EXCLUSIV | Negocierile pentru vânzarea Ripensiei s-au purtat cu un fost suporter-sponsor de la Poli Timișoara. Toate culisele tranzacției eșuate

Anda DELIU 13 Jul. 2023, 17:44 Liga 3
EXCLUSIV | Negocierile pentru vânzarea Ripensiei s-au purtat cu un fost suporter-sponsor de la Poli Timișoara. Toate culisele tranzacției eșuate

Ripensia a dispărut de pe harta fotbalului de seniori, la 11 ani de la reînființare, după ce patronul a anunțat că nu va înscrie echipa în Liga 3. Anterior anunțului-șoc, pe care Dumitru Mihu a încercat să-l mai dreagă a doua zi, s-au purtat discuții pentru a preda clubul.

Surpriză: cel cu care s-a discutat era chiar un fost sponsor de la Poli Timișoara, Dinu Negriu, antreprenor din domeniul construcțiilor, care nu îi mai sprijină pe alb-violeți, dar dorește să continue să finanțeze fotbalul timișorean.

Ripensia l-a abordat pe Negriu, nu invers

Ei bine, în contextul în care Mihu luase decizia să nu mai dea bani la seniori, după ce, în prealabil dăduse tot felul de declarații că Ripensia dacă retrograda, continuă sigur în Liga 2 (care iată, s-au dovedit a fi mincinoase), clubul a căutat soluții ca activitatea să nu sucombeze.

Astfel, Ripensia l-a abordatpe Negriu, din informațiile Liga2.ro. De altfel, Negriu demarase anterior abordării de către ripensiști discuții cu clubul Electrica, pentru a avea acces la stadion, întrucât are un proiect de fotbal juvenil, alături de Alin Ignea, jucător plecat și el de al Poli. În contextul în care clubul Electrica a dat-o pe Ripensia afară de pe stadion.

  • FOTO: Dinu Negriu, primul din dreapta.

Academia Ripensia nu se vinde

Negriu, proprietar al firmei de construcții Demark, a spus că ar dori și Academia, adică să ia clubul cu totul. Pentru a obține acest lucru, era dispus să achite o sumă de bani.

Dumitru Mihu, care s-a retras doar declarativ de la pupitrul deciziilor în mai, căci mai multe voci spun că tot el conducea Ripensia din umbră, îi propusesa însă altceva. Să preia din mers doar finanțarea echipei de Liga 3, fără ca ripensiștii să îi ceară vreo sumă de vânzare, ci doar să susțină activitatea de acum încolo.

Negriu nu a dorit așa ceva, și astfel, tranzația a căzut, pentru că Mihu nu a dorit să renunțe la academie. Teoretic ripensiștii spun că mai aveau și alte variante de investitori, însă situația prezentă arată că șansele sunt foarte mici să se întâmple ceva.

Poli Timișoara a pierdut o sumedenie de sponsori

De ce a purtat Negriu, fost fan ce dădea bani la Poli, aceste discuții? Pentru că a rupt-o cu alb-violeții. Conform mai multor surse, el nu s-a mai înțeles deloc cu noul președinte, Costel Pantilimon, și astfel, a renunțat să mai sponsorizeze echipa.

De altfel, după retrogradarea în Liga 3, mai mulți sponsori s-au retras, și inclusiv în Universitatea Politehnica unele cadre decizionale au pus problema dacă banii dați la club, care nu performează, nu sunt cumva aruncați.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-victorie-in-amicalul-cu-scm-ramnicu-valcea-19277155

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-ceahlaul-a-trecut-de-concordia-chiajna-intr-un-meci-amical-19277150

https://liga2.prosport.ro/seria-1/grigoriu-mikos-si-bura-kot-si-ei-plecati-de-la-csc-dumbravita-19277147

https://liga2.prosport.ro/liga-3/autoritatile-ar-fi-de-vina-pentru-situatia-de-la-ripensia-19277143

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-victorie-lejera-in-amicalul-cu-acs-campulung-muscel-19277128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-cifrica-a-sezonului-de-liga-2-2-19277126

 

 

 

 

 

 

 

 

Anda DELIU 13 Jul. 2023, 17:44 Liga 3
Pe aceeași temă