Chindia leagă victoriile în amicale, dar tot contra unei adversare din Liga 3. Banii pe care primăria îi va pompa în club în 2024

Marius ANGHEL 02 Feb. 2024, 13:30 Liga 2
Chindia leagă victoriile în amicale, dar tot contra unei adversare din Liga 3. Banii pe care primăria îi va pompa în club în 2024

Chindia Târgoviște a obținut a doua victorie consecutivă în meciurile amicale disputate în această iarnă, trei la număr până acum. De această dată, trupa lui Diego Longo s-a impus la o diferență de scor semnificativă, cu 4-0, însă adversarul întâlnit a fost tot unul din Liga 3, la fel ca primii doi.

Flacăra Moreni a fost oponentul Chindiei în testul jucat joi, 1 februarie, pe terenul sintetic din incinta Complexului Turistic de Natație Târgoviște, unde au avut loc și amicalele cu SCM Râmnicu Vâlcea și Flacăra Horezu.

Chindia, la a doua victorie în amicalele din această iarnă, acum cu Flacăra Moreni

Prima repriză a amicalului jucat joi după-amiază s-a încheiat cu avantaj minim pe tabelă pentru Chindia, după golul marcat de atacantul croat Ante Zivkovic (19). În partea secundă, după ce antrenorii celor două echipe au făcut și multe schimbări, trupa târgovișteană a mai băgat mingea în plasă de trei ori, prin Robert Moldoveanu (51), din nou Zivkovic (66) și Răzvan Tache (75).

În fața clasatei pe locul 6 din 10 în Seria 4 a Ligii 3 după 15 etape, Diego Longo a utilizat următorii jucători: Ius. Popescu – I. Albu, Ius. Cristea, C. Dinu, Romeo – Matiș – Rob. Moldoveanu, Fedele, Boțogan, Oct. Ursu – Zivkovic. Au mai jucat: Brînzea – Rz. Tache, Bogaciuc, Max. Cojocaru, Fl. Plămadă, Ad. Ioniță, Rz. Iorga, Savianu, Al. Petre și Zamfir.

Potrivit Sport Impact, pentru Flacăra Moreni, echipă antrenată de mulți ani de Gabriel Paraschiv, au jucat: Duță – Neagu, Niță, Ristea, Oancea, G. Negrea, Țilică, Niculăescu, Prundaru, Vasile, Zaharia. Au mai intrat: Budoiu – Neacșu, Angheluță, Băltăreț, B. Negrea, Terec, Cristescu, Predescu, Gheboș, Godinac.

Târgoviștenii au un egal și două victorii în jocurile test

Pentru Chindia, acesta a fost al treilea amical disputat în această iarnă, toate fiind împotriva unor adversari din Liga 3. În primele două a înregistrat rezultatele: 1-1 cu SCM Râmnicu Vâlcea și 2-1 cu Flacăra Horezu.

Târgoviștenii au mai comunicat teste cu Concordia Chiajna (10 februarie) și CSM Slatina (17 februarie), însă, până la întâlnirea cu ilfovenii, Diego Longo a programat și un joc-școală contra echipei U19 a clubului.

Cel puțin 1,9 milioane de lei în 2024 de la Primăria Târgoviște pentru Chindia!

Altfel, conform Sport Impact, Primăria Municipiului Târgoviște, membru asociat al Chindiei, a stabilit pentru anul 2024 o cotizație de 1,9 milioane lei. Bineînțeles, la nevoie, la această sumă se pot adăuga și altele.

”Februarie este o lună importantă pentru club, care și-a propus să aducă la zi salariile jucătorilor, dar și să lichideze toate litigiile aflate pe rolul instanțelor sportive. Chindia a mai stins unul important, cu Esteban Orozco, în dreptul căruia apărea o datorie de 90.000 de lei, și pregătește formalitățile de plată, pentru a închide de urgență și alte conflicte financiare amenințătoare. E clar că în club vor intra sume importante, însă și bombardamentul litigiilor s-a intensificat. Și va continua, cu nume surpriză…”, informează sursa citată.

Liga2.ro scria la 29 ianuarie că clubului târgoviștean i-au fost alocați primii bani în 2024 din partea autorităților locale. Consiliul Județean Dâmbovița, alt membru asociat al clubului, a aprobat plata cotizației în valoare de 600.000 lei, aproximativ 120.000 de euro, într-o singură tranșă.

Clubul a mai încasat bani și de pe urma transferului lui Marian Aioani de la Farul la Rapid, circa 134 de mii de euro.

Foto: Sport Impact

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-stelescu-este-noul-sef-al-centrului-de-copii-si-juniori-al-csm-deva-19298441

https://liga2.prosport.ro/seria-1/regula-56-impusa-de-frf-pentru-cluburile-de-fotbal-din-romania-19298434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-aparitie-publica-a-lui-marcel-ghergu-dupa-reimplicarea-la-chindia-19298388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-prima-victorie-in-2024-chiar-de-ziua-antrenorului-diego-longo-italianul-a-testat-doi-jucatori-cu-flacara-horezu-19298371

Marius ANGHEL 02 Feb. 2024, 13:30 Liga 2
Pe aceeași temă