Chindia i-a găsit înlocuitor lui Vasile Miriuță. Cu ce antrenor negociază clubul din Târgoviște și ce pretenții are Miriuță | EXCLUSIV

Bogdan ISTRATE 13 Nov. 2023, 16:16 Liga 2
Chindia i-a găsit înlocuitor lui Vasile Miriuță. Cu ce antrenor negociază clubul din Târgoviște și ce pretenții are Miriuță | EXCLUSIV

Înfrângerea cu CS Mioveni, scor 0-2, joi seară, pe ”Eugen Popescu” din Târgoviște, pare să fi pus capac colaborării dintre Chindia și antrenorul Vasile Miriuță.

Echipa s-a prezentat lamentabil, a pierdut puncte importante în lupta pentru play-off, iar reacția spectatorilor din repriza secundă a fost una vehementă. ”Demisia!” și ”Plecați cu toții!” s-a strigat din tribune. Principalele ținte au fost Vasile Miriuță, președintele Lorin Petrescu, dar și câțiva dintre jucători, printre care Robert Moldoveanu sau Adrian Ioniță.

Vasile Miriuță, pe făraș la Chindia Târgoviște. Nicolae Croitoru nu e dorit ca antrenor de președintele CJ

Chindia are doar 17 puncte după 13 etape, iar obiectivul fixat de fostul președinte Andrei Cordoș lui Vasile Miriuță, clasarea în primele patru locuri la finalul anului 2023, pare să țină acum de domeniul miracolului. Trupa dâmbovițeană este pe locul 9, la șase puncte în spatele clasatei pe poziția a 4-a, chiar CS Mioveni (23 puncte), iar în acest an mai sunt de disputat doar două etape, deci sunt puse în joc câte șase puncte de fiecare echipă.

Asociații caută urgent soluții pentru banca tehnică, Nicolae Dică și Emil Săndoi fiind variantele dintre care se va alege. A fost luat în calcul și numele localnicului Nicolae Croitoru, însă acesta nu este pe placul ”patronului” Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, principalul finanțator al echipei prin instituția publică pe care o conduce.

Fost antrenor la Chindia în perioda 2014-2018, Croitoru ocupă acum rolul de vicepresedinte, după promovarea lui Lorin Petrescu în funcția de președinte.

”Nu e nicio problemă (n.r. – despre faptul că i s-a cerut demisia de către suporteri). Am dus altele mai grele. Voi avea o discuție cu conducerea și, dacă se dorește, atunci voi pleca. Nu țin de scaun. Sunt supărat acum, trebuie să treacă și mâine (n.r. – vineri) voi avea o discuție cu oficialii. Era una dintre ultimele șanse de a intra în play-off. Asta e realitatea, e foarte greu. Trebuie să câștigăm următoarele două meciuri, dar e greu să stai într-un atacant, Moldoveanu”, Vasile Miriuță, după eșecul cu CS Mioveni.

Nicolae Dică și Emil Săndoi, primii pe lista Chindiei

Favorit pentru postul de principal este Nicolae Dică, fără angajament de luni bune, după scurtul mandat din iulie-august de la FCU Craiova FC.

Dică a fost prezent la meciul de la Târgoviște, de joi.

Dacă nu se va concretiza această mutare, următorul pe lista Chindiei este Emil Săndoi, antrenorul echipei din perioada iunie 2020 – mai 2022 și omul cu care a fost obținută cea mai buna clasare din istoria clubului, locul 7 în Liga 1 l‐a finalul sezonului 2020-2021.

Totul depinde însă de modul cum se va face rezilierea cu Vasile Miriuță. Sunt voci care sustin că ”Tati” vrea doar banii la zi, adică două luni de plată, în condițiile în care a încasat deja un salariu.

Altii spun că Miriuță ar fi cerut banii pe șase luni!

  • Vasile Miriuță a fost instalat la Chindia după ce Dragoș Militaru, antrenorul instalat în vară, a fost demis după doar trei jocuri oficiale, două remize în campionat și o victorie în Cupa României.

În Liga 2 este pauză weekendul următor, campionatul fiind întrerupt pentru a treia oară în acest sezon pentru meciurile echipelor naționale. Marți, la ora 15:00, are loc antrenamentul Chindiei, după jocul de joi cu CS Mioveni, iar în 2023 echipa mai are partide cu CS Tunari (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă).

Renzo Rossi și Federico Carboni, demiși de la Chindia

UPDATE 17:15: ”Patronii” pe bani publici de la Chindia au început deja epurările, așa cum Liga2.ro a anunțat mai devreme. Primii dați afară astăzi sunt italienii Renzo Rossi și Federico Carboni.

Primul fusese pompos anunțat coordonator al activității sportive la Chindia, iar al doilea plătit regește ca… analist video (!), asta după ce clubul reziliase contractul cu InStat!

Cel mai probabil, clubul nu va face niciun anunț oficial în această seară despre valul de demiteri. Chindia a eșuat de mult în comunicarea cu mass-media și suporterii. Deciziile sunt pur politice, iar în ultimele luni nici nu mai sunt anunțate de club.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-vasile-miriuta-dupa-chindia-targoviste-cs-mioveni-19292429

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-schumacher-reactie-dupa-chindia-targoviste-cs-mioveni-19292439

https://liga2.prosport.ro/seria-1/horia-mladinovici-a-anulat-un-offside-in-chindia-cs-mioveni-19292473

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-13-liga-2-19292572

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-scandat-demisia-la-targoviste-in-esecul-chindiei-cu-cs-mioveni-19292369

Bogdan ISTRATE 13 Nov. 2023, 16:16 Liga 2
Pe aceeași temă