Chindia, egală cu SCM Râmnicu Vâlcea în primul său amical din 2024. Jucătorii pe care Diego Longo îi are la dispoziție

Marius ANGHEL 27 Jan. 2024, 02:52 Liga 2

Ultima echipă din Liga 2 care și-a reluat antrenamentele în 2024, fosta prim-divizionară Chindia Târgoviște, a disputat vineri, 26 ianuarie, întâiul amical din această perioadă de pregătire de iarnă, din cele puține stabilite.

Trupa condusă de italianul Diego Longo a întâlnit, pe terenul sintetic din cadrul Complexului Turistic de Natație Târgoviște, echipa SCM Râmnicu Vâlcea, din Liga 3, cu care a remizat la scorul de 1-1.

Chindia, egală cu SCM Râmnicu Vâlcea în primul ei amical din 2024

La o săptămână și o zi de la prima ședință de pregătire avută în 2024, cu un lot de jucători într-o continuă schimbare, mai ales la capitolul plecări, Chindia a desfășurat primul său amical în noul an. Vineri, de la ora 13:00, a întâlnit, pe terenul sintetic al Complexului Turistic de Natație din oraș, unde se și antrenează, SCM Râmnicu Vâlcea.

1-1 a fost rezultatul cu nou-promovata în Liga 3, a doua clasată în Seria a 6-a după primele 16 etape.

Pentru Chindia a deschis scorul Octavian Ursu încă din minutul 6, rezultatul de 1-0 fiind consemnat și la pauză, iar pentru vâlceni a egalat Ovidiu Popescu, în minutul 71, din penalty.

  • Dacă echipa din Târgoviște a fost la primul ei amical din acest an, cea din Râmnicu Vâlcea a fost deja la al patrulea, după 4-0 cu Cozia Călimănești, 5-0 cu Oltețul Alunu și 3-1 cu Sparta Râmnicu Vâlcea. SCM l-a prezentat ca achiziție pe Sebastian Ivan, care aparține de CS Mioveni, dar care ultima dată a jucat la Sporting Roșiori, dar îi are în lot și i-a folosit, de exemplu, și pe Cosmin Neagu și Eduard Sârbu, despărțiți în această iarnă de divizionara secundă CSM Alexandria.

Portarul Iustin Popescu, remarcatul Chindiei!

Diego Longo a început jocul cu vâlcenii în formula: Ius. Popescu – Romeo, Ad. Ioniță, Fl. Plămadă, I. Albu – Fedele, Matiș – Iorga, Max. Cojocaru, Oct. Ursu – Rob. Moldoveanu. Au intrat pe parcurs Anișorac, Bogaciuc, Zivkovic, Iul. Zamfir, Savianu, Boțogan, Rz. Tache, Al. Petre și Cristea.

Gabi Mangalagiu i-a utilizat, potrivit Impact Real, pe: Gherguș – Georgescu, Diaconescu, Lăzărescu, Orbișor, Trașcă, Ov. Popescu, Ed. Sîrbu, Seb. Ivan, C. Neagu, Bg. Geantă. Au mai jucat: Dumitru, Butușină, Tilioiu, I. Săraru, L. Săraru, Simeanu, Neacșu, V. Ionescu, Cruceru, Lazăr și Turcu.

În acest amical, potrivit Sport Impact, ”Chindia a fost superioară ca posesie, dar adversarul a avut ocaziile mai mari. Remarcați? Iustin Popescu, și cam atât.” Sursa amintită a mai punctat și faptul că la meci au asistat aproximativ 100 de spectatori.

Iustin Popescu (30 de ani), care la finalul anului trecut fusese anunțat că nu mai e dorit la Chindia, a devenit acum indispensabil clubului, după ce Dorian Railean, titularul din prima parte a sezonului, a ajuns la Dinamo. În lot, ca portar, se mai regăsește și Andres Luciano Brînzea (18 ani), neutilizat în acest amical.

Urmează amicalul cu Flacăra Horezu pentru târgovișteni, care și-au anunțat, în sfârșit, și componența lotului

Altfel, zilele trecute, miercuri, Chindia și-a comunicat în sfârșit programul meciurilor amicale din această iarnă.

În afară de testul cu SCM Râmnicu Vâlcea, dâmbovițenii mai au jocuri cu Flacăra Horezu (29 ianuarie, la Târgoviște), Concordia Chiajna (10 februarie, locație nestabilă încă) și CSM Slatina (17 februarie, la Târgoviște).

Totodată, clubul a comunicat oficial și jucătorii care formează în acest moment lotul și sunt prezenți la antrenamente. Sunt trecuți inclusiv Mustapha Jah și Gneba Ricky, primele mutări ale lui Vasile Miriuță, fostul antrenor al echipei, absenți de mult timp de la echipă, dar care sunt dați de club drept accidentați, deci, logic, nu sunt prezenți la antrenamente!?

La antrenamentele Chindiei s-a prezentat și Nasser Chamed, legitimat la club, dar revenit după o lungă perioadă în care a fost accidentat.

”Lotul de jucători prezenți la antrenamentele echipei:
#Portari: Popescu Iustin, Brînzea Andres
#Fundași: Dinu Cornel, loniță Adrian, Plămadă Florin, Marc Andrei, Romeo Roberto, Ionuț Albu
#Mijlocași: Anișorac lonuț, Bogaciuc Victor, Boțogan Alin, Maxim Cojocaru, Mateo Fedele, Matiș Răzvan, Negoescu Claudiu, Nasser Chamed, Petre Alexandru, Ursu Octavian, Zamfir lulian, Răzvan Tache, Gneba Ricky, Manolache Luca
#Atacanți: Ante Zivkovic, Moldoveanu Robert, Mustapha Jah
#Antrenori: Diego Longo (Antrenor principal), Amedeo Di Latte (Antrenor secund), Pablo de Lucas (Preparator fizic), Andrea Cardinale (Antrenor cu portarii)
#Accidentați: Mustapha Jah și Gneba Riky
Reveniți după împrumut: Zamfir lulian și Petre Alexandru”, sună anunțul Chindiei.

  • Reamintim, Chindia s-a despărțit în această iarnă, și a anunțat public asta, de Cătălin Golofca, Alex Militaru, Alberto Călin, Dorian Răilean, Alexandru Gîț, Christian Rutjens și Vlad Prejmerean. În plus, a pierdut recursul cu Andrei Șerban, iar acesta a devenit liber de contract.

Foto: SCM Râmnicu Vâlcea și Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-scapat-de-interdictia-la-transferuri-aplicata-de-fifa-19298045

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-nu-are-o-sala-de-forta-la-stadion-si-se-antreneaza-pe-holuri-19298015

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorian-railean-s-a-despartit-de-chindia-si-a-ajuns-la-dinamo-19297995

Marius ANGHEL 27 Jan. 2024, 02:52 Liga 2
Pe aceeași temă