Cristian Gavra, a noua plecare de la Ripensia în această iarnă. Atacantul arădean a refuzat Dumbrăvița și a ajuns la Poli Timișoara | EXCLUSIV

Anda DELIU 23 Jan. 2023, 15:26 Liga 2

Ripensia Timișoara a mai bifat o despărțire, acum, la o săptămână de la reunire. Cristian Gavra a părăsit și el trupa roș-galbenă, după alți opt colegi care au făcut-o iarna aceasta.

Liga2.ro a aflat, în exclusivitate, că atacantul arădean va merge la Politehnica Timișoara, asta după ce negocierile cu CSC Dumbrăvița nu s-au fructificat.

Cristian Gavra avea un salariu decent la Ripensia, pentru Liga 2

În vârstă de 29 de ani, Cristian Gavra a mai jucat la Viitorul Constanța (actuala FCV Farul), Gaz Metan Mediaș, Universitatea Cluj și Academica Clinceni.

Din informațiile Liga2.ro, Gavra avea un salariu de aproape 2.000 de euro la Ripensia, plus prime și bani de drum Arad – Timișoara, venituri bune pentru penuria din fotbalul din județul Timiș.

El a stat la Ripensia aproape un an, din februarie 2022, cu un bilanț de 19 meciuri disputate în Liga 3, 3 goluri și șase pase de gol.

”Angajamentul lui Cristian Gavra cu Ripensia Timișoara a fost reziliat, de comun acord. Atacantul de 29 de ani a venit în urmă cu aproape un an la clubul nostru. Gavra a fost unul dintre cei mai importanți jucători roș-galbeni în această perioadă. El a marcat de trei ori și a oferit șase pase de gol, în cele 20 de meciuri disputate pentru Ripi. Pe această cale, Ripensia îi mulțumește lui Gavra pentru perioadă petrecută la clubul nostru. Mult succes mai departe, Cristi!”, a anunțat Ripensia.

Gavra este jucătorul cu numărul nouă plecat de la Ripensia în această iarnă, după Andrei Macrițchii, Ștefan Dobre, Tudor Călin, Mihai Ene, Alexandru Mogoș, Samuel Zimța, Harald Fridrich și Alexandru Piftor. Singura achiziție prezentată oficial până acum este Caius Lungu, readus la club.

Surprinzător, Gavra ajunge la Poli, unde banii sunt o problemă

Cristian Gavra a fost intens curtat de Dumbrăvița în perioada de vacanță de iarnă și i s-a propus un salariu aproape similar cu cel de la Ripensia, 9.000 de lei, din informațiile Liga2.ro. A refuzat oferta, asta după ce ceruse 10.000 de lei echipei din Liga 3 Șoimii Lipova, care a spus că suma e prea mare.

Acum, conform surselor noastre, va merge la Poli Timișoara, club cu probleme financiare mari și restanțe salariale.

Iată ce declara antrenorul Octavian Benga joia trecută: ”Acei jucători au plecat pentru s-a schimbat politica clubului. Bugetul. Mă refer strict la fondul salarial al jucătorilor. Bugetul net pentru jucători în a doua parte a sezonului va fi chiar la jumătate sau sub jumătate din ceea ce a fost în prima parte. Din cauza acestui aspect, am încercat, chiar dacă este dificil și nu este ușor, să găsim jucători care să accepte acest prag salarial al nostru, un prag mic.”

Gavra a evoluat în acest sezon în 15 din cele 16 meciuri din Liga 2 disputate de Ripensia, în toate a fost titular și doar în două a fost înlocuit. A marcat 2 goluri, ambele în succesul cu 2-1 cu Metaloglobus.

În cariera sa a evoluat în Liga 1 pentru Viitorul Constanța (actuala FCV Farul), Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni. În Liga 2 a jucat pentru Viitorul Constanța, Gaz Metan, ”U” Cluj și Ripensia.

În această iarnă, Poli Timișoara i-a mai prezentat oficial pe Denis Moldovan (18 ani, portar, Viitorul Cluj), Adrian Gîdea (22 de ani, mijlocaș, CFR Cluj), Marian Târșa (24 de ani, mijlocaș, Metalul Buzău), sârbii Milos Sekulic (27 de ani, fundaș, Abano / Italia) și Luka Stojanovic (26 de ani, mijlocaș, Zlatibor Cajetina / Serbia) și finlandezul Onni Tiihonen (22 de ani, mijlocaș, Viitorul Dăești).

Aducerea lui Gavra este, fără îndoială, cea mai importantă achiziție făcută în această iarnă de Poli Timișoara.

Poli Timișoara a confirmat achiziționarea lui Cristian Gavra

UPDATE: După anunțul exclusiv făcut de Liga2.ro despre trecerea lui Gavra de la Ripensia la Poli, clubul alb-violet și-a prezentat noua achiziție:

”Politehnica a reușit un nou transfer. Este vorba de Cristian Gavra, contractul fiind până în vară, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an.

Cristian Gavra s-a născut la 3 aprilie 1993, la Arad. Are 1,86 m și este vârf de atac. Junioratul l-a făcut Academia Hagi, iar la seniori a debutat la Viitorul Constanța. De la clubul lui Gică Hagi a fost împrumutat, în 2016, pentru un an și jumătate, la Gaz Metan Mediaș. În 2018 s-a transferat la ”U” Cluj, apoi la Academica Clinceni, iar din iarna anului 2022 era la Ripensia. Are, în total, 91 de mecuri și 3 goluri în Liga I (debut la 5 august 2012).

A fost internațional de juniori U17 și U19 și are 6 selecții și un gol în reprezentativa de tineret a României (inclusiv în preliminariile CE U21, ediția 2015)”, a transmis Poli pe site-ul oficial.

”Am venit cu gânduri frumoase, îmi doresc foarte mult sa ajut această echiă de tradiție, cu evoluții cât mai bune, să ne îndepărtămd e zona periculoasă de la retrogradare și să facem o figură frumoasă în cele nouă jocuri rămase”, a spus Cristian Gavra după ce a semnat cu Poli Timișoara.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures) și Politehnica Timișoara

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-prezentat-ca-achizitie-un-finlandez-ultima-data-fost-in-liga-3-din-romania-muncim-impreuna-ca-o-familie-construim-ceva-nou-19258542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noile-planuri-de-la-ripensia-o-echipa-doua-competitii-patronul-dumitru-mihu-explica-ce-are-de-gand-19258150

Anda DELIU 23 Jan. 2023, 15:26 Liga 2
Pe aceeași temă