Poli Timișoara a semnat cu încă un jucător plecat iarna aceasta de la Ripensia

Anda DELIU 17 Feb. 2023, 16:52 Liga 2
Poli Timișoara a semnat cu încă un jucător plecat iarna aceasta de la Ripensia

Poli Timișoara continuă să-și completeze lotul, nu în atac, compartimentul în care pare să fie cea mai mare nevoie de jucători.

Rămas liber de contract de la Ripensia, Tudor Călin a ajuns la alb-violeți, deloc o mutare spectaculoasă pentru el, dacă ținem cont de faptul că a cochetat și cu prima ligă, așa că putem spune că mijlocașul a ajuns din lac în puț, dată fiind situația celor două formații timișorene.

Carieră nu neapărat pe trend ascedent pentru Tudor Călin în ultimii ani

Fotbalistul are acum 22 de ani. El e născut la Cluj Napoca, dar a plecat apoi cu familia în Germania. Acolo a jucat la juniorii lui Regensburg. De acolo a ajuns la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în 2019. Covăsnenii l-au împrumutat la Luceafărul Oradea, în eșalonul al treilea. În vara lui 2019, înaltul mijlocaș central a ajuns la Ripensia, unde a avut și meciuri cu randament bun. În acest context, în vara lui 2021, el a plecat la UTA. Era un împrumut în ”oglindă” cu cel al portarului Ștefan Dobre la Clinceni.

Patronul-președinte Dumitru Mihu spera să-i vândă, și s-a și supărat că presa a scris că erau condiții financiare de ”afacere bulgărească”, însă fix asta s-a dovedit, căci, prea necopți încă, cei doi tineri promițători s-au întors la Ripensia.

Tudor Călin a jucat ultima dată la Ripensia

Tudor Călin nu a apucat să joace la UTA nici măcar un minut într-un meci oficial, astfel că fanii nu vor avea mari motive să fie cu eventuale antipatii pe el.

S-a întors la Ripensia și s-a despărțit din nou de echipă iarna aceasta, când clubul s-a repoziționat, deși patronul a spus că toți cei plecați aveau alte oferte. Se vede însă că pentru Tudor Călin nu avea cum să fie real, căci a semnat cu Poli după încheierea perioadei de transfer fără să fi jucat în celelalte amicale pentru ei, deci stând o bună parte a iernii fără club.

”Nu sunt străin nici de oraș, nici de colegi, nici de staff. Asta m-a făcut în mare parte să aleg Poli Timișoara. Dar, de fapt, cel mai important e că în acest club sunt oameni de fotbal, care au jucat fotbal, fotbal pe bune și chiar știu ce înseamnă acest fenomen. E un proiect foarte bine pus la punct și sănătos zic eu. Eu știam sau am auzit în mare parte că au un grup foarte frumos și sunt foarte primitori. Chiar așa a și fost de la primul antrenament”, a declarat Tudor Călin după ce a semnat cu Poli Timișoara.

În actuala ediție de campionat de Liga 2, Tudor Călin a prins 13 meciuri, 8 ca titular, și nu a înscris pentru Ripensia.

Poli i-a mai adus iarna aceasta pe Denis Moldovan (portar, Viitorul Cluj), Adrian Gîdea (mijlocaș, CFR Cluj), Marian Târșa (mijlocaș, Metalul Buzău), sârbii Milos Sekulic (fundaș, Abano / Italia) și Luka Stojanovic (mijlocaș, Zlatibor Cajetina / Serbia), finlandezul Onni Tiihonen (mijlocaș, Viitorul Dăești Cristian Gavra (atacant, Ripensia) și Bogdan Porumb (fundaș, Viitorul Cluj). Antrenorul Octavian Benga declarase că Porumb e ultimul venit, dar iată, se mai ”pescuiește” ce se mai poate.

  • În prima etapă din 2023, Poli Timișoara a fost programată să joace sâmbătă, 25 februarie, de la ora 11:00, în deplasare la CSC Dumbrăvița.

https://www.youtube.com/watch?v=5oG998Fxqgc

Foto și video: Poli Timișoara
Foto interior: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iosif-rotariu-revine-la-poli-timisoara-functia-pe-care-o-va-avea-si-cum-l-au-convins-pantilimon-si-codrea-19260607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-oficializat-o-noua-mutare-in-lot-in-ultima-zi-de-transferuri-sunt-sigur-ca-ne-vom-indeplini-obiectivul-19260415

Anda DELIU 17 Feb. 2023, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă