Ripensia se ridică! Timișorenii au reușit promovarea, după ce în vara trecută au luat-o de la zero în urma retrogradării din Liga 2

Anda DELIU 07 Jun. 2024, 11:06 Diverse
Ripensia se ridică! Timișorenii au reușit promovarea, după ce în vara trecută au luat-o de la zero în urma retrogradării din Liga 2

O palidă consolare pentru suporterii care au crezut în visul de renaștere al Ripensiei, pornit în 2012.

Echipa retrogradată vara trecută din Liga 2 și dusă direct în Liga 6 din Timiș strict la dorința actualului patron, Dumitru Mihu, a reușit promovarea în Liga 5.

Mai urmează doar ca un meci să se decidă la ”masa verde”, dar lucrurile nu se mai pot schimba.

Sezon aproape perfect pentru Ripensia în Liga 6, după retrogradarea din Liga 2

Vara trecută, Ripensia retrograda din Liga 2. Deși tot stafful se aștepta la o continuare în Liga 3 și acceptase căderea cu un eșalon sportiv, patronul Dumitru Mihu le-a dat vestea ca un trăsnet. A decis să înscrie echipa în Liga 6! Un moment greu, după care ”principalul” din ultima stagiune de eșalon secund, Iulian Muntean, a și luat o pauză de la fotbal, întrucât a mărturisit în mai multe cercuri că a avut parte de un consum mult prea mare.

Până la urmă, deși Mihu declarase că vrea să joace tinerii din echipele de Liga Elitelor nu a fost așa. Ripensia și-a făcut o echipă pentru nivelul ultimului eșalon și a promovat, cu 48 de puncte din 54 posibile, asta după ce va avea succesul la ”masa verde” cu Millenium Giarmata, adversar neprezentat în penultima etapă. A doua clasată în Seria 4 din cele cinci ale Ligii 6 Timiș este Electrica Timișoara, cu 42 de puncte.

Dumitru Mihu a făcut un pas în spate

În iarnă însă, patronul Dumitru Mihu a decis să-l lase foarte mult pe managerul Iulian Prodana să conducă clubul și să ia deciziile. Deocamdată, pentru echipa de seniori, acest aspect s-a dovedit pozitiv.

Altfel, echipa de seniori a fost susținută financiar foarte mult de membrii Grupului de sprijin, care au spus că fac față fără probleme și în Liga 4. Așadar, echipa va putea ținti promovarea și anul viitor.

Ulterior însă, apare bariera financiară. Asta în condițiile în care patronul Mihu pare tot mai puțin entuziasmat de proiect.

Rămâne de văzut și dacă Ripensia va mai prinde calificarea pentru a juca în Liga Elitelor, aspect asupra căruia sunt multe semne de întrebare, căci cluburile ce participă la ”Elite” pot înscrie echipă în Liga 3, dacă rămân locuri.

Aventura a început cu visul de a copia modelul Barcelonei

În 2012, când Ripensia a fost reînviată și înscrisă în Liga 6, se mergea mult pe modelul socios.

De altfel, patronul de atunci, Radu Ienovan, dorea și imprimarea unui stil de joc de tip tiki-taka.

După promovare în Liga 2, Ienovan nu a mai făcut față financiar, pentru că s-au găsit destul de puțini socios. El i-a cedat clubul lui Dumitru Mihu, cu care echipa a avut șase sezoane consecutive în Liga 2.

În 2028, Ripensia are centenarul. Rămâne de văzut dacă clubul va fi activ și în ce ligă va juca atunci.

  • Jucătorii Ripensiei în sezonul 2023-2024 de Liga 6: Thomas Toth, Alfred Cădere, Raul Haiduc, Ioan Todincă, Paul Livădaru, Răzvan Ilan, Radu Bucătariu, David Popa, Andrei Bădescu, Raul Mărghitan, Tudor Ghiriș, Mihai Dragoș, Youssef Elmanhaly, Iulian Iovănescu, Dragoș Eperieș, Ianis Coboc, Marcel Purea, Cristian Dop, Rareș Chitescu, Sebastian Nica, Alexandru Micșa, Tudor Lungu, Florin Popovici, Emanuel Oniceanu, Grațian Cornea, Daniel Vasile, Răzvan Șiuiu, Sebastian Nica, Ștefan Grimmer, Rareș Ghica, Raul Ailenei, Matteo Briciu, Daniel Danielescu, Alin Popa, Tiberiu Mircea, Adrian Popa, Paul Crișan, Eduard Agoston și David Dascălu.
  • Stafful Ripensiei: Dumitru Mihu (președinte), Erol Baeram și Antonio Bădescu (vicepreședinți), Iulian Prodana (manager), Adrian Lupășel (delegat), Alexandru Chiu (antrenor).

Foto: Ripensia Timișoara

Anda DELIU 07 Jun. 2024, 11:06 Diverse
Pe aceeași temă