători care s-au despărțit de Ripensia în această pauză de iarnă.

Zimța: ”Nu erau nici condiții optime”

Samuel Zimța a explicat, pentru Liga2.ro, motivele care au dus la rezilierea contractului scadent în vară.

”Am reziliat contractul de comun acord. Din păcate, condițiile nu erau tocmai optime și, din câte am înțeles, pentru restul sezonului, clubul o să se bazeze mai mult pe juniorii academiei. Tocmai din acest motiv a existat acest val de plecări. Pentru mine, a fost o experiență frumoasă, am jucat în fiecare meci și consider că m-a ajutat sa evoluez. Am câteva oferte, chiar și din Liga 3, dar îmi doresc să continui cel puțin la nivelul eșalonului secund. Au fost și ceva discuții în străinătate, dar nimic concret. Deocamdată, aștept să văd ce soluții mai apar și sper să fac alegerea corectă”, a spus Zimța.

Sezonul trecut, Zimța a evoluat, în prima parte a campionatului, în Liga 3, la Viitorul Șimian, iar iarna trecută a ajuns la Zimbru Chișinău, în prima ligă din Republica Moldova. În România, Zimța a mai jucat la ”FC U” Craiova, atât în Liga 3, cât și în Liga 2, iar junioratul l-a făcut în Italia, la Inter, Virtus Entella și Brescia.

Ripensia nu și-a anunțat programul de pregătire

Ultima echipă a lui Zimța, Ripensia, a anunțat să se reunește în data de 16 ianuarie, însă nu a comunicat nimic despre programul de pregătire, amicalele.

Clasată pe locul 15 în Liga 2, cu doar 16 puncte acumulate în primele 16 etape, Ripensia mai are de jucat în sezonul regular cu Unirea Dej (a), Concordia Chiajna (d) și Steaua (a).Ulterior va evolua în play-out, unde ar trebui să aibă obiectivul de a evita retrogradarea.

Campionatul Ligii 2 se reia în ultimul weekend al lunii februarie.

Foto: Kozma Attila / Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patrick-pascalau-s-a-despartit-de-csc-dumbravita-dar-poate-continua-in-liga-2-atacantul-de-17-ani-participa-la-reunirea-altei-divizionare-secunde-si-are-inca-o-oferta-pe-masa-19257393

https://liga2.prosport.ro/seria-1/topul-rezervelor-din-liga-2-19257187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-craciun-a-reinceput-hemoragia-la-ripensia-a-opta-plecare-de-la-echipa-timisoreana-19256978

Mircea OGLINDOIU 09 Jan. 2023, 12:54 Liga 2
Pe aceeași temă