Ripensia a terminat definitivarea lotului cu o revenire și o plecare. Jucătorul luat sub formă de împrumut de la CFR Cluj

Anda DELIU 14 Feb. 2023, 16:40 Liga 2
Ripensia a terminat definitivarea lotului cu o revenire și o plecare. Jucătorul luat sub formă de împrumut de la CFR Cluj

Încă o dovadă a dezorganizării și a degringoladei de la Ripensia Timișoara o reprezintă faptul că echipa a făcut o mutare importantă, în poartă, acum, după ce perioada de pregătire e aproape gata. Ionuț Rus nu a reușit să se impună la CFR Cluj, unde i-a luat fața și alt goalkeeper timișorean mai tânăr, Răzvan Sava, și revine a doua oară la clubul roș-galben.

Ionuț Rus revine de fiecare dată când îi e greu la Ripensia

De altfel, Rus a mai fost în perioade de pregătire la timișoreni, club unde revine de fiecare dată când îi este greu.

Portarul are în prezent 23 de ani și a fost o mare speranță fotbalistică neconcretizată. S-a transferat de la LPS Banatul la Lazio Roma, unde nici măcar nu a fost ținut până la 19 ani, la final de juniorat, și lăsat liber. A ajuns apoi la CFR Cluj, Turris Oltul Turnu Măgurele, FC Hermannstadt și Ripensia.

A mai fost legitimat în sezonul 2021-2022 la echipa din Timișoara, iar acum vine sub formă de împrumut până la vară. La CFR Cluj nu a prins niciun minut în această toamnă, după ce anterior, la Ripensia, apărase în 20 de jocuri din Liga 2.

În această iarnă, cu Ripensia au mai semnat Caius Lungu, Vlad Moraru, Octavian Cracea și Patrick Andreaș.

Ripensia stătea slab în poartă

Altfel, Ripensia avea nevoie de un portar ca Rus.

Paul Toroc, utilizat în 9 meciuri în primele 16 etape, ar fi fost titular sigur, iar dacă se accidenta, cu tinerii goalkeeperi David Flonta și Marian Brașoveanu, juniori încă, Ripensia ar fi avut mari probleme.

Acum, postul e mult mai echilibrat, iar marele ”călcâi a lui Ahile” rămâne atacul, acolo unde Iulian Muntean, ajuns într-o misiune ingrată, poate să mai spere însă la jucători liberi de contract.

  • În prima parte a sezonului, principalul om al Ripensiei pentru postul din poartă a fost Ștefan Dobre, plecat la FC Brașov.

Ianis Mihart, a zecea plecare de la Ripensia

Altfel, Liga2.ro a fost confirmată din nou, căci Ianis Mihart a plecat de la Ripensia. Ajuns la 19 ani, tânărul mijlocaș de bandă a preferat să meargă la Metaloglobus București, unde e nevoie de un jucător sub vârstă. În vară, oricum i s-ar fi terminat contractul cu Ripensia.

Iarna aceasta au mai părăsit echipa patronată de Dumitru Mihu Andrei Macrițchii, Ștefan Dobre, Tudor Călin, Mihai Ene, Alexandru Mogoș, Samuel Zimța, Harald Fridrich, Alexandru Piftor și Cristian Gavra. Majoritatea erau titulari cerți, așa că misiunea staffului pentru ca echipa să se mențină în Liga 2 pare foarte dificilă.

Ripensia mai are două amicale de disputat până la reluarea Ligii 2. Miercuri joacă cu Phoenix Buziaș, iar sâmbătă întâlnește CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Anda DELIU 14 Feb. 2023, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă