Focșani și București, gazdele noilor semifinale care vor determina finalistele ce luptă pentru al șaselea loc promovabil din Liga 3 în Liga 2. FRF a stabilit jocurile

Marius ANGHEL 07 Jun. 2024, 13:05 Liga 3
Focșani și București, gazdele noilor semifinale care vor determina finalistele ce luptă pentru al șaselea loc promovabil din Liga 3 în Liga 2. FRF a stabilit jocurile

Federația Română de Fotbal a organizat astăzi, 7 iunie 2024, tragerea la sorți pentru stabilirea celor două noi semifinale care, ulterior, determină finala din care va promova a șasea echipă în această vară din Liga 3 în Liga 2.

În urma tragerii la sorți au rezultat următoarele jocuri:

CSM Focşani – SCM Râmnicu Vâlcea
CS Dinamo Bucureşti – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii

Bilele cu numele echipelor în interiorul lor au fost introduse într-o singură urnă și primele două extrase au determinat primul joc, iar celelalte două au stabilit a doua semifinală.

Cum CSM Focșani și CS Dinamo au fost extrase prima, respectiv a treia, acestea au fost puse echipe gazdă în semifinale.

Reprezentanții FRF au transmis că echipa gazdă a finalei va fi câștigătoarea din semifinala CSM Focșani – SCM Râmnicu Vâlcea.

  • De această dată, semifinalele au loc într-o singură manșă, în data de 12 iunie, în timp ce finala se joacă la data de 15 iunie. Jocurile încep de la ora 17:30.

CSM Focşani, CS Dinamo Bucureşti, SCM Râmnicu Vâlcea și CSC Ghiroda şi Giarmata Vii primesc o a doua șansă la promovarea în Liga 2

În urma rezultatelor înregistrate în meciurile retur ale fazei finale a barajului de promovare din Liga 3, Metalul Buzău, CS Afumați, AFC Câmpulung Muscel, FC Bihor Oradea și Unirea Ungheni au ieșit câștigătoare și au devenit primele cinci promovare în Liga 2, pentru sezonul 2024-2025.

Doar în această vară, datorită faptului că Liga 2 trece de la 20 la 22 de participante din sezonul 2024-2025, din Liga 3 vor promova șase echipe în loc de cinci. Pentru aflarea celei de-a șasea echipe care urcă un eșalon, FRF a ales să dea o șansă învinselor din finale, însă doar pentru patru dintre el.

Astfel, pe baza clasamentului rezultatelor înregistrate de finalistele învinse în barajele din semifinală și finală, CSM Focşani, CS Dinamo Bucureşti, SCM Râmnicu Vâlcea și CSC Ghiroda şi Giarmata Vii au primit noua șansă, în timp ce Gloria Bistrița Năsăud, cea mai slab clasată, va continua cu siguranță în Liga 3.

Cele patru formații vor juca o nouă semifinală și, după caz, finală, de această dată într-o singură manșă, pentru un al șaselea loc care duce în Liga 2.

Semifinalele au loc în data de 12 iunie, în timp ce finala se joacă la 15 iunie.

Clasament finaliste învinse în barajul de promovare Liga 2:

echipă – golaveraj – puncte

1. SCM Râmnicu Vâlcea – 8-2 7
2. CSM Focşani – 5-4 7
3. CS Dinamo Bucureşti – 4-4 6
4. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – 4-6 4
5. Gloria Bistriţa Năsăud – 4-5 3

Parcursul în baraje al celor patru echipe care primesc o nouă șansă la promovarea în Liga 2:

faza semifinală:

CSM Focşani – Bucovina Rădăuţi 2-0 / 1-1
Dunărea Călăraşi – CS Dinamo Bucureşti 1-3 / 0-1
Olimpic Zărneşti – SCM Râmnicu Vâlcea 0-1 / 0-6
SSU Politehnica Timișoara – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-2 / 1-0

faza finală:

CSM Focşani – Metalul Buzău 2-1 / 0-2
CS Afumaţi – CS Dinamo Bucureşti 1-0 / 2-0
AFC Câmpulung Muscel – SCM Râmnicu Vâlcea 2-1 / 0-0
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – FC Bihor Oradea 2-2 / 0-3

  • CS Dinamo Bucureşti, SCM Râmnicu Vâlcea și CSC Ghiroda şi Giarmata Vii au terminat play-off-ul Ligii 3 pe locul 1 în seriile în care au activat, 4, 6, respectiv 7, în timp ce CSM Focșani s-a clasat pe locul 2 în Seria 2.
Marius ANGHEL 07 Jun. 2024, 13:05 Liga 3
Pe aceeași temă