Noile planuri de la Ripensia: ”O echipă, două competiții.” Patronul Dumitru Mihu explică ce are de gând

Anda DELIU 18 Jan. 2023, 17:54 Liga 2
Noile planuri de la Ripensia: ”O echipă, două competiții.” Patronul Dumitru Mihu explică ce are de gând

La reunirea Ripensiei, după opt plecări în iarnă, clubul a reluat ”poeziile” pe care puținii fani le tot aud de câteva sezoane.

Și anume, că, desigur, în absența unui stadion, trebuie să se promoveze tinerii. Patronul-președinte al clubului spune că are un nou proiect la Ripensia: ”O echipă, două competiții”.

De asemenea, el s-a plâns din nou de concurența cu echipele susținute din bani publici și a invitat pe oricine poate realiza mai mult ca el la Ripensia să vină să îi ia locul.

Dumitru Mihu spune că nu vrea să retrogradeze cu Ripensia

În esență, ideile enunțate de Mihu nu sunt noi, ci le-a tot reiterat de-a lungul anilor, de când conduce Ripensia.

Dumitru Mihu spune că valoarea tinerilor va da și liga în care va evolua echipa din vară.

”Nimeni nu-și propune să meargă în jos. Toți ne propunem să mergem în sus. Proiectul suferă în perioada asta. Suferă… Se confruntă cu câteva schimbări semnificative pe care le-am mai avut și în trecut. Ne dorim să promovăm cât mai mulți tineri. Neavând un proiect de promovare în Liga 1, încercăm să supraviețuim până când apare stadionul cu ceea ce avem în zonă. Nu există a-ți propune să retrogradezi. Poate că în vară, dacă ne propunem să ne menținem, există o variantă într-o anumită situație, să nu te înscrii. Asta, da. Din diverse considerente, poți să nu te înscrii. Dar în niciun caz nu ne propunem. Noi avem un proiect pe care eu l-am denumit «O echipă, două competiții», în sensul în care prima echipă și cea de Tineret vor lucra împreună foarte mult, inclusiv la nivelul staffului tehnic. Stafful va decide cine va juca la seniori și cine la echipa de Tineret. Va fi o mișcare pe verticală între cele două echipe. Acești tineri nu sunt pregătiți. Ei trebuie să crească. Ca să crească trebuie să le dai șansa asta. Punct. Prima echipă va fi vitrina clubului unde vor evolua, în general jucătorii din academie. Dacă vom produce jucătorii pentru Liga 2, vom fi în Liga 2. Dacă vom produce jucători pentru Liga 3, vom fi în Liga 3. Acesta este proiectul pe care eu în continuare o să-l finanțez. Dacă altcineva are altă idee, mai bună, dacă este mai bun decât mine, are mai mulți bani, vrea să preia proiectul și ne dă nouă garanție că poate să facă lucrul acesta, eu îl aștept”, a declarat Mihu la reunirea Ripensiei.

Cei opt plecați au avut toți oferte

De la Ripensia au plecat până acum Andrei Macrițchii, Ștefan Dobre, Tudor Călin, Mihai Ene, Alexandru Mogoș, Samuel Zimța, Harald Fridrich și Alexandru Piftor.

Dumitru Mihu spune că aveau toți ofete de la cluburi care primesc bani de la primărie. ”Am avut dezamăgiri. Lucrurile în Liga 2 și în fotbal, în general, s-au schimbat foarte mult. În ultimii ani, banii publici sunt tot mai mulți. Din păcate, există un atac frontal al banului publici asupra investitorilor privați în fotbalul românesc. Banii publici sunt tot mai mulți, ofertele sunt tot mai mari. Avem deja ambiții de la cluburi de Liga 3 cu bugete enorme și nu mai poți să-i ții, nu mai poți să-i motivezi. Eu nu mai îmi pot permite să pierd în fiecare an 2 milioane de euro, așa cum pierde fiecare primărie într-un oraș cu 10.000 de locuitori. Nu pot să am un asemenea proiect. Și atunci trebuie să mă retrag într-o zonă unde cât de cât să mă simt confortabil. Dacă jucătorii primesc oferte aproape duble sau triple e normal ca ei să vrea să meargă acolo și se mobilizează și nu mai dau randamentul pe care îl așteptăm toți. Intenția mea este să mai aduc unul sau doi tineri cu mare experiență care să creeze un echilibru în vestiar”, a mai spus Mihu.

Anterior, jucătorul Samuel Zimța, unul dintre plecații de la echipă, declarase însă altceva. ”Din păcate, condițiile nu erau tocmai optime și, din câte am înțeles, pentru restul sezonului, clubul o să se bazeze mai mult pe juniorii academiei. Tocmai din acest motiv a existat acest val de plecări”, a spus Zimța, pentru Liga2.ro, despre plecarea sa de la Ripensia.

Cel mai probabil, e doar o chestiune de timp până ce Ripensia va anunța și plecarea lui Cristian Gavra, dorit de CSC Dumbrăvița.

La capitolul achiziții, Ripensia îi are ca noutăți pe Adrian Bain (20 de ani), revenit după împrumutul de la CSC Dumbrăvița, iar Caius Lungu (33 de ani), ultima dată la Probeda Star Bisnov, a semnat un contract cu timișorenii. Ripensia a ajuns la un acord verbal și cu Andrei Roșu (22 de ani), plecat de la Corvinul Hunedoara în această iarnă.

https://www.youtube.com/watch?v=n0XAEWil3oM

Foto și video: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/liga-3/atacant-fost-la-corvinul-merge-la-ripensia-a-mai-evoluat-in-liga-2-la-selimbar-m-am-cam-saturat-de-liga-3-si-trebuie-sa-demonstrez-ca-pot-evolua-la-acest-nivel-19258126

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-reunit-cu-o-sumedenie-de-copii-o-achizitie-si-un-jucator-suflat-politehnicii-timisoara-iulian-muntean-era-foarte-important-ca-jucatorii-pe-care-ii-avem-aici-19258029

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mare-amatoare-de-jucatori-tineri-ripensia-incepe-campania-de-achizitii-din-2023-cu-un-pensionar-19257862

Anda DELIU 18 Jan. 2023, 17:54 Liga 2
Pe aceeași temă