Chindia, prima victorie în 2024, chiar de ziua antrenorului Diego Longo. Italianul a testat doi jucători cu Flacăra Horezu

Bogdan ISTRATE 29 Jan. 2024, 18:25 Liga 2
Chindia, prima victorie în 2024, chiar de ziua antrenorului Diego Longo. Italianul a testat doi jucători cu Flacăra Horezu

Chindia Târgoviște a obținut luni, 29 ianuarie, primul succes în acest an, 2-1 în testul cu echipa din Liga 3 Flacăra Horezu, susținut pe terenul sintetic din incinta Complexului Turistic de Natație Târgoviște.

Robert Moldoveanu (33) și Răzvan Tache (82) au marcat golurile dâmbovițenilor, care au avut probleme serioase în fața echipei din Vâlcea, clasată pe locul 5 în Seria 6 a Ligii 3 după 15 etape. Pentru oaspeți a punctat Răzvan Rotea (63).

Chindia, victorie la limită cu Flacăra Horezu, în al doilea amical din 2024

De notat că amicalul a avut loc în ziua în care antrenorul Chindiei, italianul Diego Longo, a împlinit 48 de ani. Clubul a postat un mic clip video din vestiar, cu jucătorii urându-i la mulți ani celui de-al treilea ”principal” al echipei în acest sezon. Longo are două meciuri oficiale pe banca echipei din Târgoviște, 2-0 cu CS Tunari și 1-1 cu Concordia Chiajna, iar la ultimul joc oficial din 2023, cel cu FC Hermannstadt din Cupa României, a plecat din România, iar pe bancă a stat ”secundul”.

Chindia i-a testat în amicalul cu Flacăra Horezu pe Răzvan Iorga și Flaviu Bodea, primul este fost jucător al FC Brașov, celălalt este un portar sosit de la CSM Focșani. E greu de crezut că în actualele condiții și după atâtea plecări, cei de la Târgoviște vor mai reuși o campanie de transferuri pentru promovarea în prima ligă, primul meci din campionat în acest an fiind programat în jurul datei de 24 februarie.

Chindia nu pleacă în cantonament, se confruntă în continuare cu numeroase litigii, de toate felurile, înregistrează datorii, iar la capitolul administrativ se află într-o incertitudine totală, cu un președinte, Lorin Petrescu, demisionar din 12 decembrie, însă fără înlocuitor. Ca activitatea să nu fie complet blocată, Petrescu acceptă compromisul de a continua – nu se știe pentru câtă vreme – însă Marcel Ghergu, fostul președinte, pândește funcția executivă, pe care speră să revină după șapte luni de la demiterea cu scandal din vară.

Diego Longo a utilizat în amical cu Flacăra Horezu următorii jucători: Ius. Popescu – I. Albu, Cristea, C. Dinu, Romeo – Matiș – Max. Cojocaru, Fedele, Bogaciuc, Rz. Iorga – Rob. Moldoveanu. Au mai jucat: Bodea – Fl. Plămadă, Ad. Ioniță, Boțogan, Rz. Tache, Anișorac, Zivkovic, Al. Petre și Savianu.

  • 1-1 cu SCM Râmnicu Vâlcea a fost primul rezultat din amicale înregistrat de Chindia în acest an, iar târgoviștenii au mai comunicat teste cu Concordia Chiajna (10 februarie, locație nestabilă încă) și CSM Slatina (17 februarie, la Târgoviște). Următorul meci va fi joi, 1 februarie, cu Flacăra Moreni, necomunicat oficial de club.

120.000 de euro de la Consiliul Județean Dâmbovița pentru Chindia, primii bani publici din 2024 transmiși clubului

Altfel, clubului târgoviștean i-au fost alocați primii bani în 2024 din partea autorităților locale chiar zilele trecute.

Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat plata cotizației în valoare de 600.000 lei, aproximativ 120.000 de euro, într-o singură tranșă. Dacă adăugăm și procentul din transferul lui Marian Aioani de la Farul la Rapid, sumă în jur de 60.000 de euro, situația complicată a Chindiei s-ar putea debloca, măcar la capitolul litigii care nu suferă amânare.

Însă doar pentru moment, datoriile clubului depășind, la acest moment, 1 milion de euro.

Foto: Sport Impact

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-prejmerean-si-raul-steau-au-semnat-cu-gloria-buzau-19298222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-egala-cu-scm-ramnicu-valcea-in-primul-sau-amical-din-2024-19298214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-scapat-de-interdictia-la-transferuri-aplicata-de-fifa-19298045

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-nu-are-o-sala-de-forta-la-stadion-si-se-antreneaza-pe-holuri-19298015

Bogdan ISTRATE 29 Jan. 2024, 18:25 Liga 2
Pe aceeași temă