FC Bihor țintește la Liga 2 și își ia jucători din acest campionat. Primele trei achiziții ale orădenilor

Călin MNERIE 10 Jan. 2024, 09:46 Liga 3
FC Bihor țintește la Liga 2 și își ia jucători din acest campionat. Primele trei achiziții ale orădenilor

FC Bihor Oradea, liderul Seriei a 8-a a Ligii 3, țintește din nou să acceadă în Liga 2, de această dată cu obiectiv trasat în acest sens, iar primele sale achiziții din iarnă sunt trei jucători aduși de la echipe din eșalonul secund.

Eric Vînău, Ionuț Tănase și Luca Tincău, foști la CSC Șelimbăr, CSC Dumbrăvița, respectiv CS Mioveni, sunt primele mutări ale bihorenilor.

Toate au fost confirmate de antrenorul Florin Farcaș, la conferința de presă susținută astăzi, 10 ianuarie, ziua reunirii. Cei trei ar fi acceptat cu greu oferta Bihorului, de a juca în Liga 3, a spus Farcaș, care a mai dezvăluit că se află în discuții cu încă doi fotbaliști din Liga 2.

Ionuț Tănase ajunge la FC Bihor după despărțirea de CSC Dumbrăvița

FC Bihor Oradea cauta un mijlocaș central în vederea părții secunde a sezonului de Liga 3 și, după ce a ratat transferul lui Ioan Filip, care a ales să joace la FC Botoșani, s-a orientat spre Ionuț Tănase, despărțit în această iarnă de divizionara secundă CSC Dumbrăvița.

Fotbalistul argeșean stabilit la Arad după aventura de patru sezoane în tricoul echipei UTA a împlinit chiar ieri 26 de ani și a acceptat oferta liderului din Seria a 8-a a Ligii 3. Tănase s-a despărțit amiabil de CSC Dumbrăvița pe finalul anului trecut, după ce jucase în 14 din cele 15 meciuri din prima parte a sezonului ligii secunde, cu un total de 1087 de minute. Mijlocașul a înscris și două goluri, în partidele cu Progresul Spartac (3-1) și CS Tunari (6-1), iar în actuala ediție a Cupei României a fost integralist în jocul cu Ghiroda și a rămas pe bancă la partida cu UTA.

”Nu pot decât să le mulțumesc celor de la Dumbrăvița pentru că m-au readus în circuitul Ligii a 2-a, au fost aproape două sezoane bune împreună. Pe de altă parte, simțeam că am nevoie de o schimbare. Am doar 25 de ani, nu aș mai dori să cobor, deocamdată, în Liga 3, chiar dacă asta ar însemna, probabil, să plec departe de casă. Sau, cine știe, pentru un proiect serios, la o echipă de tradiție care-și propune promovarea în Liga 2, poate aș fi deschis la discuții”, spunea fotbalistul după despărțirea de gruparea timișeană.

Așadar, după un an și jumătate, Tănase coboară din nou în Liga 3, precedenta sa formație în acest eșalon fiind Crișul Chișineu Criș. Pe lângă UTA, Crișul și Dumbrăvița, ”închizătorul” a mai jucat în cariera sa la Gloria Lunca Teuz Cermei, FCU Craiova FC și CS Mioveni.

FC Bihor are ca obiectiv trasat promovarea în Liga 2, astfel că din vară fotbalistul ar putea urca din nou în anticamera SuperLigii.

”Ionuț Tănase este un jucător experimentat la nivelul Ligii a 2-a, cu multe meciuri în acest eșalon, vine de la Dumbrăvița. Din punctul meu de vedere, e un mijlocaș calitativ în tot ceea ce înseamnă jocul ofensiv, cât și defensiv și care dezvoltă foarte bine jocul în construcție. Sper să fie și el un concurent și o soluție bună pentru noi în acest campionat”, a spus Florin Farcaș despre Tănase.

Erik Vînău, fost la CSC Șelimbăr, prima achiziție a iernii prezentată de orădeni

Orădenii nu sunt la prima achiziție din Liga 2 în această iarnă.

Cel puțin până în acest moment au mai bătut palma cu mijlocașul Eric Vînău (18 ani), de la liderul CSC Șelimbăr. Sub comanda lui Claudiu Niculescu, Vînău a prins șase meciuri în Liga 2, acumulând un total de 145 de minute. A fost o singură dată utilizat ca titular.

”Primul jucător achiziţionat în 2024 de FC Bihor este tocmai un tânăr fotbalist component al lotului naţional U18.
Astfel, Eric-Andrei Vînău se alătură proiectului FC Bihor în această iarnă, după ce s-a înţeles cu clubul nostru pentru o perioadă de doi ani şi jumătate. El vine de la liderul ligii a II-a, CSC Şelimbăr.
Născut în anul 2005, Eric Vînău evoluează pe postul de mijlocaş, unde poate fi utilizat atât în centru, cât şi în lateral. Tânărul sportiv a fost dorit de antrenorul Florin Farcaş.
«Este un jucător cu potenţial, un jucător under, component al lotului naţional de juniori U18 şi sper să fie un jucător de bună calitate, care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul propus», a declarat antrenorul Florin Farcaş.
FC Bihor îi urează bun venit în famialia roş-albastră orădeană lui Eric-Andrei Vînău!”, a transmis FC Bihor.

”Vînău este un jucător tânăr, under, care vine și el de la Liga 2 și e component al loturilor naționale. A cochetat și cochetează în permanență cu loturile naționale. E clar că are calitate, e un jucător cu potențial și l-am adus pe perioadă mai îndelungată, nu una scurtă”, a spus Farcaș la reunirea echipei.

Vînău a jucat împotriva Bihorului pe când activa la Unirea Ungheni, în vara trecută, în dubla manșă semifinală a barajului de promovare în Liga 2, câștigată de echipa din județul Mureș.

Luca Tincău vine de la CS Mioveni

Totodată, din Liga 2 îl ia și pe Luca Tincău, atacant în vârstă de 22 de ani care și-a încheiat colaborarea cu CS Mioveni. Acesta a evoluat pentru echipa argeșeană în 10 meciuri de Liga 2 în prima parte a sezonului. A început de patru ori ca titular, a fost înlocuit de fiecare dată, din acest motiv a strâns doar 405 minute pe teren.

Tincău a mai activat la juniorii de la FCSB, CSM Satu Mare și Victoria Carei.

”Luca Tincău e un fotbalist cu profil ofensiv, un atacant, cu calități fizice foarte bune. E un jucător cu o viteză și cu o explozie bună, talia sa ne ajută și ea pentru o poziție ofensivă. Eu am încredere în el pentru că-l știu de când era la Carei, era un jucător calitativ, un marcator. Fiind la Liga 2 eu cred că vine cu un alt suflu și cu o altă încredere și eu zic va fi un jucător la fel de important precum ceilalți pe care-i avem deja”, a spus antrenorul Farcaș despre Tincău.

Antrenorul Florin Farcaş a programat reunirea echipei pentru ziua de astăzi, 10 ianuarie, iar în data de 27 ianuarie urmează să joace un amical cu divizionara secundă Unirea Dej. Din 31 ianuarie va intra în cantonament la Băile Felix, însă mai întâi, în acea zi, va disputa un meci test la Hunedoara cu Corvinul.

”Ne mai dorim cel puțin doi jucători, suntem în tratative cu ei, sperăm ca de săptămâna viitoare să facă și ei parte din lotul nostru. Nu mă ascund, sunt tot jucători care au evoluat la nivel de Liga a 2-a. Dar și ei, dar și cei trei jucători pe care i-am prezentat astăzi sunt foarte greu de convins să vină la Liga a 3-a. Nu știu dacă am avut vreo două zile de vacanță în această perioadă, am stat cu domnul președinte tot pe telefoane. Ne-am dorit neapărat să transferăm de mai sus, pentru că jucători de Liga a 3-a avem destui, jucători buni de Liga 3-a și am considerat că e nevoie de fotbaliști de un nivel superior”, a mai spus Farcaș, care i-a avut alături, la conferința de presă, pe președintele George Tătar și pe preparatorul fizic Bogdan Guler.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-oradea-venituri-record-in-doar-jumatate-de-sezon-aproximativ-500-000-de-euro-19295857

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-oradea-a-incercat-o-mutare-tare-aducerea-lui-ioan-filip-19296967

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-tanase-s-a-despartit-dupa-un-an-si-jumatate-de-csc-dumbravita-19296766

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-gisa-si-ionut-tanase-s-au-despartit-de-csc-dumbravita-19296607

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-a-pierdut-in-cupa-romaniei-cu-scm-zalau-19295682

Călin MNERIE 10 Jan. 2024, 09:46 Liga 3
Pe aceeași temă