După Crăciun, a reînceput hemoragia la Ripensia! A opta plecare de la echipa timișoreană

Anda DELIU 29 Dec. 2022, 14:04 Liga 2

17 zile. Atât a durat ”pauza” de vești proaste pentru fanii ripensiști acum, pe final de an.

Însă după primele șapte plecări, anunțate până la jumătatea acestei luni, când oamenii au intrat în atmosfera festivă, veștile despre jucătorii ce părăsesc echipa timișoreană care activează pe stadionul Electrica s-au reluat și, iată, acum a reziliat și Alexandru Piftor.

Alexandru Piftor și-a încheiat și el conturile cu Ripensia

Alexandru Piftor este un jucător cu profil ofensiv, ajuns la 23 de ani. Poate juca orice poziție în spatele vârfului într-un sistem 4-3-3. A mai jucat la FC Botoșani, echipa din orașul său natal, Chindia Târgoviște și Gloria Buzău, pentru primele două prinzând jocuri în prima ligă.

La Ripensia a stat doi ani, după ce a ajuns la Timișoara în ianuarie 2021.

”După doi ani de activitate la Ripensia, Alexandru Piftor și-a încheiat de comun acord angajamentul cu clubul nostru.
Polivalentul mijlocaș de 23 de ani a venit la noi în ianuarie 2021 și a evoluat în 50 de meciuri oficiale în tricoul roș-galben, marcând de cinci ori.
Ripensia îi mulțumește lui Piftor pentru perioada petrecută la Ripi. Mult succes mai departe, Alex!”, a transmis clubul bănățean.

La fel ca alți tineri aduși din alte părți ale țării, Piftor este pierdut de patronul Dumitru Mihu gratis, fără a reuși o vânzare, așa cum spera.

  • În acest sezon, Piftor a evoluat în 13 meciuri de Liga 2 pentru Ripensia și a înscris 2 goluri, cu Unirea Slobozia (1-2) și Progresul Spartac (1-1). Pentru trupa timișoreană a strâns un total de 48 de jocuri în liga secundă și a înscris 5 goluri.

Plecările nu se opresc la opt

Așadar, cum Liga2.ro a dezvăluit de la prima plecare, vor mai urma multe altele, căci scopul este, tot mai evident, ”evitarea salvării” de la retrogradare.

Deocamdată, un singur timișorean a fost pe lista plecaților, Harald Fridrich, cel care a și ajuns la Bistrița, în Liga 3.

Au mai plecat, pe lângă el și Piftor, Andrei Macrițchii, Ștefan Dobre, Tudor Călin, Mihai Ene, Alexandru Mogoș și Samuel Zimța.

De altfel, azi, 29 decembrie, antepenultima zi din an, Ripensia încă nu și-a stabilit data reunirii, ceea ce sugerează clar ce fel de viitor mai poate avea echipa clasată pe locul 15 în clasamentul Ligii 2, cu 16 puncte acumulate în primele 16 etape.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-predictie-sumbra-pentru-primavara-lui-2023-e-foarte-greu-de-crezut-ca-toate-cele-trei-echipe-din-timis-se-vor-salva-de-la-retrogradare-19256556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-ajuns-la-sase-despartiri-samuel-zimta-nu-mai-continua-nici-el-cu-timisorenii-19256372

https://liga2.prosport.ro/seria-1/continua-exodul-la-ripensia-alti-doi-jucatori-s-au-despartit-de-echipa-banateana-19256290

Anda DELIU 29 Dec. 2022, 14:04 Liga 2
Pe aceeași temă