Ripensia a perfectat două noi achiziții, împrumuturi de la Vaslui și ”U” Cluj

Anda DELIU 08 Feb. 2023, 13:54 Liga 2

Ripensia Timișoara a ajuns abia acum la trei transferuri parafate oficial. Clubul a reușit să perfecteze împrumuturile lui Vlad Moraru și Octavian Cracea, jucători pe care stafful i-a testat deja în câteva meciuri amicale.

De notat că ambii jucători nu vin ca transferuri definitive, ci vin sub formă de împrumut.

Ripensia continuă pe aceeași linie, de aducere de jucători în mare parte tineri

Vlad Moraru are 19 ani și provine din Ardeal. Joacă pe postul de mijlocaș central și a început fotbalul la Sticla Arieșul Turda. Ulterior, a ajuns la juniorii Universității Cluj. A fost căpitan al echipei U19 din Liga Elitelor a ”Șepcilor roșii”, calificată în finala Ligii Elitelor. În vară a ajuns la SCM Zalău, club din Liga 3 pentru a jucat până în decembrie, în cinci jocuri oficiale. Este împrumutat la Ripensia până vara aceasta.

Pentru ”U” Cluj a apucat să joace în 5 meciuri de Liga 2, în sezonul 2021-2022, în care a totalizat doar 43 de minute pe teren.

Octavian Cracea evoluează și pe postul de mijlocaș central. Are în prezent 21 de ani și a început fotbalul la Sporting Junior Vaslui. Pe perioada junioratului a ajuns și al Petrolul Ploiești, dar a continuat să aparțină de clubul moldav. La începutul acestui sezon a ajuns la Poli Iași. Nu a reușit însă să se impună în Copou, așa că ieșenii au renunțat la el după ce n-a bifat niciun joc în campionat. Și el este adus sub formă de împrumut la Ripensia, până la vară.

Doar trei transferuri la Ripensia, după multe plecări

Ripensia a ajuns iarna aceasta doar la trei transferuri, destul de puțin având în vedere numărul impresionant de plecări.

Prima mutarea a fost readucerea lui Caius Lungu, jucător care va fi de departe decanul de vârstă al formației, trecut bine de 30 de ani, în contradicție cu ce declară patronul de ani de zile.

Iată, deocamdată, nu au mai venit alți jucători cu experiență la Ripensia. Au plecat iarna aceasta Andrei Macrițchii, Ștefan Dobre, Tudor Călin, Mihai Ene, Alexandru Mogoș, Samuel Zimța, Harald Fridrich, Alexandru Piftor și Cristian Gavra.

Ripensia mai caută jucători, după ce alți doi fotbaliști în teste nu i-a reținut. Este vorba de Cristian Niță și Demetris Cristodulo.

Roș-galbenii nu au închis însă lista de transferuri, în condițiile în care perioada de mutări e deschisă până la 18 februarie. De altfel, Iulian Muntean a și declarat că mai vrea un atacant. Sunt șanse să apară și un portar, în condițiile în care pe lângă Toroc mai sunt doar doi juniori în lot, fără experiență.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-castigat-la-scor-al-doilea-amical-al-sau-din-aceasta-iarna-cu-satelitul-sau-neoficial-din-liga-a-4-a-timis-iulian-muntean-s-a-decis-in-privinta-ultimilor-veniti-in-probe-19259536

https://liga2.prosport.ro/seria-1/semne-rele-pentru-primavara-ripensia-invinsa-intr-un-amical-de-o-echipa-din-liga-4-cu-care-poli-timisoara-s-a-distrat-19259049

Anda DELIU 08 Feb. 2023, 13:54 Liga 2
Pe aceeași temă