Dumitru Mihu șochează: mai vrea să vândă Ripensia după ce a desființat echipa de seniori! Cum se vaită patronul

Anda DELIU 12 Jul. 2023, 15:41 Liga 3
Dumitru Mihu șochează: mai vrea să vândă Ripensia după ce a desființat echipa de seniori! Cum se vaită patronul

Patronul Ripensiei nu are foarte mari rețineri în general, lucru tot mai evident. După un anunț sec, anonim, că echipa nu va mai avea nicio formă de activitate la seniori și după ce a declarat pentru ProSport că din cauza lui Marian Iancu nu mai dau autoritățile bani în fotbalul timișorean, Mihu declară senin că e dispus să cedeze ceea ce a mai rămas din entitatea roș-galbenă.

Autoritățile ar fi de vină pentru situația de la Ripensia

În interviul dat pentru ProSport, Mihu pare că se compară cu Marian Iancu și spune, în mod fals, că autoritățile nu au dat de atunci bani la fotbal în Timișoara. Sistarea finanțării cu sume mari a fotbalului în Timișoara s-a oprit în anul 2015, după un control al Curții de Conturi la ACS Poli și cluburile similare de baschet, handbal și rugby, așadar, nicidecum după ce s-au dat bani la clubul lui Iancu.

În mod ciudat, deși e recunoscut în oraș și în fotbal că nu a dat nicio ”țeapă” nimănui și nu a avut niciun fel de probleme cu legea, Mihu invocă faptul că Iancu a mers după gratii din cauza fotbalului. Tot fals, căci Iancu a fost condamnat pentru dosarul Rafo.

Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, Mihu se plânge de lipsa bazelor sportive și concurența cu echipele susținute de primării, pe care nu le-a sfiit să le numească ”bolșevic”, într-o serie de declarații date Liga2.ro în urmă cu câțiva ani.

Am luat ieri o decizie grea, la care am reflectat foarte mult în ultimele luni. Am hotărât ca echipa de seniori să nu-și mai continue activitatea, investițiile financiare și implicarea logistică mergând strict în zona Academiei. Această opțiune a fost cauzată de realitățile actuale din România și din fotbalul românesc.

Reiterez faptul că pentru un investitor privat, concurența cu cluburile susținute de autoritățile locale este o misiune grea. În plus, Timișoara nu oferă, la ora actuală, nicio soluție performantă din punct de vedere al infrastructurii. Este drept, în ultima perioadă s-au demarat în orașul nostru proiecte privind noi stadioane și baze de pregătire, lucru pe care-l apreciez.

Chiar și așa, până la finalizarea respectivelor obiective, posibilitățile noastre de dezvoltare pe un termen scurt și mediu rămân mai mult decât limitate”, spune Mihu, într-un comunicat cu iz de văicăreală.

Reamintim, Ripensia a fost dată afară de pe Stadionul Electrica.

Caută investitor pentru Ripensia, după ce a desființat echipa de seniori!

În mod absolut șocant, după ce a desființat activitatea la seniori de tot, în condițiile în care a preluat Ripensia promovată în Liga 2 de fostul investitor Radu Ienovan, Mihu apelează public la venirea unui investitor. Ca să fie clar, Dumitru Mihu a decis el că nu mai dorește să investească, fără să fi pierdut afacerile sale.

Și ca iraționalul să fie pe deplin, după ce a criticat echipele de primării, care îl „sufocă”, Mihu spune că echipele timișorene ar trebui să fie sprijinite de autorități! Așadar, să devină ”bolșevice”, conform propriului raționament.

Sunt deschis la orice discuție cu un potențial nou investitor sau acționar. Sunt dispus să cedez clubul pentru un leu și voi susține necondiționat centrul de copii și juniori. Academia Ripensia ocupă locul 6 în clasificarea Federației Române de Fotbal pe anul 2023.

Am arătat că putem crește viitorul fotbalului timișorean, alături de celelalte cluburi din orașul nostru care, asemeni Ripensiei, nu beneficiază de sprijinul autorităților locale, așa cum ar fi normal”, mai spune Mihu, capabil să se contrazică singur în două paragrafe.

Ripensia a mai luat bani de la autorități în ultimii ani, pentru tot feul de proiecte mărunte, fără niciun impact, care dovedesc să Dumitru Mihu ar trebui să analizeze și capacitatea managerială a clubului, nu doar infrastructura și cum funcționează alții. Cât despre negocierile despre preluare, Liga2.ro va reveni cu un amplu material pe acest subiect.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-victorie-lejera-in-amicalul-cu-acs-campulung-muscel-19277128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-cifrica-a-sezonului-de-liga-2-2-19277126

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-mai-organizeaza-un-cantonament-19277118

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-sansa-pentru-fc-brasov-la-tas-19277111

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-ceahlaul-prima-victorie-in-stagiul-de-la-tarlungeni-19277108

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-precizeaza-ca-fc-brasov-mai-are-o-cale-de-atac-19277093

 

 

 

 

Anda DELIU 12 Jul. 2023, 15:41 Liga 3
Pe aceeași temă