Au început plecările de la Ripensia. Clubul timișorean s-a despărțit de ultimul basarabean pe care îl mai avea în lot

Anda DELIU 06 Dec. 2022, 14:02 Liga 2
Au început plecările de la Ripensia. Clubul timișorean s-a despărțit de ultimul basarabean pe care îl mai avea în lot

Ripensia Timișoara a terminat sezonul de ”toamnă” pe locul 15 în Liga 2 și a început să se despartă de unii dintre jucători.

Prima plecare, oficializată, este a basarabeanului Andrei Macrițchii (26 de ani).

Andrei Macrițchii a stat aproape 2 ani la Ripensia

Andrei Macrițchii a ajuns în iarna anului 2020 (ianuarie) la Ripensia, pe vremea antrenorului Alexandru Pelici.

Alături de el, cu clubul timișorean semna și fratele său geamăn, Valerii Macrițchii, dar și concetățeanul lor din Republica Moldova Ivan Urvanțev. Cei doi din urmă au plecat între timp de la echipă, iar acum a venit și rândul lui Andrei, căruia, în vară, Ripensia îi prelungise contractul pe încă un sezon.

”Andrei a fost un exemplu de seriozitate și profesionalism în tricoul roș-galben, fiind un adevărat model pentru colegii săi mai tineri. A demonstrat tărie de caracter și după ce a fost accidentat grav în toamna anului trecut, revenind pe teren în acest sezon. Mulțumim, Andrei! Mult succes în continuare!”, a anunțat Ripensia în mesajul despărțirii de jucători.

  • Tot în vară, la începutul sezonului, odată cu Valerii, Ripensia se despărțirea și de Radu Rogac, alt jucător din Moldovan pe care l-a avut în lot. Acesta a rămas, totuși în România, și a semnat cu Viitorul Pandurii, tot din Liga 2. Dan Taras a fost un alt basarabean trecut sezonul trecut pe la echipa timișoreană.

45 de meciuri de Liga 2 jucate pentru Ripensia

Macrițchii are 26 de ani și este fundaș dreapta ca post de bază. Anterior sosirii la Ripensia a jucat doar în Moldova, la Sheriff Tiraspol, FC Tiraspol, Petrocub Hâncești, FC Sfîntul Gheorghe și Dinamo-Auto.

La Ripensia a strâns 45 de meciuri în Liga 2 și a marcat 2 goluri, ambele în ediția 2020/2021. În actualul sezon a fost utilizat de 10 ori, de șase ori ca titular, și a totalizat 610 minute pe teren. Cel mai mult a jucat în ediția 2020/2021, când a avut 24 de apariții, în toate începând ca titular și în doar trei jocuri fiind înlocuit.

Ripensia va rezilia și alte contracte cu alți jucători zilele viitoare. Deocamdată, data reunirii nu este stabilită, dar echipa a luat vacanță după meciul de la Târgiu Jiu, pierdut sâmbătă în fața celor de la Viitorul Pandurii (scor 1-3).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-incheiat-anul-fara-victorie-in-deplasare-in-acest-sezon-si-are-emotii-tot-mai-mari-in-privinta-retrogradarii-iulian-muntean-dupa-esecul-cu-viitorul-pandurii-mai-aveam-nevoie-de-19255856

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-2022-sapte-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-podiumul-poate-suferi-modificari-dar-vor-fi-schimbari-si-pe-celelalte-locuri-de-play-off-19255585

Anda DELIU 06 Dec. 2022, 14:02 Liga 2
Pe aceeași temă