OFICIAL | Nestorly Lumbu s-a despărțit de CSC Șelimbăr, dar continuă tot în Liga 2, unde va avea și un alt obiectiv

Marius ANGHEL 09 Feb. 2024, 12:51 Liga 2

CSC Șelimbăr a oficializat o nouă despărțire în această iarnă. Liderul Ligii 2 nu se va mai baza în partea a doua a sezonului pe Nestorly Lumbu, francez în vârstă de 26 de ani, care era la echipă de un an de zile, de la începutul lui 2023.

Fundașul va continua tot în Liga 2, la CSM Alexandria, cu care va încerca să evite retrogradarea.

Liga2.ro a scris încă de marți despre această plecare de la Șelimbăr, cu direcția Alexandria.

Nestorly Lumbu schimbă echipa și obiectivul în Liga 2, de la CSC Șelimbăr la CSM Alexandria

Nestorly Lumbu a fost utilizat la CSC Șelimbăr în special ca fundaș central și acum este al nouălea jucător care se desparte de liderul Ligii 2 în această iarnă. Francezul a fost utilizat în partea a doua a sezonului trecut în 8 din cele 9 meciuri (632 minute), iar în primele 15 runde ale actualei ediții de Liga 2 a fost folosit de Claudiu Niculescu în 10 jocuri (764 minute), în opt intrând ca titular.

În două dintre meciuri a fost eliminat, contra Unirii Slobozia (scor 0-1 acasă, din cumul de galbene în 19 minute), primul și singurul joc pierdut de CSC Șelimbăr în acest sezon de Liga 2, și FK Miercurea Ciuc (scor 2-1 în deplasare, roșu direct în minutul 71).

”Multumim, Nestor!
Clubul nostru a ajuns la un acord cu CSM Alexandria pentru transferul definitiv al fundașului Nestorly Lumbu.
Acesta a ajuns la echipa noastră la începutul anului trecut și a bifat 20 de prezențe în tricoul călăreților roșii! Îi mulțumim pentru munca depusă și îi urăm mult succes!”, a transmis CSC Șelimbăr.

Cu Șelimbăr, Lumbu a luptat pentru accederea în play-off, iar cu CSM Alexandria va lupta pentru menținerea în Liga 2.

10 despărțiri de CSC Șelimbăr și șase achiziții

Lumbu este al treilea fundaș de care echipa antrenată de Claudiu Niculescu se desparte în această iarnă, după Babovic și Crișan.

Totodată, este al zecelea jucător care își încheie conturile în această iarnă cu CSC Șelimbăr, dintre care nouă au evoluat pentru echipă în actualul sezon.

Au mai plecat: Aleksander Mitrovic (Concordia Chiajna), Eric Vînău (FC Bihor), Robert Răducioiu, Ionuț Năstăsie (CSM Slatina), Denis Ursu (împrumutat în prima parte a sezonului la ACS Mediaș, în Liga 3), Valmir Berisha (KF Liria Prizren / Kosovo), Danilo Babovic, Alexandru Luca (FC Hermannstadt, dar care merge la ACS Mediaș) și Radu Crișan (Gloria Buzău).

Până acum au fost aduși și prezentați oficial mijlocașul Gabriel Deac (Gloria Bistrița Năsăud, Liga 3), atacanții Stefan Visic (Minerul Ocna Dej, Liga 3) și Alexandru Darius Pop (Concordia Chiajna, Liga 2), portarul Marius Aldescu (Sporting Roșiori, Liga 3), fundașul Alexandru Gîț (Chindia Târgoviște, Liga 2) și mijlocașul Emanuel Baba Ayine (ex ACS Mediaș, Liga 3, dar împrumutat de la FC Hermannstadt).

CSM Alexandria și-a prezentat până acum doar șase achiziții, dar are mult mai multe

De partea cealaltă, noua echipă a lui Lumbu, CSM Alexandria, încă nu l-a anunțat oficial ca achiziție, până la publicarea acestui articol.

Echipa din județul Teleorman i-a anunțat ca transferuri în această iarnă pe: Florin Răsdan (ex CSM Slatina), Alberto Călin (ex Chindia), Mario Răducan (ex Gloria Băneasa), Blaise Yameogo (ex Gloria Bistrița Năsăud), Leandro Desabato (ex Rotonda, liga a patra din Italia) și David Sala (împrumutat de la Universitatea Craiova).

Eugen Trică are și alți fotbaliști în lot, pe care echipa nu îi avea legitimați înainte de pauza competițională, dar nu a fost comunicat nimic în privința lor, momentan. Este vorba despre Diego Izata, plecat în această iarnă de la Gloria Buzău, Laurențiu Maxim, pus pe liber de CSM Reșița, Matias Perez Acuna (fundaș argentinian) sau un anume Joshua.

Foto: CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-egala-cu-sigma-olomouc-ii-19299147

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-victorie-in-amicalul-cu-gilortul-targu-carbunesti-19299037

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jordan-gele-s-ar-putea-intoarce-in-romania-la-dinamo-19299017

https://liga2.prosport.ro/liga-3/emanuel-baba-ayine-ajunge-la-csc-selimbar-19298972

Marius ANGHEL 09 Feb. 2024, 12:51 Liga 2
Pe aceeași temă