Prima apariție publică a lui Marcel Ghergu după reimplicarea la Chindia: ”Am fost rugat să mediez niște litigii, cred că am făcut-o bine. Mai departe, sunt speculații și neadevăruri”

Bogdan ISTRATE 30 Jan. 2024, 11:22 Liga 2
Prima apariție publică a lui Marcel Ghergu după reimplicarea la Chindia: ”Am fost rugat să mediez niște litigii, cred că am făcut-o bine. Mai departe, sunt speculații și neadevăruri”

Fostul președinte al Chindiei Târgoviște, Marcel Ghergu, demis de asociați vara trecută, la o lună după retrogradarea din prima ligă, a devenit o prezență obișnuită la club în ultimele săptămâni.

Ba chiar a fost prezentat ca viitorul director sportiv de către președintele actual al clubului, Lorin Petrescu.

Marcel Ghergu, despre implicarea sa actuală la Chindia

Decizia numirii lui Ghergu din nou la Chindia ar fi trebuit să fie luată la mijlocul săptămânii trecute, dar, cel puțin până la ora redactării acestui material, chiar el spune că nu ar fi semnat vreun contract de muncă la club.

”Nu sunt reîncadrat în vreo funcție la Chindia. Dacă eram, se anunța oficial pe pagina de Facebook. Nu am semnat, nu știu ce va fi în zilele sau săptămânile următoare. Au fost niște discuții pentru o colaborare viitoare a mea cu Chindia, nu s-a concretizat nimic. Aș vrea să punem stop acestor lucruri și speculații”, a explicat Marcel Ghergu în emisiunea SportShow a postului local Columna TV, luni seară.

Fostul președinte spune că a intervenit doar la rugămintea asociaților – autoritățile locale – pentru a încerca să rezolve niște probleme interne ale clubului (!), de ordin financiar.

Apare întrebarea de ce a plătit Chindia timp de atâtea luni președinți, vicepreședinți, manageri, coordonatori de activitate sportivă, dacă până la urmă s-a apelat la varianta Ghergu, la nici jumătate de an de la demitere? Și dacă implicarea sa este benevolă sau a fost pusă în cuantumul restanțelor salariale pe care le are de încasat fostul președinte?

”Am avut și am disponibilitatea asta, să revin la Chindia, dar credeți-mă că, în momentul de față, nu s-a concretizat nimic și nu știu dacă venirea lui Ghergu ar schimba foarte multe lucruri”, a mai spus Ghergu, întrebat din nou dacă revine la club.

Ghergu, mediator pe litigii!

Ghergu spune că s-a implicat din nou la Chindia doar pentru a încerca să rezolve niște litigii ale clubului cu foști jucători. Evident, pe banii clubului, nu din buzunarul său personal.

Din informațiile noastre, fostul președinte a petrecut mai mult timp în birouri în ultima vreme decât executivul Chindiei, a participat activ la rezilierile contractelor unor jucători și a stabilit așa-zise înțelegeri de plată cu alții. Ar fi mers și mai departe, cu organizarea unui cantonament la Mogoșoaia, la baza FRF, cu ai cărei administratori se află în relații excelente.

”Am fost rugat în decembrie să mediez niște situații litigioase de la club. Am făcut-o cu mare drag și deosebită deschidere. S-au făcut înțelegeri cu foști jucători sau colaboratori ai echipei. Părerea mea e că am făcut-o bine. S-a ajuns până a se spune că nu îl doresc pe Diego Longo. E total fals. Că aș negocia rezilierile jucătorilor, că aduc din Moldova, numai prostii. Nu am nici cea mai mică influență în aceste lucruri”, a declarat, pe subiect, Marcel Ghergu.

Există imagini și mărturii care îl contrazic, însă, legat de ultimele aspecte: Ghergu a venit de acasă la protestul jucătorilor din fața Primăriei, s-a contrat cu un impresar, apoi a promis că va interveni în alcătuirea lotului pentru partea a doua a campionatului cu ”jucători mai ieftini decât voi”.

”Sumele avansate ca și datorii sunt exagerate. Nu au fost datorii de 9 milioane de lei în vară, probabil prin octombrie s-a strâns atât. Nu am ieșit public și nu o să ies, despre acestea, din respect pentru oraș și pentru echipă”
Marcel Ghergu, 29 ianuarie 2024

Fostul președinte al Chindiei a răspuns și la întrebarea dacă știe de existența vreunui risc ca echipa să fie depunctătă în perioada următoare din cauza litigiilor: ”Fără să am foarte multe informații, ci, așa, din ce știu de astă vară și de acum, de câteva zile, părerea mea este că este exclus ca Chindia să fie depunctată. Din punctul meu de vedere, cred că lucrurile se pot rezolta foarte simplu și rapid, dar trebuie să se transmită un lucru unitar către echipă, către suporteri, către toată suflarea fotbalistică din oraș, trebuie luate niște măsuri unitare și atunci lucrurile cred că se vor rezolva mai devreme sau mai târziu.”

  • 9 sezoane a fost președinte Marcel Ghergu la Chindia, bifând două promovări, una în Liga 3 și alta în Liga 2, și patru sezoane consecutive în Liga 1, cu un singur meci la Târgoviște pe prima scenă, cel cu FC Voluntari, în care s-a inaugurat noul stadion ”Eugen Popescu” și care i-a decis soarta echipei

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-prima-victorie-in-2024-chiar-de-ziua-antrenorului-diego-longo-italianul-a-testat-doi-jucatori-cu-flacara-horezu-19298371

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-prejmerean-si-raul-steau-au-semnat-cu-gloria-buzau-19298222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-egala-cu-scm-ramnicu-valcea-in-primul-sau-amical-din-2024-19298214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-scapat-de-interdictia-la-transferuri-aplicata-de-fifa-19298045

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-nu-are-o-sala-de-forta-la-stadion-si-se-antreneaza-pe-holuri-19298015

Bogdan ISTRATE 30 Jan. 2024, 11:22 Liga 2
Pe aceeași temă