Ripensia a ajuns la șapte despărțiri. Samuel Zimța și Harald Fridrich nu mai continuă nici ei cu timișorenii

Anda DELIU 12 Dec. 2022, 12:46 Liga 2

Exodul de jucători de la Ripensia continuă în ritmul picăturii chinezești, căci informațiile Liga2.ro sunt că aproape toți seniorii vor părăsi echipa clasată pe locul 15 în Liga 2 după 16 etape!

Clubul timișorean începe săptămâna cu o nouă despărțire, a șasea după încheierea primei părți a sezonului. Astăzi, 12 decembrie, a venit rândul lui Samuel Zimța.

UPDATE: La scurt timp, Ripensia a anunțat și rezilierea cu fundașul Harald Fridrich.

Samuel Zimța a stat sub trei luni și jumătate la Ripensia!

Samuel Zimța, mijlocaș central de 22 de ani, a fost prezentat de Ripensia la data de 31 august, după începerea campionatului. A dat un randament destul de bun la echipă, iar prezența sa a ajutat jocul ofensiv. A prins 12 meciuri în Liga 2 din totalul de 16 și a marcat două goluri, ambele în victoria de acasă cu 2-0 cu Unirea Constanța. A evoluat și în două jocuri din Cupa României.

”Ripensia Timișoara anunță încheierea, de comun acord, a angajamentului cu jucătorul Samuel Zimța.
Mijlocașul născut în 2000 a venit la clubul nostru în vara acestui an. Zimța a evoluat de 14 ori pentru Ripi în duelurile oficiale, marcând de două ori.
Ripensia îi mulțumește pentru aportul adus la traseul din acest campionat și îi urează mult succes în continuare!”, a anunțat clubul despărțirea de Zimța.

Zimța a evoluat în Italia, la juniorii lui Inter, Entella și Brescia, dar și la ”FC U” Craiova (Liga 3 și 2), Viitorul Șimian (Liga 3) și Zimbru Chișinău.

Harald Fridrich și-a reziliat și el contractul cu Ripensia

În ceea ce-l privește pe Harald Fridrich, fundașul timișorean de 24 de ani s-a despărțit de Ripensia după doi ani și trei luni. Acesta a semnat cu roș-galbenii la finalul lunii septembrie 2020, după ce anterior jucase pentru ACS Poli.

Fridrich a prins 39 de meciuri (10+15+14) de Liga 2 la Ripensia în ultimele două sezoane și jumătate și a marcat 2 goluri.

În actualul sezon are 14 partide disputate în eșalonul secund, 13 ca titular și în doar una a fost înlocuit.

”Venit în toamna anului 2020 la Ripensia, fundașul Harald Fridrich și-a reziliat astăzi, de comun acord, angajamentul cu clubul nostru.
Fridrich (24 de ani) a evoluat în 42 de meciuri oficiale pentru ”roș-galbeni”, înscriind de două ori.
Mulțumim, Hari, pentru tot ce ai făcut pentru Ripi! Mult succes în continuare în cariera de fotbalist!”, a transmis Ripensia.

De la Ripensia au mai plecat după încheierea primei părți a campionatului Andrei Macrițchii, Ștefan Dobre, Tudor Călin, Mihai Ene și Alexandru Mogoș.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 12 Dec. 2022, 12:46 Liga 2
Pe aceeași temă