N-au mai suportat! Suporterii Chindiei au cerut la unison demisia lui Vasile Miriuță și a conducerii clubului, după 0-2 cu CS Mioveni. Echipa venea după un nou ”bonus de performanță” primit de la CJ Dâmbovița

Bogdan ISTRATE 10 Nov. 2023, 11:27 Liga 2

9 noiembrie 2023 va rămâne în istoria modernă a fotbalului târgoviștean drept ziua în care suporterii Chindiei s-au răsculat împotriva celor care conduc, finanțează și antrenează o echipă care anterior evoluase patru ani la rând ”pe drumuri”, în prima ligă.

Evoluția rușinoasă cu CS Mioveni, încheiată cu un eșec mai categoric decât o arată scorul, 0-2, a alimentat reproșurile fanilor, veniți în număr totuși redus la meciul de care atârnau ultimele speranțe ca Vasile Miriuță și echipa sa să se încadreze în obiectivul stabilit pentru finalul anului 2023, o clasare între primele patru.

La Târgoviște s-a scandat demisia în meciul în care Chindia a pierdut cu CS Mioveni

”Demisia, demisia, plecați cu toții”, s-a auzit din circa 2.000 de piepturi, o reacție vehementă în premieră în ultimele două decenii pe stadionul din Târgoviște, dar, să nu uităm, în ultimii patru ani, când echipa a fost în prima ligă, nu s-a jucat acasă. Fanii au luat în colimator și partidul care conduce Târgoviștea și Dâmbovița, respectiv PSD. Și nu o dată, totul sub privirile mai-marilor social-democraților, veniți buluc la loja de 70 de locuri a stadionului inaugurat în mai cu retrogradarea în Liga 2.

La final, cel mai contestat a fost antrenorul Vasile Miriuță, instalat în locul lui Dragoș Militaru de fostul președinte Andrei Cordoș, după doar trei meciuri oficiale, culmea, fără înfrângere!

Cu Miriuță pe bancă, Chindia a pierdut șase meciuri în mai puțin de două luni, patru în campionat, 0-1 cu Slobozia și Miercurea, 1-2 cu Corvinul și 0-2 cu CS Mioveni, plus două în Cupa României, 0-2 cu Petrolul și 0-2 cu Corvinul. În total, cu maramureșeanul pe bancă, trupa târgovișteană are cinci victorii, trei remize și șase eșecuri în cele două competiții.

”Ne așteaptă patru finale din care trebuie să scoatem minimum 10 puncte”, spunea Vasile Miriuță despre ultimele patru jocuri ale Chindiei din 2023. Au trecut primele două jocuri și echipa a scos doar un punct. Din următoarele două mai poate obține cel mult șase puncte, astfel că ar ajunge la un total de șapte din cele cel puțin zece dorite.

Circa 2000 de spectatori au asistat la Chindia – CS Mioveni 0-2. Primarul a părăsit loja înainte de final

În mediul online, mai exact pe pagina oficială de Facebook a clubului, administrată de fostul arbitru deghizat Silviu Posteucă, au curs valuri de reproșuri de joi seară, încă de la pauza meciului cu CS Mioveni. Oamenii cer demisia celor considerați vinovați pentru parcursul submediocru al echipei, doar 17 puncte din 39 puse în joc.

De asemenea, mulți fac apel la boicot pentru următoarele meciuri oficiale, trei rămase de jucat în acest an, cu CS Tunari în deplasare și Concordia Chiajna pe teren propriu în campionat, dar și jocul din Cupa României care nu mai contează pentru dâmbovițeni, cu FC Hermannstadt.

Asistența a fost modestă contra Mioveniului, spre 2.000 de spectatori, asta în condițiie în care de câteva săptămâni prețurile biletelor au fost reduse. Totuși, locurile centrale de la tribuna acoperită costă 40 de lei, mult pentru nivelul Ligii a 2-a și mai ales pentru ce a oferit Chindia în acest campionat.

O aberație legată de reconstrucția stadionului de la Târgoviște este dată de modul cum clubul vinde bilete: teoretic pe sectoare, cu diferențe semnificative ca și tarife, practic însă, tribunele sunt deschise de la un capăt la altul, fără garduri separatoare! Așa că suporterii își pot achiziționa bilete ieftine, în colțuri, dar pot sta în locurile considerate scumpe. Nu și la lojă, unde nu există posibilitatea de a cumpăra bilet, locurile de aici fiind rezervate pentru șefii partidului de la putere și ai instituțiilor din subordine. Ceea ce ar fi trebuit să fie o baie de mulțime pentru primarul PSD al Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, s-a transformat aseară într-un fiasco. Primarul a părăsit loja cu mult înainte de finalul meciului jenant făcut de Chindia cu CS Mioveni.

Bonus de performanță: 330.000 de euro!

Cu două zile înaintea meciului cu CS Mioveni, unul extrem de important pentru economia clasamentului, Chindia a primit o nouă infuzie de capital, 330.000 de euro de la Consiliul Județean Dâmbpvița, printr-o suplimentare de fonduri, un program pentru stimularea performanței!!

Suma este una uriașă pentru un club care nu cheltuie mai mult de 70.000 de euro lunar ca fond de salarii! Banii ar trebui, deci, să acopere cel puțin 4 luni de funcționare a clubului.

Din iunie și până acum, Chindia a primit peste 1.5 milioane de euro, doar de la autorități. Și totuși, nu au fost stinse litigiile cu vechii angajați sau furnizori, astfel că multe cazuri au ajuns în instanțe – atât cele civile cât și cele sportive.

  • Este interesant cum la Târgoviște se poate pompa bani în club în orice moment se dorește, iar în alte județe, ca de exemplu în Neamț, CJ a respins un proiect de 1 milion de lei pentru Ceahlăul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-si-cs-mioveni-deschid-etapa-a-13-a-de-liga-2-19292319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-nu-a-primit-prelungirea-contractuala-la-steaua-19292339

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-duel-cu-unirea-dej-in-etapa-a-13-a-din-liga-2-19292345

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-declaratii-inainte-de-gloria-buzau-ceahlaul-19292302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-meci-cu-unirea-slobozia-in-etapa-13-de-liga-2-19292287

Bogdan ISTRATE 10 Nov. 2023, 11:27 Liga 2
Pe aceeași temă