Semne rele anul nou are! Noi plecări de la Ripensia Timișoara

Anda DELIU 08 Dec. 2022, 16:33 Liga 2
Semne rele anul nou are! Noi plecări de la Ripensia Timișoara

Ripensia continuă despărțirile de jucători.

După plecarea basarabeanului Andrei Macrițchii, joi, 8 decembrie 2022, au mai reziliat contractele și românii Ștefan Dobre și Tudor Călin, iar semnalele sunt că la roș-galbeni va începe o perioadă de incertitudine.

Patronul Ripensia spera să scotă bani de pe urma lui Dobre și Călin

În vara lui 2021, cei doi erau jucători la care s-a renunțat acum erau cedați de Ripensia sub formă de împrumut la Academica Clinceni și, respectiv, UTA Arad, formații din prima ligă, iar patronul-președinte Dumitru Mihu spera la procente dintr-un viitor transfer.

Ei bine, ambii jucători au revenit în vara trecută la Ripensia, de unde, iată, pleacă acum gratis.

”Dobre și Călin au fost doi dintre jucătorii importanți ai echipei noastre în acești ani. Le mulțumim pentru tot ceea ce au făcut sub culorile lui Ripi! Le urăm mult succes în continuare!”, a transmis clubul timișorean.

Ștefan Dobre și Tudor Călin s-au despărțit de Ripensia

În vârstă de 21 de ani, Ștefan Dobre a semnat cu Ripensia în 2018. El a mai fost legitimat la Interstar Sibiu, LPS Banatul, Centrul Național de Pregătire Timișoara și Academica Clinceni. Portarul a apărat, în total, de 54 de ori pentru Ripensia, în cinci sezoane de Liga 2, în prima parte a celui din 2021-2022 fiind împrumutat la Clinceni, unde a apărat în 5 jocuri.

În actualul sezon de Liga 2 a apărat poarta Ripensia de 8 ori în cele 16 etape scurse până acum.

Tudor Călin este mijlocaș la închidere și are 22 de ani. Înainte de Ripensia a fost legitimat în Germania, la juniori, dar și la Sepsi și Luceafărul Oradea. Iar de la timișoreni a ajuns, pentru scurt timp, la UTA. A prins, în total, în patru sezoane, 66 de meciuri la Ripensia și a marcat 5 goluri. În jumătatea de sezon 2021-2022 cât a fost cedat la UTA a fost mai mult accidentat și nu a jucat niciun meci în prima ligă.

În actuala ediție de campionat de Liga 2 a prins 13 meciuri, 8 ca titular, și nu a înscris.

Probleme la Ripensia?

Altfel, informațiile sunt că la Ripensia sunt probleme și vor mai urma și alte plecări, după cei trei deja anunțate oficial.

Aparent, conform surselor Liga2.ro, patronul Dumitru Mihu a transmis echipei că nu știe în ce măsură se va putea implica în perioada următoare la echipă, și că cei care doresc să rezilieze, o pot face!

Mihu anunța, inclusiv într-o conferință de presă, și în sezonul trecut că nu va mai înscrie Ripensia în noua ediție de Liga 2. Ulterior, s-a dovedit că acesta a jucat o carte pentru a impresiona autoritățile și mediul de afaceri și a-și atrage sprijin.

Anda DELIU 08 Dec. 2022, 16:33 Liga 2
Pe aceeași temă