Încă o plecare de Chindia! Și-a reziliat contractul și merge la liderul Ligii 2. ”Este un plus pentru echipă, pentru lot” | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 18:33 Liga 2

CSC Șelimbăr s-a despărțit astăzi, 19 ianuarie 2024, de fundașul central Radu Crișan (27 de ani), căruia i-a dat drumul la Gloria Buzău, posibil adversară în play-off-ul Ligii 2, însă a perfectat aproape imediat o nouă achiziție, de la o altă formație care țintește și ea la Top 6 la finalul sezonului regular.

Alexandru Gîț (26 de ani), fundaș lateral, s-a despărțit ieri de Chindia Târgoviște și s-a alăturat de astăzi liderului Ligii 2, urmând să semneze contractul. Mutarea a fost confirmată pentru Liga2.ro de către directorul general al clubului CSC Șelimbăr, Cornel Stănilă.

Alexandru Gîț a plecat de la Chindia Târgoviște și va continua cu CSC Șelimbăr

Cedarea lui Radu Crișan la Gloria Buzău nu a lăsat neacoperit locul său la CSC Șelimbăr, ba chiar i-a asigurat trecerea în centrul defensivei lui Raul Palmeș, utilizat constant de Claudiu Niculescu în prima parte a sezonului, inclusiv în banda dreaptă a apărării. Mai ales că, în contextul acestor mișcări, a fost adus Alexandru Gîț, care poate evolua la fel de bine atât în flancul drept al apărării, cât și în cel stâng. Va crea concurență mai ales pentru lateralii Cătălin Alexe și Florinel Mitrea.

Gîț nu a mai suportat haosul de la Chindia, unde ajunsese în vară alături de fostul său antrenor de la Unirea Dej, Dragoș Militaru, demis după doar două etape, și s-a despărțit de târgovișteni.

În această seară va semna un contract cu CSC Șelimbăr valabil pe un an și jumătate, cu opțiune de încă un an din partea clubului.

”Este un jucător pe care mi l-am dorit și în vară. Acoperă bine benzile laterale, dreapta, stânga. Sunt convins că se va integra foarte bine în echipă, îl cunosc, Claudiu Niculescu îl cunoaște. Este un jucător cu experiență”, a spus, pentru Liga2.ro, Cornel Stănilă.

Șeful liderului Ligii 2 spune că aducerea lui Gîț este un câștig mai mare pentru echipă decât a fost Crișan, lăsat la Gloria Buzău: ”Din punctul meu de vedere, este un plus pentru echipă, pentru lot, față de Crișan, fiindcă acoperă mai multe posturi. Crișan acoperea postul de fundaș central, în timp ce Gîț poate juca atât în flancul drept, cât și în cel stâng.”

Gîț a jucat în 13 meciuri din 20 pentru Chindia în Liga 2 și Cupa României

Alexandru Daniel Gîț a semnat, așa cum spuneam, în vară cu Chindia Târgoviște, urmându-l pe antrenorul Dragoș Militaru, cel care l-a antrenat în ultimul an și jumătate la Unirea Dej.

La trupa dâmbovițeană care pornea cu gânduri de a termina între primele două clasate din Liga 2 a evoluat în 10 meciuri în primele 15 etape, de nouă ori ca titular, de trei ori a fost înlocuit, astfel că a adunat 782 de minute pe teren. A fost integralist și în trei dintre cele cinci jocuri disputate de echipă în acest sezon al Cupei României, cu CS Blejoi (5-0), Phoenix Buziaș (3-0) și Corvinul Hunedoara (0-2).

În cariera sa a mai evoluat pentru Sănătatea Cluj, Performanța Ighiu, Dacia Unirea Brăila, Sportul Snagov, SCM Gloria Buzău, ”FC U” Craiova și ”U” Cluj. A promovat în prima ligă cu ”FC U” Craiova, în 2021, însă până acum nu a apucat să joace în primul eșalon fotbalistic.

Chiar dacă va termina cu CSC Șelimbăr pe loc promovabil, Gîț nu va putea accede cu sibienii în prima ligă, fiindcă echipa nu are drept de promovare, fiind de drept public.

Gîț, a cincea achiziție pentru CSC Șelimbăr, respectiv a patra plecare de la Chindia

Pentru CSC Șelimbăr, aducerea lui Alexandru Gîț este a cincea achiziție din această iarnă, după mijlocașul Gabriel Deac (Gloria Bistrița Năsăud, Liga 3), atacanții Stefan Visic (Minerul Ocna Dej, Liga 3) și Alexandru Darius Pop (Concordia Chiajna, Liga 2) și portarul Marius Aldescu (Sporting Roșiori, Liga 3).

”Nu mai pleacă nimeni și 99 la sută campania de achiziții este încheiată”, a spus, pentru Liga2.ro, Cornel Stănilă.

Pentru Chindia, plecarea lui Gîț este a patra în această iarnă. Până acum, trupa târgovișteană are are interdicție la transferuri din partea FIFA a anunțat oficial despărțirea de Cătălin Golofca, Alex Militaru (întors la Unirea Dej) și Alberto Călin (ajuns la CSM Alexandria).

UPDATE: CSC Șelimbăr a făcut publică, duminică, achiziționarea lui Alexandru Gîț:

”Bine ai venit, Alex Gîț!
Alex se alătură echipei noastre pentru următorul an și jumătate. Are 26 de ani este fundaș dreapta și are in CV echipe precum U Cluj, FCU Craiova sau Chindia Târgoviște.
În palmaresul său se numără și 2 promovări in Liga 1, alături de U Cluj și FCU Craiova”, a transmis clubul sibian.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/radu-crisan-trece-de-la-csc-selimbar-la-gloria-buzau-19297765

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-ultima-echipa-din-liga-2-care-a-inceput-pregatirea-de-iarna-19297725

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-despre-achizitiile-facute-de-csc-selimbar-19297484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valmir-berisha-si-danilo-babovic-s-au-despartit-de-csc-selimbar-19297351

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 18:33 Liga 2
Pe aceeași temă