Ripensia și-a luat un jucător de la juniorii clubului UTA și plătește o sumă incredibilă!

Călin MNERIE 10 Feb. 2023, 15:43 Liga 2
Ripensia și-a luat un jucător de la juniorii clubului UTA și plătește o sumă incredibilă!

După un singur an petrecut în tricoul echipei UTA, Patrick Andreaș (17 ani) se întoarce acasă, la Timișoara. Atacantul crescut la Electrica de Marius Nichitean sosise în ianuarie 2022 în ”alb-roșu”, de la LPS Banatul, alături de un alt fotbalist originar din orașul de pe Bega, Fabiano Duarte Cibi.

Patrick Andreaș, cumpărat de Ripensia de la UTA, iar arădenii păstrează și procente

Andreaș a evoluat doar pentru echipa de juniori mari a clubului arădean, sub comanda lui Sandu Gaica, Adi Ungur și Costel Bogoșel, dar a și fost chemat la câteva dintre antrenamentele primei echipe de Ilie Poenaru și Laszlo Balint. Însă, el nu a prins nici măcar o singură dată un loc pe foaie în SuperLigă, drept pentru care oferta venită de la Ripensia pe adresa sa în această săptămână a fost acceptată de gruparea ”roș-albă”.

Divizionara secundă timișoreană a pus pe masă nu mai puțin de 20 de mii de euro pentru a-l transfera definitiv, iar UTA păstrează și un procent de 10 la sută dintr-o posibilă viitoare vânzare.

Mutarea e puțin surprinzătoare în condițiile în care patronul Ripensiei, Dumitru Mihu, a redus cheltuielile la club în această iarnă, renunțând la mai mulți dintre ”senatorii de drept” din prima parte a campionatului. Este posibil, însă, ca și familia fotbalistului să fi contribuit la cumpărarea fotbalistului de la UTA și direcționarea sa spre Ripensia, acolo unde are șanse mari să evolueze în partea a doua a sezonului ligii secunde, având în vedere cu ce lot a rămas la dispoziție preparatorul sportiv Iulian Muntean.

  • În schimb, UTA U18 rămâne cu Patrick Pașcalău pe postul de vârf. Tânărul fotbalist arădean a revenit în această iarnă în ”alb-roșu”, după ce a plecat de la CSC Dumbrăvița, s-a antrenat cu Poli Timișoara și se părea că va semna… cu Ripensia.

Andreaș, până în 2024 la Ripensia

Ripensia a anunțat oficial achiziționarea lui Andreaș. Este abia al patrulea jucător semnat în această iarnă, după Caius Lungu, Vlad Moraru și Octavian Cracea,

”Ripensia Timișoara anunță aducerea atacantului Patrick Andreaș. Născut la Timișoara, în 24 februarie 2005, Andreaș a fost crescut la Electrica Timișoara, apoi a trecut la LPS Banatul. Andreaș a fost transferat la clubul nostru de la UTA, grupare la care tânărul jucător a evoluat în ultimul an.

Andreaș a semnat cu Ripi până-n vara anului 2024.

Bun venit, Patrick!”, a transmis Ripensia pe site-ul oficial.

Din informațiile Liga2.ro, Ripensia a mai bifat și o despărțire, pe lângă cele nouă de până acum. Clubul timișorean a cedat actele lui Ianis Mihart, mijlocaș de 18 ani utilizat în 11 meciuri în prima parte a sezonului (539 minute), către Metaloglobus București.

Andrei Macrițchii, Ștefan Dobre, Tudor Călin, Mihai Ene, Alexandru Mogoș, Samuel Zimța, Harald Fridrich, Alexandru Piftor și Cristian Gavra sunt ceilalți jucători plecați de la Ripensia iarna aceasta.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-perfectat-doua-noi-achizitii-imprumuturi-de-la-vaslui-si-u-cluj-19259845

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-jucator-de-la-fk-miercurea-ciuc-si-altul-plecat-in-aceasta-iarna-de-la-csc-dumbravita-variante-de-under-la-uta-19258684

Călin MNERIE 10 Feb. 2023, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă